Η απόλυτη ευτυχία έρχεται δυο φορές στη ζωή των ανθρώπων - Σε ποια ηλικία και γιατί

Η απόλυτη ευτυχία έρχεται δυο φορές στη ζωή των ανθρώπων - Σε ποια ηλικία και γι
Mόνο δύο φορές στη ζωή μας έχουμε τη δυνατότητα να αγγίξουμε την απόλυτη ευτυχία. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει έρευνα του London School of Economics. Σε ποια ηλικία συμβαίνουν αυτά και γιατί.

Κι όμως...Τα δύο πιο ευτυχισμένα χρόνια στη ζωή ενός ανθρώπου είναι στην ηλικία των 23 και των 69 ετών.
Για την έρευνα συγκρίθηκαν τα επίπεδα ευτυχίας 23.161 Γερμανών, ηλικίας 17-85. Οι περισσότεροι δήλωσαν ότι έφτασαν στο ύψιστο επίπεδο ευτυχίας στα 23 τους και στα 69 τους.
Οπως προκύπτει από τη συγκεκριμένη έρευνα οι άνθρωποι αγγίζουν την απόλυτη ευτυχία στα 23 τους και μετά ξανά έπειτα από πολλά χρόνια, στα 69 τους.
Σύμφωνα με την μελέτη, ο άνθρωπος στην ηλικία των 23 κάνει όνειρα, σχεδιάζει τη ζωή του και έχει μεγάλες προσδοκίες και όρεξη για ζωή, γεγονός που τον κάνει ευτυχισμένο.
Αν και στη συνέχεια και συγκεκριμένα γύρω στα 55 τα επίπεδα ευτυχίας πέφτουν κατά πολύ, αφού οι άνθρωποι κάνουν τον απολογισμό ζωής και εστιάζουν σε αυτά που δεν κατάφεραν να κάνουν, εκεί γύρω στα 60 τους τα επίπεδα ευτυχίας παρουσιάζουν μια σταθερή άνοδο. Τότε, σύμφωνα με την έρευνα, οι άνθρωποι αποδέχονται τα όσα κατάφεραν να κάνουν. Λίγο μετά τα 70 πάλι τα συγκεκριμένα επίπεδα πέφτουν, οπότε οι άνθρωποι θεωρείται ότι αγγίζουν την απόλυτη ευτυχία μετά τα 23 τους γύρω στα 69 τους χρόνια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!