Βούλγαρος διπλωμάτης: «Βλέπω εμφύλιο πόλεμο στην Τουρκία»





Ιούλιος 19, 2016.
Εδώ και ένα χρόνο η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση εσωτερικού πολέμου,  που βιώνεται σε ένα τμήμα των πολιτών αυτής της χώρας. Τώρα, μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου η κατάσταση αυτή καλύπτει το σύνολο της χώρας.
Τις θέσεις αυτές διατυπώνει  ο πρώην Γενικός πρόξενος της Βουλγαρίας στην Αδριανούπολη, Γκεόργκι Ντίμοφ, με αφορμή την κατάσταση που διαμορφώνεται  στην Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε κάθε περίπτωση, κερδίζει το κυβερνών κόμμα που ιδρύθυκε από τον σημερινό πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά σημαντικές είναι ορισμένες συγκεκριμένες λεπτομέρειες.
Ο Ντίμοφ επεσήμανε ότι ο Ερντογάν βρίσκεται στην κορυφή της δημοσιότητας εδώ και 14 χρόνια.
«Ο Ερντογάν κερδίζει συνεχώς μάχες, αλλά συγχρόνως  έχει και το μεγαλύτερο  αρνητικό αποτέλεσμα: της διαίρεσης της τουρκικής κοινωνίας», δήλωσε ο πρώην πρόξενος.
«Έχει εκδιώξει από το σύνολο της δημόσιας διοίκησης της Τουρκίας περίπου το ένα τρίτο (1/3) των υπαλλήλων, στο υπουργείο Εσωτερικών, στη χωροφυλακή, στη δικαιοσύνη. Αυτό δημιουργεί – αντικειμενικά- προϋπόθεση εξάπλωσης του φόβου (στην κοινωνία)», είπε.
Ο Γκεόργκι Ντίμοφ βάσει των στοιχείων,  τα οποία  είναι εμφανή στην τουρκική κοινωνία, πιστεύει ότι ενδέχεται η χώρα αυτή, να οδηγηθεί σε εμφύλιο πόλεμο, με κύρια αντίπαλα στρατόπεδα των κοσμικών και των ισλαμιστών,
Ο ίδιος θα επιμείνει στις απόψεις του, τονίζοντας ότι ο εμφύλιος πόλεμος διαφαίνεται από τις αντιθέσεις  της τουρκικής κοινωνίας που κάθε μέρα μεγαλώνουν.
«Υπάρχει μια δυνητική απειλή στο τμήμα του τουρκικού πληθυσμού που έχει κοσμικό προσανατολισμό (που δεν είνιαι φανατισμένο με το Ισλάμ και πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας ) και δεν συμφωνεί με την τρέχουσα διαχείριση των πραγμάτων στη χώρα - την  ισλαμοποίηση της».
Ο διπλωμάτης θα τονίσει ότι προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των εντάσεων στην Τουρκία (με τον καθολικό ισλαμισμό που επιδιώκει ο Τούρκος πρόεδρος).
--
               
http://www.echedoros-a.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!