Τούρκοι στρατιώτες απείλησαν Έλληνες εργάτες στο Πύθιο Διδυμοτείχου

P51400

Η προκλητικότητα των Τούρκων δεν έχει πλέον όρια. Το μεσημέρι της Δευτέρας σήκωσαν τα όπλα, σε Έλληνες εργάτες που εκτελούσαν εργασίες σε ανάχωμα στην Ελληνική πλευρά κοντά στο χωριό Πύθιο Διδυμοτείχου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του faros24.gr . Το περιστατικό καταγράφεται ως πρωτόγνωρο στην περιοχή ενώ ήδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Ας δούμε όμως τι έγινε:
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοπράτησε πριν από καιρό ένα έργο για την ενίσχυση του αναχώματος στην περιοχή του Πυθίου με προϋπολογισμό 380 χιλιάδες ευρώ. Σύμφωνα με το έργο θα γινόταν ενίσχυση του αναχώματος και των πρανών που είχαν υποστεί ζημιές από τα νερά του ποταμού Έβρου τον περασμένο Χειμώνα. Την Δευτέρα πήγαν στην περιοχή τα μηχανήματα του εργολάβου που ανέλαβε με δημοπρασία το έργο και άρχισαν να μεταφέρουν τα υλικά που χρειαζόταν. Το μεσημέρι και εκεί που όλα κυλούσαν ομαλά, από την απέναντι όχθη εμφανίσθηκαν Τούρκοι στρατιώτες με όπλα και αφού τα έστρεψαν προς τους Έλληνες εργαζόμενους ζήτησαν να εγκαταλείψουν την περιοχή και φυσικά να σταματήσουν τις εργασίες. Οι εργάτες όπως ήταν φυσικό μπροστά στην απειλή, πειθάρχησαν και αποχώρησαν. Ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες και από εκεί και έπειτα η απόλυτη ησυχία...
Τι μπορεί να συνέβη όμως και φθάσαμε σε αυτό το σημείο;
Κάποιοι λένε ότι η Ελληνική πλευρά έκανε αυτό που έκαναν και οι Τούρκοι. Δηλαδή δεν ειδοποίησε την αντίστοιχη επιτροπή που ασχολείται με τα έργα στο ποτάμι. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια περιοχή οι Τούρκοι εκτέλεσαν έργα πέρυσι και ειδοποίησαν τις Ελληνικές αρχές μόλις χθες!!!
Φαίνεται πως και οι δικοί μας θα ειδοποιούσαν τους Τούρκους μόλις ολοκληρωνόταν τα έργα.
Ένα άλλο σενάριο λέει πως οι Τούρκοι στο συγκεκριμένο σημείο κάθε χειμώνα πλημμυρίζουν αφού τα αναχώματα στην Ελληνική πλευρά είναι ισχυρότερα και δεν σπάνε , ενώ αντίθετα στην απέναντι πλευρά δεν αντέχουν με αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα να σκεπάζονται από τα νερά. Βλέποντας λοιπόν τις εργασίες στην Ελληνική πλευρά κατάλαβαν πως και τον ερχόμενο χειμώνα θα ξαναπλημμυρίσουν.
Το άλλο σενάριο είναι το ακραίο και λέει ότι οι Τούρκοι έκαναν επίδειξη δύναμης δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα θερμό επεισόδιο.
Όπως και να έχει το θέμα από την Ελληνική πλευρά υπάρχει μία παγωμάρα και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα κινηθεί τις επόμενες ημέρες. Το ζήτημα είναι αν το έργο εκτελεσθεί ή αν η απειλή των Τούρκων «έπιασε τόπο».
Θα δούμε τις εξελίξεις...
Πηγή: faros24.gr ,http://ethniki-afipnisi.blogspot.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!