Η ΝΔ θα καταγγείλει την νέα συμφωνία ως «αντισυνταγματική» αν συνοδεύεται από παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας

NDsign 1.png
Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση την νέα συμφωνία, αν αυτή συνοδεύεται με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και φυσικά, όπως δηλώνεται, δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει.
«Μια τέτοια συμφωνία είτε ψηφιστεί από 151 είτε από 180 είναι αντισυνταγματική», τονίζεται σε όλους τους τόνους από στελέχη του κόμματος.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το άρθρο 28 του Συντάγματος, που ορίζει την αυξημένη πλειοψηφία των 180 αφορούσε μόνο την συμφωνία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και συμφωνίες, που αφορούν το σύνολο των χωρών της Ε.Ε. και όχι τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας μιας χώρας μέλους.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς θα καταγγείλει την νέα συμφωνία -ουσιαστικά θα καταγγείλει τους όρους που συνοδεύουν το κούρεμα του ελληνικού χρέους -ως αντισυνταγματική, τονίζοντας ότι «αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί καθώς ουσιαστικά θα είναι άκυρη».
Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η χθεσινή τοποθέτηση του Δ. Σταμάτη - εκ των παλαιών συνεργατών του Α. Σαμαρά και σήμερα σύμβουλο του – ο οποίος περιέγραψε τις θέσεις της ΝΔ τονίζοντας πως «ο κ. Βενιζέλος δεν είπε ότι θα φέρει αυτή τη σύμβαση να ψηφιστεί με 180. Είπε ότι ει δυνατόν να ψηφιστεί με 180.
Ξέρετε γιατί το είπε αυτό; Διότι ως συνταγματολόγος γνωρίζει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί σύμβαση με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων».
Η ΝΔ σε κάθε περίπτωση θα ζητήσει εκλογές υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν μπορεί να δεσμεύσει την χώρα με τέτοιου τύπου συμφωνίες.


www.bankingnews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!