'ΕΙΣΡΟΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!'' -Νέα πρόκληση από τους Σκοπιανούς



Σε ακόμα μία πρόκληση προχώρησαν σήμερα τα Σκόπια. Αυτή τη φορά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας μεταξύ άλλων ανέφερε πως το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός  μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στη χώρα από την Ελλάδα, στην προσπάθεια τους να φθάσουν σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.
 
Μάλιστα η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, ανέφερε ότι η συνεργασία των αρχών της χώρας της με τις ελληνικές αρχές, για την αντιμετώπιση του κύματος των παράνομων μεταναστών, είναι «ανεπαρκής». 
 
«Είναι απαραίτητη η συνεργασία με τις χώρες από τις οποίες οι παράνομοι μετανάστες περνούν πριν φτάσουν σε εμάς. Χρειάζεται όχι μόνο επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών, αλλά και κοινή δράση των αστυνομικών δυνάμεων στο πεδίο. Δυστυχώς, η συνεργασία με την Ελλάδα σε αυτό το θέμα, όπως και σε όλα τα άλλα θέματα, δεν είναι στο επίπεδο που θα επιθυμούσαμε, δεν είναι καν στο επίπεδο που βρίσκεται η συνεργασία μας με όλες τις άλλες γειτονικές χώρες. Το γεγονός αυτό προκαλεί επιπλέον δυσχέρειες, διότι εάν η συνοριακή γραμμή δεν είναι εξίσου ασφαλώς ελεγχόμενη και από τις δύο πλευρές, τότε δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα που μειώνει την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών μας», τόνισε η κ.Γιανκούλοφκα.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας  Ίβο Κότεφσκι ανέφερε εξάλλου, ότι το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ έχει απευθύνει εκκλήσεις προς τις αρμόδιες ελληνικές αρχές για να ενισχυθούν οι προσπάθειες αναχαίτισης του κύματος μεταναστών οι οποίοι περνούν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ, προερχόμενοι από την Ελλάδα. 
 
«Η χώρα μας βρίσκεται υπό αυξημένη πίεση καθώς φέτος ο αριθμός των εντοπισθέντων λαθρομεταναστών έχει πενταπλασιαστεί. Η ραγδαία κλιμάκωση εισόδων παράνομων μεταναστών στη χώρα μας σημειώνεται από την αρχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Το υπουργείο Εσωτερικών λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να ανακόψει τη ροή εισόδου παράνομων μεταναστών στη χώρα, ωστόσο είναι εξαιρετικά δύσκολο να ασφαλιστούν ερμητικά τα σύνορα. Θα πρέπει και ο νότιος γείτονας να εντείνει τους ελέγχους στη δική του πλευρά των συνόρων», πρόσθεσε ο κ.Κότεφσκι.
 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!