14 εξαιρετικά επικίνδυνα ζώα

14 εξαιρετικά επικίνδυνα ζώα
It's a wild world λέει το τραγούδι... και δεν είναι μόνον άγριος είναι και επικίνδυνος.
Ορισμένα ζώα με τα οποία μοιραζόμαστε τον πλανήτη είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Και συχνά υποτιμούμε τον κίνδυνο αυτόν.
Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν μπαίναμε στο χώρο τους, δεν θα κινδυνεύαμε. Όπως και να έχει διαβάστε το παρακάτω γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να τύχει...
#14 Pufferfish

Mα πώς μπορεί κάτι τόσο χαριτωμένο να είναι επικίνδυνο; Και όμως είναι το δεύτερο πιο δηλητηριώδες ψάρι του κόσμου. Μόνον με την επαφή, το δηλητήριο που έχει στο δέρμα του (η τετροδοτοξίνη) προκαλεί παράλυση του διαφράγματος και τελικά ασφυξία.

#13 Κουνούπια
Είναι το ζώο το οποίο ευθύνεται για τους περισσότερους θανάτους ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μεταδίδει πολλές μολυσματικές ασθένειες όπως η ελονοσία, ο κίτρινος και ο δάγκειος πυρετός.
#12 Το Σαλιγκάρι Κώνος

Πριν προλάβετε να πείτε "μα τι πάτησα;" θα νιώσετε παράλυση. Το χειρότερο είναι ότι δεν έχει βρεθεί αντίδοτο στο δηλητήριο του, το οποίο είναι θανάσιμο.
#11 Ο Μεγάλος Μυρμηγκοφάγος

Μπορεί να μοιάζουν σαν κουκλάκια αγκαλιάς αλλά μπορεί να ξεκοιλιάσει και άνθρωπο με τα νύχια του. Ακόμη και τα πιο άγρια ζώα όπως τα πούμα και τα τζάγκουαρ αποφεύγουν να βρεθούν κοντά τους.
#10 Κύκνοι
Αν νιώσουν ότι απειλούνται από έναν άνθρωπο που είναι στο νερό, του επιτίθενται από το σβέρκο και προσπαθούν να τον πνίξουν στο νερό.
#9 Το Χταπόδι με τα Μπλε Δαχτυλίδια

Μπορεί αυτά τα μπλε δαχτυλίδια να φαίνονται σαν όμορφα σχέδια αλλά στην ουσία είναι σήμα κινδύνου. Περιέχουν δυο υψηλά τοξικές ουσίες που παραλύουν το αναπνευστικό σύστημα σε δευτερόλεπτα.
#8 Το Λόρις

Μπορεί κάτι τόσο χαριτωμένο να κάνει κακό; Και όμως! Στους αγκώνες του έχει δηλητήριο. Όταν νιώθει ότι απειλείται γλείφει τους αγκώνες του και δαγκώνει. Συνήθως προκαλεί στους ανθρώπους μοιραίο σοκ αναφυλαξίας.
#7 Δελφίνια
Συμπαθέστατα και φιλικά κάποιες φορές το παρακάνουν. Έχουν αναφερθεί πολλά περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων δελφινιών σε δύτες ενώ όταν προσπαθούν να τους ξεφύγουν τα δελφίνια το θεωρούν ερωτικό παιχνίδι και αρχίζουν να δαγκώνουν και να χτυπούν δυνατά με τα ρύγχη τους.
#6 Φώκια - λεοπάρδαλη
Είναι εξίσου επικίνδυνη με τη φάλαινα δολοφόνο και έχουν σκοτώσει ανθρώπους που κολύμπησαν στα νερά τους όταν εκείνες ήταν πεινασμένες.
#5 Η Ανοικτόχρωμη Σουπιά του Pfeffer

Αν βρεθείτε στα νερά της Γουινέας... προσοχή! Περιέχουν δηλητηριώδες μελάνι που προκαλεί άμεσο θάνατο.
#4 Μυρμήγκια Saifu
Επιτίθενται κατά χιλιάδες και κατατρώνε το στόχο τους. Χιλιάδες άνθρωποι και κυρίως μωρά έχουν χάσει τη ζωή τους από επιθέσεις σμηνών τέτοιων μυρμηγκιών. 
#3 Βούβαλοι
Σκοτώνουν 200 κυνηγούς κάθε χρόνο.
#2 Ιπποπόταμοι

Ούτε λιοντάρια, ούτε ύαινες, ούτε τσιτάχ. Ο ιπποπόταμος είναι το πιο επικίνδυνο θηλαστικό στην Αφρική. Σκοτώνουν περισσότερους ανθρώπους από κάθε άλλο ζώο (εκτός από τα κουνούπια) στη Μαύρη Ήπειρο.
#1 Χιμπαντζήδες

Μας μοιάζουν, είναι μακρινοί συγγενείς μας. Αυτό δε σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν κατοικίδια μας. Πολλοί άνθρωποι που προσπάθησαν να τους πάρουν σπίτια τους, βρήκαν τραγικό θάνατο.
Καθένας στο φυσικό του σπίτι λοιπόν...
Πηγή: likes.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!