Ο Ερντογάν «σόκαρε» τον κόσμο όταν είπε ‘Θα γίνω Σουλτάνος’



Ιούλιος 31, 2013.

 Ως «βόμβα Ερντογάν» χαρακτηρίστηκε ο λόγος του Τούρκου πρωθυπουργού στην τέταρτη διάσκεψη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης- AKP, στην Τουρκία,  όταν προσπάθησε να δείξει δημόσια το μουσουλμανικό χαρακτήρα και την ισλαμική ταυτότητα του κόμματός επιτιθέμενος κατά του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ίδρυσε ο Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας.

«Υπάρχουν νέοι κάτω των είκοσι ετών που δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι, χωρίς εμπειρία πολέμου και ενάντια σε λατρείες και αξίες.

Το έθνος αυτό που πολέμησε κατά τον τελευταίο αιώνα κρατά τις πόρτες των τζαμιών τους κλειστές και τα αυτά έχουν μετατραπεί σε μουσεία εκτρεφόμενων ζώων. Με το υφιστάμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, απαγορεύθηκε η διδασκαλία του Κορανίου, χωρίζοντας το λαό σε υποστηρικτές  και αντιπάλους του».

Ο Ερντογάν επιτέθηκε σε κάθε πολιτική έκφραση που στρέφεται ενάντια στο Μουσουλμανισμό και τόνισε το μεγαλείο της Τουρκίας ήταν όταν είχε ως βάση τον Ισλαμισμό.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος προτείνοντας μάλιστα τη χρήση της κουρδικής γλώσσας και τους Κούρδους να ενταχθούν στην τουρκική δημόσια διοίκηση, οι οποίοι μέχρι τώρα εξαιρούνταν από αυτήν.

Πιστεύεται ότι με τον τρόπο αυτόν η αριθμητική δύναμη του κόμματος του, μπορεί να διπλασιασθεί, που τώρα φθάνει τα επτά εκατομμύρια μέλη, αντιπροσωπεύοντας το 15 τοις εκατό του ενεργού πληθυσμού της χώρας.

Ο Ερντογάν τελείωσε την ομιλία του με χαρακτηριστικό τρόπο:

« Ζητώ συγνώμη από όλους εκείνους που έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά τους ή τους έχει γίνει κάποιο κακό, ας με συγχωρέσουν», σημειώνει η botasot.
--

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!