Ο κόσμος περιμένει τον Αντώνη Σαμαρά





Όσα συνέβησαν αυτές τις ημέρες ένα μόνο πράγμα αποδεικνύουν, για όποιον έχει μάτια και βλέπει και αυτιά και ακούει. Ο κόσμος αηδίασε με το πολιτικό προσωπικό. Ένα πολιτικό προσωπικό που δεν διαθέτει πλέον ούτε τα στοιχειώδη ανακλαστικά της πολιτικής επιβίωσης.


Πως να εξηγήσουμε διαφορετικά όσα βγαίνουν και λένε σε κανάλια και εφημερίδες οι πρωταγωνιστικές φιγούρες της ελληνικής καταστροφής, λίγες μόνο ώρες ύστερα από όσα συνέβησαν σε όλη την Ελλάδα με αφορμή τις παρελάσεις για την εθνική επέτειο;

Γράφει στα ΝΕΑ ο Βενιζέλος που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ποιος θα διαδεχθεί το κουφάρι του ΠΑΣΟΚ: « Η κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα είναι βαθιά και πολυεπίπεδη. Δεν είναι κρίση µόνον οικονοµική, ούτε πολύ λιγότερο κρίση απλώς δηµοσιονοµική. Είναι κρίση ηθική και υπαρξιακή. Δοκιµάζεται πλέον η κοινωνική και εθνική συνοχή. Δοκιµάζεται η ικανότητά µας να συνεννοούµαστε µε ορθολογικό τρόπο γύρω από θεµελιώδη ζητήµατα εθνικής στρατηγικής....”

Ποιός όμως προκάλεσε αυτήν την πολυεπίπεδη κρίση; Ποιός έθεσε σε δοκιμασία την κοινωνική συνενοχή; Ποιοί οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή; Κουβέντα γι αυτά ο πολύς κ. Βενιζέλος

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργεύων ΓΑΠ νοιάζεται μόνο για την σύνδεση της Κρήτης με την … Αιγυπτιακή επανάσταση (δίνοντας μεταξύ άλλων και αφορμές να ακούγονται φωνές περί …”κρητικής ανεξαρτησίας”) και καμαρώνει για τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής

Αντί δηλαδή να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό για τις αποτυχίες τους και για το τέλμα στο οποίο οδηγήσαν την χώρα, μας λένε κι από πάνω ότι είναι δική τους επιτυχία το κατά 50% κούρεμα που αποφάσισαν άλλοι ερήμην τους και το οποίο πριν από λίγο οι ίδιοι εξόρκιζαν ως απευκταίο και παρακαλάνε για βοήθεια εκείνους  έβριζαν μέχρι πρότινος.

Χρειάζεται θράσος χιλίων καρδιναλίων για να προκαλεί κανείς με τόσον πολιτικό αμοραλισμό και και ανερυθρίαστα τον λαό που υποφέρει από την ίδια την πολιτική του. Δεν είναι πλέον μόνο άσχετοι και ανόητοι. Είναι εθνικά επικίνδυνοι.

Δεν υπάρχει πλέον πολίτης που δεν είναι αγανακτισμένος με αυτά που συμβαίνουν, που δεν αντιλαμβάνεται ότι βρισκόμαστε όλοι ένα βήμα από το χείλος της καταστροφής.

Δυστυχώς η ΝΔ του Σαμαρά δεν πείθει ακόμα. Μόνο ο Σαμαράς υπάρχει κανείς άλλο. Οι υπόλοιποι, με ελάχιστες εξαιρέσεις,  αντιμετωπίζουν περιδεείς την κοινωνική οργή κοιτάζουν έκπληκτοι αυτά που συμβαίνουν, και τι κάνουν; Τρέχουν στο Mega, ή στην “Καθημερινή” για να ζητήσουν προστασία.

Γράφαμε πριν από αρκετό καιρό εδώ απευθυνόμενοι στον μόνο που αποτελεί πλέον την ελπίδα του Έθνους: Αν δεν φας θεριό, θεριό δε γίνεσαι

Οι παρθενογενέσεις σπανίζουν. Οι μεγαλύτερες ιστορικές αλλαγές, ακόμα και οι επαναστάσεις, εμπεριείχαν στοιχεία συνέχειας.

Επομένως η κατά Σαμαρά «δημοκρατική επανάσταση» θα πατήσει ΚΑΙ σε υπάρχοντα «πάγια».

Αλλά στην ΝΔ το μόνο υπάρχον «πάγιο» που αξίζει είναι ο κόσμος, τα υπόλοιπα είναι αποσβεσμένα ή ευτελή.

Ο κόσμος τον έφερε στην αρχηγία, αυτός μπορεί να τον αναδείξει κυβερνήτη, αυτός είναι η μοναδική δύναμή του.

Αλλά και ο αυστηρότατος, χωρίς υπομονή πλέον, κριτής.

Με τους μηχανισμούς δεν τα πήγε καλά.  Το διαπίστωσε στα «πέτρινα χρόνια» του.

Τι τον κάνει να πιστεύει ότι θα τα πάει τώρα;

Αν ο Σαμαράς δεν ρισκάρει τώρα να τα αλλάξει όλα, αν δεν βγει ο ίδιος μπροστά και να δείξει το πραγματικό πρόσωπο της αλλαγής που περιμένει ο λαός, αν δεν δείξει τον Σαμαρά που ξέρουμε όλοι όσοι τον ζήσαμε στα πέτρινα χρόνια, τότε το όνειρο θα απομακρύνεται συνεχώς.

Με φθαρμένα υλικά δεν χτίζεται καινούριο οικοδόμημα

Μπορεί να ρωτήσει και τον Καραμανλή.   ΠΗΓΗ:Antinews

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!