Γης μαδιάμ τα έκανε το No Border Camp στο Δημαρχείο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (φωτορεπορτάζ)

Γυαλιά - καρφιά τα ΄καναν τα μέλη του No Border Camp, στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Εισέβαλαν στο γραφείο του ΟΗΕ γα τους πρόσφυγες, που στεγάζεται στο Δημαρχείο και... έδειξαν την αλληλεγγύη τους!

Οι υποτιθέμενοι αλληλέγγυοι προς τους πρόσφυγες, έσπασαν τα πάντα στη μοναδική δομή της Θεσσαλονίκης, το γραφείο του IOM, που στεγάζεται στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου(η δομή ανήκει στον ΟΗΕ και ο Δήμος προσφέρει μόνον τον χώρο). Την ώρα που η μηχανοκίνητη πορεία τους περνούσε από το Δημαρχείο, μια ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε, μπήκε στο κτίριο από τον χώρο του κυλικείου και, από το μικρό υπαίθριο θεατράκι έφθασε στα γραφεία του Οργανισμού.

Εκεί πέταξε κάτω έγγραφα, κομπιούτερ, άνοιξε πυροσβεστήρες και την ώρα που οι πανικόβλητοι υπάλληλοι έτρεχαν να σωθούν, αυτοί συμπλήρωσαν την... πράξη αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες, γράφοντας συνθήματα στους τοίχους.

Μάλιστα η επιχείρηση ήταν καλά οργανωμένη, αφού πρώτα εισέβαλαν νεαροί με χαρτοπυροτεχνηματα (αυτά με τις ασημένιες και χρυσαφί κορδέλες που χρησιμοποιούν σε εσωτερικούς χώρους στους γάμους και τα γενέθλια) κι άρχισαν να ανοίγουν τα πυροτεχνήματα και να χαμογελούν. Αυτή η ομάδα δεν φορούσε κουκούλες. Ακολούθησαν οι κουκουλοφόροι που έβαλαν φωτιά σε εκτυπωτές και κομπιούτερ, πέταξαν μολότοφ που δεν ανεφλέγη κι έσπασαν τα μηχανήματα, τρομοκρατώντας τους υπαλλήλους.


Μέσα σε πέντε λεπτά η "καταδρομική" επιχείρηση είχε ολοκληρωθεί και οι κουκουλοφόροι είχαν αποχωρήσει, κατευθυνόμενοι, πλέον, προς το ΑΠΘ όπου έχουν στήσει τα τσαντήρια τους...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!