Ευρώπη καλεί ...Πεκίνο για την οικονομική κρίση!


Κυβερνητική πηγή στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες ανέφερε σήμερα ότι η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει ευνοϊκά το ενδεχόμενο κινεζικής οικονομικής βοήθειας προς την ευρωζώνη "μέσω ενός ειδικού μηχανισμού, συνδεδεμένου πάντως με το ΔΝΤ, που θα μελετηθεί".

   


Η ίδια πηγή, ζητώντας να μείνει ανώνυμη, ανήγγειλε συγχρόνως ότι θα επακολουθήσει μια τηλεφωνική συνομιλία που ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί θα έχει πάνω στο θέμα αυτό με τον κινέζο ομόλογό του Χου Τζιντάο.

Νύχτα-θρίλερ με τους τραπεζίτες



Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαπραγματευτούν οι ίδιοι στη διάρκεια της νύχτας με τις πιστώτριες της Ελλάδας τράπεζες για να τις πείσουν να αποδεχθούν μία απώλεια της τάξης του 50%, όπως ανακοίνωσε ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή. 

   

"Θέλουν να συναντηθούν με τις τράπεζες" με αυτό το σκοπό, πρόσθεσε αυτή η πηγή.



 
Η Γαλλία και η Γερμανία αυτή τη στιγμή συμφωνούν να ζητήσουν από τις ιδιωτικές τράπεζες συνολικές απώλειες "λίγο μεγαλύτερες του 50%" στην αξία των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Στόχος είναι να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας από το 160% του ΑΕΠ που είναι τώρα στο 120% το 2020. 

 

Εξάλλου, σύμφωνα με αυτό το σενάριο που βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, οι ιδιωτικές τράπεζες θα ανανεώσουν με τη λήξη τους τα 110 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα που θα παραμείνουν στα χαρτοφυλάκιά τους με όρους πιο ευνοϊκούς για την Ελλάδα. Αυτό θα επιτρέψει να καταλήξουν τελικά σε ένα "κούρεμα" "λίγο μεγαλύτερο του 50%". 

   

Παρόλα αυτά οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προσκρούουν στις εγγυήσεις που ζητούν σε αντάλλαγμα των απωλειών που θα υποστούν, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πηγή.                            ΠΗΓΗ:Onalert.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!