Ποιούς σκελετούς κρύβουν οι «κλειστές ντουλάπες» των τραπεζών;


Δεν ξέρουμε αν ο Ρέστης θα μείνει στη φυλακή ή πρόκειται για έναν αθώο που κάποιοι τον σέρνουν στα δικαστήρια. Και δεν ξέρουμε επίσης αν η δικαιοσύνης, ορισμένοι αδέκαστοι εισαγγελείς και η βούληση της κυβέρνησης φτάνουν για να γίνει μια επιχείρηση «καθαρά χέρια» α λα Ντι Πιέτρο. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μόλις ορισμένοι λαθρόβιοι της οικονομικής ζωής της χώρας, είδαν τον άνθρωπο που πριν λίγο καιρό έσφιγγε το χέρι του Ομπάμα, να βρίσκεται πίσω από τα σίδερα και έπαθαν πανικό. Ακόμη και οι «εχθροί» του Ρέστη που θα είχαν κάθε λόγο να χαίρονται, τελικά έχουν αρχίσει και τρέμουν επειδή και οι ίδιοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει δοθεί εντολή από την τρόικα, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τον Γ. Στουρνάρα και ειδικά τον πρωθυπουργό, να ελεγχθούν οι «κλειστές ντουλάπες» των τραπεζών. Μετά την ανακεφαλαιοποίηση ζητείται να βγουν έξω όλοι οι κρυμμένοι σκελετοί, ήτοι όλα τα δάνεια που δόθηκαν σε επιχειρηματίες, τους λόγους που εγκρίθηκαν, τις εγγυήσεις που ελήφθησαν και φυσικά αν υλοποιήθηκαν οι σκοποί της χρηματοδότησης.
Οι τράπεζες που απέμειναν στην Ελλάδα θα περάσουν από κόσκινο όλα τα λογιστικά τους βιβλία ώστε να βρουν αν έχουν δοθεί παράνομες ή παράτυπες χρηματοδοτήσεις. Επίσης, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DGCom) έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν όσοι σχετίζονται με ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και για το λόγο αυτό θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι, ειδικά για τα «χαριστικά» θαλασσοδάνεια και το «μαύρο χρήμα».
Η περίπτωση της FBBank του κ. Ρέστη δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν κι άλλοι τραπεζίτες και επιχειρηματίες που έπαιρναν από τράπεζές τους λεφτά για να χρηματοδοτούν άλλες επενδύσεις τους ή για να γεμίζουν τα προσωπικά τους σεντούκια. Κι αυτοί ήδη έχουν αρχίσει να τρέμουν. Σκεφτείτε μόνο ότι Λαυρεντιάδης και Ρέστης είναι για τον ίδιο λόγο στη φυλακή. Στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται δάνεια μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αλλά και εκδοτών οι οποίοι αν και χρωστάνε πολλά εκατομμύρια ευρώ, συνεχίζουν να δανειοδοτούνται. Πώς πήραν αυτά τα δάνεια; Ποιοι πολιτικοί ή άλλοι μεσολάβησαν για να τα πάρουν και γιατί;
Για παράδειγμα, το θέμα που αποκαλύψαμε από το antinews με το Μέγαρο Μουσικής. Αν και ο… ναός του Πολιτισμού της ελίτ χρώσταγε δεκάδες εκατομμύρια, το 2011 πήρε δάνειο πάνω από 90 εκατ. ευρώ με εγγύηση του δημοσίου και υπογραφή Παπακωνσταντίνου. Και αν σήμερα χρωστά πάνω από 240 εκατ. ευρώ και δεν μπορεί να πληρώσει ούτε τους υπαλλήλους του, γιατί συνεχίζουν οι ίδιοι να διοικούν; Πριν λίγες ημέρες ο ΔΟΛ ανακοίνωσε ότι ενεχυριάζονται μερικές χιλιάδες μετοχές για δάνειο που είχε πάρει από την Alpha πριν από 2-3 χρόνια. Τυχαία η κίνηση αυτή; Δεν νομίζουμε. Επίσης, καθόλου τυχαίος δεν είναι ο εκνευρισμός στο Mega μεταξύ των μετόχων καθώς τα χρέη δίνουν και παίρνουν αλλά ταυτόχρονα δίνονται και ομολογιακά δάνεια. Τέλος, επιχειρηματίες από το χώρο των κατασκευών αλλά και της ενέργειας και του εμπορίου έχουν πάρει πολλά εκατομμύρια ευρώ από δάνεια. Αν μπορούν να τα δικαιολογήσουν έχει καλώς. Αν η έρευνα δείξει ατασθαλίες τότε έρχονται νέες διώξεις. Επειδή το θέμα είναι πολύ λεπτό και εμπλέκονται μέσα ενημέρωσης, μην απορήσετε αν το επόμενο διάστημα δείτε χτυπήματα κάτω από τη μέση σε βάρος του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών. Ηδη κάποιοι ξεκίνησαν τον πόλεμο λάσπης κι έχουν τους λόγους τους γι’ αυτό. Η πιάτσα βοά ότι υπάρχει πολύ «σαπίλα» στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών και πολλοί ήδη έχουν αρχίσει να μυρίζουν τη βρομιά.                                                                          http://www.antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!