Τηλεδιάσκεψη Βενιζέλου με την κυβερνητική επιτροπή για τις εξελίξεις στην Σύνοδο



Αθήνα
Τηλεδιάσκεψη με μέλη της κυβερνητικής Επιτροπής είχε αργά το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος, για να τους ενημερώσει για το πώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.


O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε δύο φορές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Στο ευαίσθητο θέμα της «αυξημένης εποπτείας» οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι θα υπάρξει μια προσεκτική διατύπωση περί «τεχνικής υποστήριξης» μακροχρόνιου χαρακτήρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η γραμμή με την Αθήνα θα κρατηθεί ανοιχτή μέχρι το τέλος της Συνόδου Κορυφής, απόδειξη της σπουδαιότητας των όσων διακυβεύονται στη σημερινή Σύνοδο που ο ξένος Τύπος χαρακτηρίζει «Μητέρα όλων των Συνόδων».

Ειδικότερα, στην τηλεφωνική διάσκεψη συμμετείχαν από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και από την Αθήνα μέλη της κυβερνητικής επιτροπής.

Η τηλεδιάσκεψη αρχικά ανακοινώθηκε ότι θα γινόταν το απόγευμα της Τετάρτης με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού. Ωστόσο αυτό δεν έγινε.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις που θα δώσουν τέλος στην αβεβαιότητα και στην κρίση.

Τόνισε ότι πρόκληση της σημερινής Συνόδου είναι να σωθεί το ευρώ και να διασφαλιστούν τα κοινά ιδεώδη στην Ευρώπη. «Το ζητούμενο είναι η ειρήνη και η συνεργασία ανάμεσα στα κράτη, καθώς και η κοινωνική συνοχή και η αλληλεγγύη χωρίς προκαταλήψεις για τους λαούς μας».

Πρέπει «να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά για το καλύτερο μέλλον, την ευημερία και την ασφάλεια των πολιτών στην Ευρώπη» είπε ο πρωθυπουργός.                       ΠΗΓΗ:in.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!