Συνελήφθησαν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι. Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για μεταφορά όπλων και εκρηκτικών στην Τουρκία



Έρευνες της Αντιτρομοκρατικής για μεταφορά όπλων και εκρηκτικών στην Τουρκία
Αθήνα
Σοβαρή υπόθεση μεταφοράς οπλισμού και εκρηκτικών από δύο Έλληνες και δύο Τούρκους υπηκόους, με φουσκωτό σκάφος, που εντοπίσθηκε τα ξημερώματα στη Χίο, απασχολεί την Αντιτρομοκρατική. Το σκάφος είχε προορισμό την Τουρκία και από την ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι το φορτίο προοριζόταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία. Οι τέσσερις επιβάτες του φουσκωτού συνελήφθησαν, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες στις κατοικίες τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, τις πρωινές ώρες, σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες ανοιχτά της Χίου, εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο ρουτίνας.


Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο, που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβάινοντες, δύο Έλληνες και οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, συνελήφθησαν. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία.

Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία αυτή την ώρα πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια, που σχετίζονται με τους συλληφθέντες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, ο οποίος είναι 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ, για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας Έλληνας συνεργάτης τους.

Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!