Ο Κάμερον παρακαλούσε την Μέρκελ πριν το δημοψήφισμα -Τι της ζητούσε


 Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε κάνει μία έκκληση της τελευταίας στιγμής προς την Ανγκελα Μέρκελ, να δεσμευθεί για περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης ατόμων, πριν από τη διενέργεια του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Ο πρώην πλέον πρωθυπουργός- που παραιτήθηκε μετά από την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit- λίγες ημέρες πριν από το δημοψήφισμα και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν αύξηση του ποσοστού υπέρ της εξόδου, κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, σύμφωνα με το BBC.
Ομως, το πλάνο να κάνουν κοινή δήλωση οι Ευρωπαίοι ηγέτες, υποσχόμενοι παραχωρήσεις στο θέμα της ελεύθερης μετακίνησης- ώστε να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι και να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής- εγκαταλείφθηκαν εξαιτίας φόβων ότι μπορεί να ερμηνευόταν ως σημάδι αδυναμίας, από το «στρατόπεδο» του Brexit.

«Ο κόσμος που ανησυχεί πολύ για τη μετανάστευση ήθελαν απλά η Βρετανία να μπορεί να έχει τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων της και της εισροής ανθρώπων. Δεν είχαμε ένα επιχείρημα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε αυτή την επιθυμία», εξήγησε ο δημοσκόπος Αντριου Κούπερ, στενός σύμμαχος του Κάμερον.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!