Θησαυροί στα νερά της Ντίας

Τέσσερα ναυάγια βρήκαν οι ερευνητές της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων, στο θαλάσσιο χώρο της Ντίας, μέσα στα κουφάρια των οποίων...
υπάρχει πλήθος αμφορέων και χρηστικών αγγείων!

Οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Ηρακλείου ξεκίνησαν στις 23 Σεπτεμβρίου με τους ειδκούς να αναζητούν θησαυρούς που για χιλιάδες χρόνια βρίσκονται κρυμμένοι στον βυθό της θάλασσας.

Οι επιστήμονες της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων με τη συνεργασία του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), τελικά πέτυχαν το στόχο τους.

Οι έρευνες των αρχαιολόγων, γεωλόγων και ωκεανογράφων διήρκεσαν έναν μήνα, ενώ το σημείο που εξερευνήθηκε χρησιμοποιήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια και, όπως εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή οι αρχαιολόγοι, υπήρχαν στον βυθό του ναυάγια ή μεμονωμένα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι επιστήμονες, έχοντας τα κατάλληλα μηχανήματα και εξαρτήματα τα οποία χρησιμοποιεί η τεχνολογία υποβρύχιας επισκόπησης, ερεύνησαν από το Φόδελε μέχρι και τη Χερσόνησο, αλλά και τη θαλάσσια περιοχή της Ντίας για τον εντοπισμό των μινωικών και ιστορικών ναυαγίων.
creteplus.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!