Η καλύτερη ανάλυση της κατάστασης στην Τουρκία από το PKK

Η καλύτερη ανάλυση της κατάστασης στην Τουρκία από το PKK


Ανακοίνωση εξέδωσε και το PKK για τα όσα διαδραματίζονται στην Τουρκία, η οποία φέρει την υπογραφή του KCK (Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν που ίδρυσε το PKK και στην οποία συνυπάρχουν όλα τα πολιτικά και στρατιωτικά σκέλη του κινήματος σε Τουρκία, Ιράν, Ιράκ και Συρία) και στην οποία υπογραμμίζεται:
«Υπήρξε μια απόπειρα πραξικοπήματος από πρόσωπα των οποίων η ταυτότητα και ο σκοπός δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί.

Είναι άξιο προσοχής ότι αυτή η προσπάθεια έρχεται σε μια στιγμή που ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν έτοιμος να προσχωρήσει σε νέες τοποθετήσεις / κρίσεις στην ηγεσία του στρατού.
Το γεγονός ότι αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος γίνεται σε μία χρονική στιγμή που διεξάγονται συζητήσεις σχετικά με την εξωτερική πολιτική της φασιστικής κυβέρνησης του ΑΚΡ, είναι μια άλλη σημαντική διάσταση αυτού του πραξικοπήματος.
Ανεξάρτητα των εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών παραγόντων και στοχεύσεων και των αιτιών που οδηγούν σε αυτή τη μάχη για την εξουσία, αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση ζήτημα υπεράσπισης ή μη της δημοκρατίας.
Αντίθετα αυτή η διαδικασία αποτελεί απόδειξη της έλλειψης δημοκρατίας στην Τουρκία. Τέτοιες αντιπαραθέσεις για την εξουσία και απόπειρες διεκδίκησης της όποτε αυτό είναι δυνατό συναντούμε σε χώρες χωρίς δημοκρατία όπου μία αντιδραστική εξουσία κάνει πραξικοπηματικές προσπάθειες να ανατρέψει μία άλλη αντιδραστική εξουσία όποτε οι συνθήκες είναι κατάλληλες.
Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Τουρκία.
Ένα χρόνο πριν, ο Ταγίπ Ερντογάν και η Αυλή του Παλατιού έθεσαν σε εφαρμογή πραξικόπημα στο πλαίσιο των εκλογών της 7ης Ιούνη παίρνοντας μαζί τους το ΜΗΡ (Γκρίζοι Λύκοι), όλους τους φασίστες, τις εθνικιστικές δυνάμεις που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο Εργκένεκον και ένα κομμάτι του στρατού.
Αυτό υπήρξε ένα πραξικόπημα του παλατιού ενάντια στη δημοκρατική θέληση του λαού. Ο φασισμός του AKP συμμάχησε με όλες τις φασιστικές δυνάμεις και ένα κομμάτι του στρατού (που συμπεριελάμβανε τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων) έτσι ώστε να καταστείλει το κουρδικό κίνημα ελευθερίας και συνολικά τις δημοκρατικές δυνάμεις.
Ο φασισμός του AKP οδήγησε τον στρατό σε κουρδικές πόλεις και χωριά καίγοντάς τα ολοσχερώς και σφάζοντας χιλιάδες κατοίκους.
Ακόμη κατήργησε νόμους έτσι ώστε να αποτρέψει την εκδίκαση στρατιωτικών για τα εγκλήματα που είχαν διαπράξει.
Υπάρχει ήδη μία στρατιωτική κηδεμονία που έχει γίνει αποδεκτή πριν συμβεί το πραξικόπημα της Παρασκευής.
Κάτι το οποίο καθιστά την συγκεκριμένη περίπτωση μία απόπειρα πραξικοπήματος μίας στρατιωτικής φατρίας απέναντι στην ήδη υπάρχουσα και κυρίαρχη στρατιωτική φατρία.
Αυτός είναι και ο λόγος που δυνάμεις που μέχρι πρότινος τάσσονταν υπέρ της διενέργειας πραξικοπήματος αποδέχτηκαν την υπάρχουσα στρατιωτική κηδεμονία και τάχθηκαν στο πλευρό του Ταγίπ Ερντογάν.
Το γεγονός ότι το MHP (Γκρίζοι Λύκοι) και άλλοι σωβινιστικοί εθνικιστικοί κύκλοι πήραν ενεργά το μέρος της Αυλής του Παλατιού και των φασιστών συμμάχων της αποκαλύπτει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αυτός δεν είναι ένας αγώνας ανάμεσα σε αυτούς που υποστηρίζουν τη δημοκρατία και αυτούς που αντιτίθενται σε αυτή.
Το να παρουσιάζεται ο Ταγίπ Ερντογάν και η φασιστική δικτατορία του AKP ως δημοκρατικές δυνάμεις μετά την απόπειρα πραξικοπήματος αποτελεί έναν κίνδυνο ακόμη μεγαλύτερο από το πραξικόπημα αυτό καθεαυτό.
Το να παρουσιάζεται η μάχη για την εξουσία ανάμεσα στις αυταρχικές δεσποτικές και αντιδημοκρατικές δυνάμεις σαν μία μάχη ανάμεσα σε υποστηρικτές και εχθρούς της δημοκρατίας μπορεί μόνο να υπηρετήσει την νομιμοποίηση της υπάρχουσας φασιστικής και δεσποτικής κυβέρνησης.
Η Τουρκία δεν έχει κάποια λαϊκή δύναμη στην εξουσία ή μια διαμάχη δημοκρατικών δυνάμεων ενάντια σε πραξικοπηματίες.
Η συγκεκριμένη διαμάχη είναι για το ποιος θα ηγηθεί του σύγχρονου πολιτικού συστήματος της Τουρκίας που είναι εχθρός της δημοκρατίας και του κουρδικού λαού.
Επομένως οι δημοκρατικές δυνάμεις δεν συμπαρατάσσονται με κανένα από τα στρατόπεδα αυτών των συγκρούσεων.

«Πραξικόπημα του φασιστικού AKP»

Εάν υφίσταται πραξικόπημα ενάντια στη Δημοκρατία αυτό είναι το πραξικόπημα της κυβέρνησης του φασιστικού AKP.
Ο έλεγχος του δικαστικού συστήματος από την πολιτική εξουσία , η προώθηση φασιστικών νόμων από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία , η ακύρωση της κοινοβουλευτικής ασυλίας , οι συλλήψεις , οι συλλήψεις δημάρχων και η παύση τους, η φυλακίσεις χιλιάδων πολιτικών του HDP και του DBP αποτελούν κάτι παραπάνω από ένα πραγματικό ενεργό πραξικόπημα. Ο κουρδικός λαός τελεί υπό συνεχείς και πρωτοφανείς γενοκτονικές, φασιστικές και αποικιοκρατικές επιθέσεις εντός του Κουρδιστάν.
Η κυβέρνηση του AKP είναι που έχει φέρει την Τουρκία σε αυτή την κατάσταση, η οποία έχει μετασχηματιστεί σε μία κυβέρνηση πολέμου ενάντια στις δημοκρατικές δυνάμεις και τον κουρδικό λαό.
Με τον εμμονικό, αυταρχικό και αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της έχει σύρει την Τουρκία στο χάος και τις συγκρούσεις.
Με τον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στις δημοκρατικές δυνάμεις και τον κουρδικό λαό έχει διατηρήσει την Τουρκία σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου.
Η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος δείχνει ότι η Τουρκία έχει ανάγκη να ξεφορτωθεί τη φασιστική κυβέρνηση του AKP και να αποκτήσει μια δημοκρατική κυβέρνηση.
Οι τελευταίες εξελίξεις καθιστούν επιτακτικό για την Τουρκία τον εκδημοκρατισμό και την ανατροπή αυτής της μοναρχικής φασιστικής κυβέρνησης.
Σε αυτό το πλαίσιο οι δυνάμεις της δημοκρατίας πρέπει να αντισταθούν ενάντια στην προσπάθεια νομιμοποίησης των πολιτικών του φασιστικού AKP και να συγκροτήσουν μια συμμαχία που μπορεί να εκδημοκρατίσει την Τουρκία.
Αυτή η απόπειρα πραξικοπήματος καθιστά αναγκαίο για μας όχι να καθυστερήσουμε τον αγώνα ενάντια στο φασιστικό AKP αλλά αντίθετα να τον αναβαθμίσουμε ώστε το χάος και οι συγκρούσεις στην Τουρκία να τελειώσουν και μία νέα και δημοκρατική Τουρκία να προκύψει.
Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συμπροεδρίας της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK),                http://www.tribune.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!