Οργή Θεού και λαού - Οι στρατονόμοι έσωσαν τον Π.Μπεγλίτη


Εκτύπωση E-mail
Image



Χάρη στην προστασία των στρατονόμων κατάφερε και βγήκε αλώβητος από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη, όταν εκατοντάδες οργισμένοι από την κυβερνητική πολιτική, άνθρωποι, μέσα και έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, τους επιτέθηκαν.
 
Κάποιος πρέπει να ενημερώσει τους υπουργούς ότι είναι τελείως διαφορετικός ο ρόλος της Στρατονομίας. Μέχρι το 1974, μπορούσαν να σώζουν τους υπουργούς. Σήμερα, αυτό είναι αποστολή της αστυνομίας.
Όλα ξεκίνησαν την ώρα που οι δύο υπουργοί έφτασαν στον Άγιο Δημήτριο. Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί έξω, άρχισε να τους γιουχάρει και να τους φωνάζει ''κλέφτες''. Οι υπουργοί συνοδεύονταν από στρατονόμους, την ώρα που οι αστυνομικοί συγκρατούσαν τον κόσμο...
Ειδικά ο Π.Μπεγλίτης έγινε στόχος φραστικών επιθέσεων και συνθημάτων που του φώναζαν "οι υπουργοί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στο δρόμο μπορείς και να τους φτύσεις", "Δεν σε θέλει ο Στρατός, τράβα στην Κόρινθο, εμπρός"!
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τα "άκουσε" και από τον μητροπολίτη Άνθιμο, ο οποίος ζήτησε την επαναλειτουργία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, ενώ από άμβωνος εκτίμησε πως "φτάσαμε εδώ και από δικά μας λάθη αλλά και από λάθη των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών" και δήλωσε ότι "δεν θέλουμε άλλα αφεντικά στην πατρίδα μας".
Νέες ακόμη εντονότερες αποδοκιμασίες κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας ακολούθησαν κατά την αποχώρησή του από τον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Μάλιστα κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να τον πλησιάσουν αλλά δεν τους το επέτρεψαν οι αστυνομικοί.

Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Άρματος Πολιτών Γ. Δημαράς τόλμησε να κάνει δηλώσεις καθώς λόγω του τεταμένου κλίματος κανείς άλλος από τους πολιτικούς δεν ήθελε να σταθεί μπροστά στα μικρόφωνα!
Άγριο γιουχάισμα δέχτηκε και ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, που μόλις έφτασε στην εκκλησία άκουσε τους συγκεντρωμένους να του φωνάζουν "Αλήτη, προδότη μας έκλεισες το σπίτι". Μαζί με αυτόν γιουχαϊστηκαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι που μπήκαν στον ιερό ναό.
Oι πολίτες αντιδρούν στο πείραμα...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!