Σκάβουν ορύγματα και θέσεις μάχης οι μονάδες του τουρκικού στρατού, απέναντι στο ΡΚΚ, στα σύνορα με τη Συρία







Στην Τουρκία, κατά παράδοσιν, κάθε Πέμπτη γίνονται οι συναντήσεις στο Γραφείο της Πρωθυπουργείας, όπου ο εκάστοτε πρωθυπουργός δέχεται συνήθως τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τον Διοικητή της ΜΙΤ και τους υπουργούς του.
Η παράδοση ανατρέπεται όταν συμβαίνει κάποιο έκτακτο γεγονός, όπως χθες, που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ. Τ. Ερντογάν, δέχτηκε στο γραφείο του σε σύσκεψη τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Νετζντέτ Οζέλ, τον Βοηθό Πρωθυπουργού, Μπεσίρ Αταλάυ, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Σαντουλλάχ Εργκίν, τον Υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, τον Υπουργό Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, τον Σύμβουλο της Πρωθυπουργείας,  Εφκάν Αλά και τον Διοικητή της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.


Το θέμα της συγκεκριμένης σύσκεψης κορυφής ήταν οι συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα απέναντι από την πόλη Τζεϋλάνπιναρ, του νομού Ούρφα, στα σύνορα με τη Συρία, μεταξύ των δυνάμεων του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που αποτελεί κλάδο του ΡΚΚ, και της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης El Nusra, παράρτημα της Αλ Κάιντα στη Συρία.
Σήμερα, ως αποτέλεσμα των αποφάσεων που ελήφθησαν στην ως άνω σύσκεψη, οι μονάδες του τουρκικού στρατού που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων, στην ως άνω περιοχή, άρχισαν να σκάβουν ορύγματα και θέσεις μάχης, για το ενδεχόμενο να δεχτούν πυρά ή οι μάχες να επεκταθούν στο έδαφος της Τουρκίας.
Στις θέσεις μάχης που έχουν διαμορφωθεί έχουν εγκατασταθεί τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου Kobra και Kirpi, τα οποία αναμένουν στις θέσεις τους σε κατάσταση συναγερμού.                       http://infognomonpolitics.blogspot.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!