Αλβανία: Η Ελλάδα σκλήρυνε τα μέτρα κατά των παράνομων μεταναστών με φυλάκιση και πρόστιμο




Στην Ελλάδα, τα οικονομικά προβλήματα της χώρας συνδέονται με αυστηρότερες πολιτικές κατά των παράνομων μεταναστών.

Σύμφωνα με τους νέους νόμους που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Εργασίας,  Γιώργο Κουτρουμάνη, οι αρχές θα εφαρμόσουν νέα ποινικά  μέτρα για τους παράνομους μετανάστες και θα περιορίσουν τις ευκαιρίες απασχόλησής τους.
Στους μετανάστες θα επιβάλλονται πρόστιμα μέχρι και € 5.000 καθώς και 6 μήνες φυλάκιση εάν συλληφθούν να εργάζονται χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.



Στατιστικά στοιχεία του Ελληνικού Υπουργείου Εργασίας,  δείχνουν  ότι το κράτος υφίσταται απώλεια  περίπου 8 δις ευρώ, από τις πληρωμές κοινωνικής ασφάλισης,  με την απασχόληση των παράνομων μεταναστών.

Η μεγαλύτερη  ένωση των εργαζομένων στην Ελλάδα, εκτιμά ότι η χώρα έχει τουλάχιστον 500 χιλιάδες μετανάστες που εργάζονται παράνομα. Σε μια προσπάθεια να αυξήσει την είσπραξη εσόδων το κράτος λαμβάνει  αυτά τα μέτρα, της καταβολής μετρητών.

Ακόμη και για υπηρεσίες, όπως είναι ο καθαρισμός, προσλαμβάνει εργαζόμενους  που τους πληρώνει με επιταγή για να αποφύγει την φοροδιαφυγή και να αναγκάσει τους  εργαζόμενους να ασφαλιστούν.


--
Πηγή: Gazeta Tema
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!