Το σύστημα γκρεμίζεται, αλλά δεν πρέπει να μας παρασύρει στον χαμό!


Σήμερα 28η Οκτωβρίου του 2011, ημέρα μνήμης και εθνικής ανάτασης ενός υπερήφανου λαού, Έλληνες πολίτες με οργή και αγανάκτηση ματαίωσαν την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για το ξεπούλημα της εθνικής μας κυριαρχίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας υπέστη ταπεινωτική υποδοχή. Αναγκάστηκε να αποχωρήσει , αφού πλήθος κόσμου τον αποδοκίμασε και μαζί με αυτόν αποδοκίμασε την κυβερνητική πολιτική.
Την πολιτική της υποδούλωσης και της μακροχρόνιας υποτέλειας της χώρας.
Οι οργισμένες φωνές και εκδηλώσεις του πλήθους δεν στρέφονται ενάντια στις μνήμες της ημέρας και στις ηρωικές σελίδες της ιστορίας μας.  Ούτε και ενάντια στην θεσμική εκπροσώπηση της δημοκρατίας μας.
Στρέφονται ενάντια στα πρόσωπα που κρύβονται πίσω από τους θεσμούς.
Κυρίως, όμως, οι αποδοκιμασίες δεν στρέφονται ενάντια στον ανώτατο θεσμό της ελληνικής πολιτείας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Στρέφονται σε όλους εκείνους  που ανέχτηκαν την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, ανέχτηκαν την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας. Και δεν είχαν το σθένος, όταν διαπίστωσαν ότι η λαϊκή βούληση δεν συνάδει πλέον με τις κυβερνητικές επιλογές, να απευθυνθούν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, να εγερθούν πέρα και πάνω από το κομματικό τους παρελθόν και να λειτουργήσουν σαν ανώτατοι πολιτειακοί παράγοντες, συνεκτικοί ιστοί των Ελλήνων για το καλό της Πατρίδας.
Δεν λοιδόρησαν λοιπόν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας σήμερα οι Έλληνες πολίτες στην παρέλαση.
Γιατί οι Έλληνες έχουν περίτρανα αποδείξει με αγώνες και θυσίες ότι και την δημοκρατία σέβονται, και τους λειτουργούς της και τον ανώτατο πολιτειακό τους άρχοντα.
Ήταν μέγα λάθος η αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μας αρέσει, δεν μας αρέσει  εκπροσωπεί το ύψιστο αξίωμα στη Δημοκρατία και έπρεπε να κάτσει εκεί να το υπερασπιστεί. Και η Δημοκρατία είναι αυτό ακριβώς, η πλειοψηφία επιλέγει και οι υπόλοιποι σέβονται τις αποφάσεις αυτές μέχρις ότου τις ανατρέψουν μέσα από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ διαδικασίες.
Το μέγιστο πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι ο λαός δεν έχει διέξοδο να εκφράσει δημοκρατικά την οργή του. Όσο δεν γίνεται αυτό, μερικές μικρές ομάδες που στόχο έχουν την αναρχία, το χάος και την επιβολή των δικών τους απόψεων για τη δημοκρατία θα κυριαρχούν και θα παρασύρουν σε ανεξέλεγκτες αντιδράσεις τον κόσμο!
Το θέμα μας λοιπόν είναι να πάμε άμεσα σε εκλογές και σε συντεταγμένη, όσο το δυνατόν έξοδο από αυτήν την βαθειά οικονομική, πολιτική, κοινωνική και εθνική κρίση.  Όχι να καταλύσουμε κάθε θεσμό, προσβάλλοντας στο διάβα μας κάθε ιστορική μνήμη! Και ο τρόπος δεν είναι να επιτρέψουμε το νόμο του χάους, αλλά να υπερασπιστούμε τους θεσμούς (όχι τα πρόσωπα) και να επιβάλλουμε με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ μέσα τη λύση!
Η ψυχολογία του όχλου είναι ευμετάβλητη, η προσωπική ευθύνη καθενός μας είναι μέσα σε αυτές τις σκοτεινές στιγμές να βρούμε το θάρρος και τον τρόπο να διεκδικήσουμε το δίκιο και την αλήθεια μας, μην επιτρέποντας σε κανέναν να καταλύσει θεσμούς, δικαιώματα, πολιτεύματα!
Σε αυτό ότι κι αν υποστηρίζει ο καθένας (δεξιός, αριστερός, οικολόγος, πράσινος, κίτρινος, μπλε, πουά) πρέπει να είμαστε ενωμένοι.
Και σε αυτό μας βρίσκει, επαναλαμβάνουμε απόλυτα σύμφωνους η δήλωση Σαμαρά. Όχι μικροκομματικά παιχνίδια με τους θεσμούς και για επικοινωνιακούς λόγους.Antinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!