ΠΛΗΡΗΣ «ΦΙΝΛΑΝΔΟΠΟΙΗΣΗ». Αυτοί «βομβάρδιζαν» τους Φούρνους κι εμείς τους κάναμε τελετές στο ΥΠΕΘΑ!



Πολλά  ερωτήματα  σε ότι αφορά τα πολιτικά – εθνικά αντανακλαστικά της  ηγεσίας των ΕΔ (τα  οποία φαίνεται ότι έχουν αλλοιωθεί υπ ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας ) δημιουργούνται από τη σημερινή στάση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας Αντιπτεράρχου (Ι)  (Ι) Ευάγγελου Τουρνάς απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Συγκεκριμένα και ενώ τα τουρκικά μαχητικά είχαν ήδη προχωρήσει σε εικονικό βομβαρδισμό (κάτι που αποδεδεικνύεται από το μικτό πακέτο COMΑO αλλά και το προφίλ της  πτήσης των τουρκικών F-4E και F-16) Εθνικού εδάφους, εντούτοις ο Α/ΓΕΑ -ο οποίος το γνώριζε εκείνη την ώρα-  καθόλα άξιος  και επιχειρησιακός αξιωματικός με εκατονστάδες αναχαιτίσεις τουρκικών μαχητικών στην "πλάτη" του, δεν μπόρεσε όμως να αποφύγει  μια πολιτική γκάφα:
Δέχθηκε στο γραφείο του τον απερχόμενο ΑΚΑΜ της Τουρκίας, Συνταγματάρχη Mesut Savas ενώ συνεχάρη και το νέο ΑΚΑΜ, Σμήναρχο Halil Akar για την ανάληψη των καθηκόντων του.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της ΠΑ ο κ.  Αρχηγός ευχαρίστησε τον Τούρκο ΑΚΑΜ για την συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης το πλέον λογικό ήταν να ματαιωθεί εξολοκλήρου η τελετή αποχαιρετισμού.
Εάν ο Αρχηγός της ΠΑ δεν ένιωθε ικανός να αντέξει το πολιτικό βάρος μιας ματαίωσης συνάντησης αποχαιρετισμού του απερχόμενου ΑΚΑΜ και χαιρετισμού του νέου –και μάλιστα Σμήναρχου- θα μπορούσε να προφασιστεί αλλαγή του προγράμματός του και να ζητήσει την αναβολή  της συνάντησης  -για κάποιες ημέρες- δείχνοντας τουλάχιστον μια δυσθυμία για την τουρκική υπέρπτηση.
Και αν αυτό δεν ήταν τεχνικώς δυνατό με την έννοια της αναχώρησης από την Ελλάδα του Τούρκου ΑΚΑΜ ε,  «δενθα έχανε  και η Βενετιά βελόνι» εάν ο αποχωρών ΑΚΑΜ δεν χαιρετούσε τον Α/ΓΕΑ.
Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε και ο Α/ΓΕΑ προτίμησε να υποδεχθεί τον νέο Τούρκο ΑΚΑΜ στο γραφείο του λίγη ώρα αφότου τα τουρκικά μαχητικά είχαν πετάξει πάνω από ελληνικά νησιά σε μικτά επιθετικά πακέτα.
Θεωρούμε – και έτσι είναι- ότι σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου η συνάντηση αυτή θα είχε αναβληθεί, με πρόφαση κάποιο διαδικαστικό λόγο δείχνοντας όμως έτσι την έντονη δυσαρέσκεια του κράτους του οποίου η κυριαρχία αμφισβητείται και μάλιστα με αυτόν τον τρόπο. Όχι όμως και στην Ελλάδα η πολιτική ελίτ της οποίας έχει εξαναγκάσει τη χώρα  να δέχεται όλες τις προσβολές και να γυρίζει στη συνέχεια και το «άλλο μάγουλο».
Και αν ο Α/ΓΕΑ ένιωθε πως δεν είχε την κάλυψη του ΥΠΕΞ ας ρώταγε τον υπουργό Εξωτερικών εάν προτίθεται να κάνει διάβημα στην Άγκυρα για το σημερινό συμβάν. Και αν δεν έπαιρνε απάντηση θα του απαντούσαμε εμείς: Κανένα διάβημα δεν έχει γίνει μέχρι και αυτή την ώρα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!