Χωράφια με ελιές αντί για μεζονέτες αγοράζουν πλέον οι Ελληνες για τα παιδιά τους

 Χωράφια με ελιές αντί για μεζονέτες αγοράζουν πλέον οι Ελληνες για τα παιδιά τους -Τι λέει μεσίτης, ειδικός


Μεζονέτες και διαμερίσματα δεν αγοράζουν πλέον. Προτιμούν χωράφια με ελιές και ροδιές για κληρονομιά στα παιδιά τους. Οι Ελληνες γονείς στρέφονται στη γη, στην αγροτική γη, ως εξυπνότερη επένδυση πλέον από μια κατοικία.
Ο γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης της Parthenon Real Estate, μέλους του Δικτύου Ολοκληρωμένων Κτηματομεσιτικών Υπηρεσιών (NIRES) Κώστας Γεωργάκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι την τελευταία διετία «πολλοί γονείς πιστεύουν ότι το καλύτερο που μπορούν να κάνουν είναι ν' αφήσουν στα παιδιά τους αγροτική γη και μάλιστα με ήδη υφιστάμενες καλλιέργειες, όπως ελιές ή ροδιές».

Ως προς την αγορά των αστικών ακινήτων, ο κ. Γεωργάκος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «έχει πεθάνει». «Στο διάστημα 1/1/2009-17/7/2009, είχαμε 247 ζητήσεις για ακίνητα και κάναμε 167 υποδείξεις. Στο αντίστοιχο διάστημα φέτος καταγράψαμε 17 ζητήσεις και έξι υποδείξεις. Δηλαδή, πέσαμε περίπου στο 6,5% σε λίγα χρόνια», υπογράμμισε ο κ. Γεωργάκος και πρόσθεσε ότι η ζήτηση έχει πέσει κάθετα, παρότι οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί κατά 30%-50%, σε σχέση με το προ κρίσης 2009.
Η κρίση δε, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο, αφύπνισε το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. «Οταν το 80% των Σέρβων θέλουν να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, δεν είναι εύλογο να ενισχυθεί και το ενδιαφέρον σερβικών κεφαλαίων για επενδύσεις στον τουριστικό τομέα της χώρας μας; Ενδιαφέρον πιστεύω ότι θα υπάρξει και από τα Σκόπια για τον ίδιο λόγο», σημείωσε. Πέρυσι, άλλωστε, το 8%-9% των αγοραπωλησιών στη Χαλκιδική έγινε από ξένους.
Επίσης, πωλούνται οινοποιεία και αμπελώνες. «Διαχειριζόμαστε τη διάθεση δύο οινοποιείων, ενός στη Χαλκιδική, με δυναμικότητα 105.000 φιαλών και δυνατότητα επέκτασης στις 350.000 φιάλες, και ενός στο Κιλκίς, με παραγωγή 35.000 φιαλών και προοπτική για 120.000-150.000», λέει ο κ. Γεωργάκος, διευκρινίζοντας ότι, προς το παρόν, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αποτίμησης τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!