Η Ελλάδα που προκαλεί: Χλιδή, σαμπάνιες και πολύ χρήμα στη Μύκονο


 Η Ελλάδα που προκαλεί: Χλιδή, σαμπάνιες και πολύ χρήμα στη Μύκονο

Ακόμη και σήμερα, μετά από τέσσερα συναπτά έτη τρομακτικής οικονομικής και κοινωνικής συρρίκνωσης της χώρας, φαίνεται πως εξακολουθούν ακάθεκτα να υπάρχουν δύο «Ελλάδες»: μία που πεθαίνει και αργοσβήνει από την κρίση, την ανεργία και την ακραία φτώχεια, και μία άλλη η οποία... δεν πεθαίνει, απτόητη από τα τεκταινόμενα γύρω της και κοινωνικά αναίσθητη.
Μάλλον αυτή τη δεύτερη θα εννοούσε και ο αγαπητός σε επιχειρηματίες και σεΐχηδες λαϊκός βάρδος Αντώνης Ρέμος, ο οποίος έδωσε συναυλία-πρόκληση στην παραλία της Ψαρρούς και στο γνωστό κλαμπ Nammos, φωνάζοντας από μικροφώνου:
«Αυτό θα δει ο Σόιμπλε και θα περπατήσει ο π@ύστ$ς. Θαύμα παιδιά σηκώθηκε ο Σόιμπλε και περπάτησε ο π@ύστ$ς!», «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει», «κ@ρι@λ@ Μέρκελ δεν θα μας καταστρέψεις την Ελλάδα»...

Με αυτές τις άκρως προκλητικές για το κοινό αίσθημα φράσεις διάνθιζε το πρόγραμμά του, ξεσηκώνοντας το ενθουσιώδες κοινό του, ο Αντώνης Ρέμος στο πάρτι της χλιδής που έλαβε χώρα στο γνωστό εστιατόριο-κλαμπ, υπενθυμίζοντας σε όλους όσοι διάβασαν στον ελληνικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο τις γλαφυρές περιγραφές της οργιώδους κραιπάλης πως ελάχιστα έχουν πραγματικά αλλάξει στην Ελλάδα του 2013.
Το χρήμα ρέει άφθονο στη Μύκονο
Μάλιστα, ο τραγουδιστής φέρεται να διαφήμιζε την Ελλάδα – αυτή που δεν πεθαίνει και εξακολουθεί να «παρτάρει» άγρια και όχι την άλλη που καταβυθίζεται στην ανέχεια – στα αγγλικά προκειμένου να κάνει την διάσημη Κολομβιανή ηθοποιό Σοφία Βεργκάρα με τις εξάλιτρες σαμπάνιες των χιλιάδων ευρώ να ανοίγουν μπροστά της να νιώσει σαν το σπίτι της.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, οι πανταχού παρόντες σε τέτοιες ελληνικής κοπής εκδηλώσεις της κραιπάλης και της υπερβολής γνωστοί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, κοσμικοί, ηθοποιοί, πολιτικοί, άνθρωποι του θεάματος, επώνυμοι αθλητές, οι εικόνες των οποίων να καταναλώνουν πανάκριβες σαμπάνιες αξίας 25.000 ευρώ δεν θα αργήσουν να κάνουν το γύρο των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, προκαλώντας ερωτηματικά και σαστίζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.
Πρόκειται αναμφίβολα για μία παράλληλη θλιβερή πραγματικότητα που δείχνει πόσο ανεπηρέαστες και ακλόνητες εξακολουθούν να παραμένουν στη χώρα κάποιες βαθιά ριζωμένες, διαχρονικές δομές που ευθύνονται σε πολύ μεγάλο βαθμό για το «κολαστήριο» που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες.
Συναυλία στην άμμο της Ψαρούς σε ...καιρό κρίσης
Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, είχε αρχίσει να στήνεται ο εξοπλισμός στη διάσημη παραλία της Ψαρρούς στη Μύκονο και να γίνονται οι λοιπές αλλαγές πάνω στην άμμο, προκειμένου να φιλοξενηθεί το βράδυ το πλήθος θαυμαστών του καλλιτέχνη.
Η σκηνή ήταν πλωτή, καθώς βρισκόταν σχεδόν μέσα στη θάλασσα, ενώ όλες οι ξαπλώστρες είχαν «εξαφανιστεί» και αντικατασταθεί με λευκά τραπέζια και καρέκλες.
Λίγο μετά τη 1:30, ο τραγουδιστής καλησπέρισε τον κόσμο και του υποσχέθηκε μια μαγική βραδιά – και φυσικά το πέτυχε. Έλληνες celebrities, καλλιτέχνες, tvstars εφοπλιστές και επιχειρηματίες, αλλά και ξένοι τουρίστες ήταν ανάμεσα στο κοινό που είχε απέναντί του ο Αντώνης Ρέμος και τραγουδούσε μαζί του τις παλιές και νέες επιτυχίες του, σε ένα πάρτι που διήρκεσε σχεδόν πέντε ώρες.
Οι «celebrities» που ξεφάντωσαν
Ανάμεσα στους celebrities της βραδιάς ήταν η Εύα Καϊλή, η Χριστίνα Παπά, η Μαριλένα Παναγιωτοπούλου, ο Χρήστος Δεληλάμπρος, η Τόνια Σωτηροπούλου με τον αγαπημένο της, Δημήτρη Αλεξάνδρου, ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, η Χριστίνα Αλούπη, ο Σέρος Μύρτας, ο σχεδιαστής Πάνος Ζήνας, ο Χάρης Σιανίδης, ο Νίκος Γεωργιάδης, η εφοπλίστρια Μαρίνα Βερνίκου, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, και φυσικά η σύντροφος του Αντώνη Ρέμου, Υβόννη Μπόσνιακ.
Φυσικά, από μια τέτοια βραδιά δε θα μπορούσε να λείπει και το αλκόολ, που έρρεε -κάτι παραπάνω από- άφθονο. Και όταν λέμε αλκοόλ, εννοούμε κυρίως σαμπάνιες. Μπουκάλια Moet & Chandon βρίσκονταν μέσα σε παγοθήκες σε όλα σχεδόν τα τραπέζια του μαγαζιού, ενώ στη συνέχεια -μετά την κατανάλωσή τους- βρέθηκαν πεταμένες σε μια άκρη. Μιας και δεν υπήρχαν γαρύφαλλα, φαίνεται ότι αυτή τη φορά οι γνωστοί λόφοι που δημιουργεί ο καλλιτέχνης φτιάχτηκαν από τα άδεια μπουκάλια ακριβών μπουκαλιών.
Μάλιστα, στο τραπέζι γνωστού επιχειρηματία έφτασε μέχρι και σαμπάνια 6 λίτρων, που κόστιζε ούτε λίγο ούτε πολύ 25.000 ευρώ. Η παρέα δεν περιορίστηκε στο ένα μόνο μπουκάλι, αλλά παρήγγειλε –και κατανάλωσε- στη συνέχεια και δεύτερο, όπως έγραψε το Πρώτο Θέμα.
Για να καταφέρει κάποιος να παρακολουθήσει τη μουσική και... πλούσια βραδιά έπρεπε να καταβάλλει για αρχή 180 ευρώ, ποσό που θα του εξασφάλιζε την είσοδό, ενώ υπήρχε και μενού για υποχρεωτικό φαγητό ίσης αξίας. Δεν είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς τι «ζημιά» έκαναν όλοι οι παρευρισκόμενοι και σε πόσες χιλιάδες ευρώ μπορεί να ανήλθε το ποσό, εικόνα που δείχνει ότι η οικονομική κρίση μοιάζει να μην έχει αγγίξει τη Μύκονο. Συνολικά υπολογίζεται ότι καταναλώθηκαν περίπου 300 σαμπάνιες.
Ήταν, άλλωστε, η πέμπτη συνεχόμενη φορά που ο Αντώνης είχε δώσει μέσα στο καλοκαίρι ραντεβού με τους φίλους του στο κοσμοπολίτικο νησί και πάλι τα ευρώ έπεφταν βροχή.
Τα πυροτεχνήματα και τα βεγγαλικά έκαναν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της βραδιάς τον ουρανό να λάμψει, ενώ ιδιαίτερο ήταν και το στιγμιότυπο κατά το οποίο γράφτηκε με πράσινο λέιζερ στον ουρανό το όνομα του μαγαζιού.
Πρόστιμο στο Nammos για φοροδιαφυγή
Ο ιδιοκτήτης του γνωστού club «Nammos» στην Ψαρού της Μυκόνου τιμωρήθηκε πέρυσι με 4.000.000€ πρόστιμο για φοροδιαφυγή. Η υπόθεση ξεκίνησε όταν στο club τραγούδησε πάλι ο Αντώνης Ρέμος και ενώ συγκεντρώθηκαν 3.000 άτομα ανάμεσα τους όλα τα βαριά πορτοφόλια της χώρας επιχειρηματίες, εφοπλιστές έμποροι και άλλοι, που συνωστίσθηκαν για να απολαύσουν την συναυλία και έκαναν μεγάλη κατανάλωση, δεν κόπηκε ούτε μία απόδειξη.
Ο ιδιοκτήτης τιμωρήθηκε αρχικά με το ποσό των 3.000€, ποσό αμελητέο σε σύγκριση με τα «μαύρα» εκατομμύρια που κέρδισε. Όταν το θέμα όμως προβλήθηκε από τα ΜΜΕ, πήρε τεράστιες διαστάσεις. Έτσι το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο της Αθήνας έβαλε σε πρώτη φάση το πρόστιμο των 4 εκ. ευρώ.
Από τον έλεγχο πέρασαν τα βιβλία της επιχείρησης σε βάθος τετραετίας. Μετά την αναστάτωση ο επιχειρηματίας έσπευσε να υποβάλλει συμπληρωματικές δηλώσεις, αναγνωρίζοντας απόκρυψη εσόδων και καταβάλλοντας 700.000 ευρώ φόρους. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ το γνωστό club έχει τρομερά ημερήσια έσοδα ωστόσο παραμένει άγνωστο αν το πρόστιμο καταβλήθηκε στο δημόσιο, αν οι φόροι πληρώθηκαν ή αν στην Ελλάδα τους φόρους εξακολουθούν να πληρώνουν μόνο τα γνωστά υποζύγια παρά την κρίση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!