Παγκόσμιες μετοχές σε πτώση

stocksmixed
Μετοχές σε χρηματιστήρια όλου του κόσμου υποχώρησαν την Πέμπτη αφού οι ενδείξεις ότι η Ευρώπη αρχίζει σιγά-σιγά να βγαίνει από την ύφεση απέτυχαν να αντισταθμίσουν τις ανησυχίες για την επιβράδυνση της Κίνας και τον αντίκτυπό της στα εταιρικά κέρδη.
Τα δεδομένα δείχνουν το ανεβασμένο γερμανικό ηθικό αλλά και τη βρετανική οικονομία να επιταχύνεται σύμφωνα με τις προσδοκίες αλλά η υποφαινομένη μέτρια και μόνο ανάπτυξη δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει νέα ζήτηση από τους επενδυτές που ανησυχούν για τις εξελίξεις στην Ασία.

«Δεν αναμένουμε μια ισχυρή ανάκαμψη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Philippe de Gudin Vallerin, επικεφαλής της ευρωπαϊκής οικονομικής έρευνας της Barclays. «Οι κίνδυνοι προέρχονται τώρα και από την Κίνα, όπου έχουμε δει περαιτέρω απόδειξη της επιβράδυνσης της οικονομίας.»
Το γερμανικό think-tank Ifo τόνισε ότι το ηθικό των επιχειρήσεων στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχει βελτιωθεί για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, χάρη στην αύξηση των εξαγωγών και τη ζήτηση των καταναλωτών.
Η Βρετανία στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι η οικονομία της είχε αυξηθεί 0,6 τοις εκατό τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, και κατά 1,4 τοις εκατό σε σχέση με την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν - την καλύτερη απόδοσή του από τις αρχές του 2011.
Μια ευχάριστη πτώση στο ποσοστό ανεργίας της Ισπανίας - η πρώτη εδώ και δύο χρόνια – δείχνει με τη σειρά της ότι η μακρά ύφεση της χώρας μπορεί και να υποχωρεί.
Μετά από την ανακοίνωση των στοιχείων αυτών, το ευρώ ανέβηκε κατά 0,1 τοις εκατό σε περίπου 1,3210 δολάρια και τα γερμανικά ομόλογα υποχώρησαν κατά 0,2 τοις εκατό, αλλά η δραστηριότητα ήταν πενιχρή.
Οι αγορές μετοχών ωστόσο υποχώρησαν μετά από μια πρόσφατη ισχυρή ανοδική κίνηση, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τα μεικτά αποτελέσματα των blue-chip εταιρειών και την επιβράδυνση της Κίνας.
Νέα στοιχεία για την υγεία της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ και τις παραγγελίες βιομηχανικών προϊόντων θα μπορούσαν να ανακόψουν την πτώση, αλλά σχετικός  χρηματιστηριακός δείκτη σηματοδότησε ότι και η Wall Street θα συμμετάσχει μάλλον στη γενικότερη αρνητική τάση.
Ο ευρωπαϊκός δείκτης 300 index. FTEU3 μειώθηκε κατά 0,7 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της ημέρας και υποχώρησε μετά από οκτώ εβδομάδες υψηλών επιδόσεων λόγω των μειωμένων φόβων για ένα πρώιμο τέλος στην χαλαρή νομισματική πολιτική της Federal Reserve.
Η BASF, η μεγαλύτερη εταιρεία χημικών στον κόσμο, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους χαμένους, επικαλούμενη ότι η επιβράδυνση της Κίνας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
«Η κινεζική μηχανή ανάπτυξης δεν λειτουργεί πια σε πλήρη ισχύ,» τόνισε η γερμανική εταιρεία είπε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επιβραδύνει το ρυθμό προσλήψεων προσωπικού σε όλες τις αναδυόμενες αγορές.
Τα στοιχεία έδειξαν ότι η παραγωγή στην Κίνα βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 11 μηνών τον Ιούλιο, περιπλέκοντας τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στρέψει την οικονομία μακριά από την μεγάλη εξάρτησή της από τις εξαγωγές, και αυξάνοντας τους φόβους για μια απότομη πτώση του ρυθμού αύξησης.
Τα κινεζικά αποθέματα υπέστησαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους την Πέμπτη, παρά τα μέτρα από την κυβέρνηση για τόνωση της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης νέας βοήθειας για τις εξαγωγές και τις επενδύσεις των σιδηροδρόμων.
Οι ανησυχίες για την Κίνα αντικατοπτρίζονται επίσης στις αγορές εμπορευμάτων, όπου ο χαλκός υποχώρησε μετά από το υψηλό ενδιαφέρον των τελευταίων ημερών.
Το πετρέλαιο μπρεντ υποχώρησε για δεύτερη ημέρα. «Η Κίνα ήταν και παραμένει η βασική κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου, η δυναμική της οποίας έχει μείνει σημαντικά πίσω το 2013 σε σχέση με την επέκταση της προσφοράς. Ασθενέστερη ζήτηση από την Κίνα θα μπορούσε να προκαλέσει έτσι υπερπροσφορά σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα» δήλωσε εκπρόσωπος της Commerzbank.                                                        http://www.sofokleous10.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!