Translate

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Θα προδώσει τους Κούρδους ο Πρόεδρος Ομπάμα;

του  Hamma Mirwaisi* , εκπρόσωπος του KNC στην Αμερική και συγγραφέας του βιβλίου, «Η επιστροφή των Μήδων».
Η Τουρκία θα ηττηθεί στον πόλεμο της με το ΡΚΚ. Καταγγελία κατά των  Μπαρζανί - Ταλαμπανί 
Ο Hamma Mirwaisi, εκπρόσωπος του Κουρδικού
Εθνικόυ Κογκρέσου (KNC) στις ΗΠΑ
Δεν υπάρχει κάτι το καινούργιο για τις πολιτικές των ΗΠΑ, από τότε που η αμερικανική κυβέρνηση ανέλαβε τη Μέση Ανατολή και την Ασία από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, η πολιτική των ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ φιλική προς τους Κούρδους. Οι Κούρδοι χρησιμοποιούνται σαν φόβητρο κατά της Τουρκίας, του Ιράν, του Ιράκ και της Συρίας πάντα για τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Η επιχείρηση του Προέδρου Ομπάμα με τον Πρωθυπουργό Ερντογάν στην εγκατάσταση της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ στην Τουρκία είναι το πράσινο φως για την ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας να διεξάγει πόλεμο κατά των Κούρδων. Ένας Ιρανός βουλευτής περιγράφει την αντιπυραυλική ασπίδα του ΝΑΤΟ στην Τουρκία ως «συνωμοσία».

Η Τουρκία θα ηττηθεί στον πόλεμο της με το ΡΚΚ από την αντίσταση του κουρδικού λαού.

Και ο πόλεμος θα επεκταθεί σε όλη την περιοχή.

Η επιστροφή του πολέμου των Μήδων είναι σε εξέλιξη με βάση την πρόβλεψη της Βίβλου. Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθυμίες του Παντοδύναμου Θεού. Ο ευρύτερος πόλεμος στη Μέση Ανατολή μπορεί να βρεθεί εκτός ελέγχου. Είναι ο πρόεδρος Ομπάμα που θα ξεκινήσει αυτόν τον πόλεμο;

 Σε ό, τι αφορά τον κουρδικό λαό, ο Μπαρζανί και ο Ταλαμπανί θα πρέπει να κατηγορηθούν για το αποτυχημένο πείραμα της περιφερειακής κυβέρνησης του Κουρδιστάν (KRG ). Οι Κούρδοι δεν είναι έτοιμοι για τέτοιους πολέμους. Και εκατομμύρια Κούρδοι μπορεί να χάσουν τη ζωή τους σε τέτοιους πολέμους. Είναι έτοιμος ο Άριος λαός του Ιράν να ενωθεί με τους Άριους Κούρδους για να υπερασπιστούν την πατρίδα του Άριου έθνους;

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι μετά τον πρώτο πόλεμο στον Περσικό Κόλπο, ο πρόεδρος Μπους πατέρας μαζί με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασίλειου διέταξαν την προστασία των Κούρδων από την ιρακινή κυβέρνηση. Δυστυχώς οι Μπαρζανί και Ταλαμπανί ανέλαβαν την διοίκηση της περιοχής και έγιναν πράκτορες του Ιράν και της Τουρκίας, αντί να οικοδομήσουν μια κουρδική δημοκρατική χώρα.

Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι η KRG είναι μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, κάτι που  η κυβέρνηση των ΗΠΑ το επισήμανε πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Ο Πρόεδρος Ομπάμα εγκατάλειψε χωρίς δισταγμό τον κουρδικό λαό, γιατί η πλειοψηφία των Αμερικανών πολιτών δεν εμπιστεύονται πια τους  Μπαρζανί και Ταλαμπανί.
Ό, τι πρόκειται να συμβεί στον κουρδικό λαό θα συμβεί διότι οι Κούρδοι έμειναν χωρίς καμία διεθνή υποστήριξη. Και αυτό εξαιτίας της διαφθοράς και της δικτατορίας των Μπαρζανί και Ταλαμπανί.

Τα επανωτά λάθη του προέδρου Ομπάμα οδηγούν εκατομμύρια Αμερικανούς σε πτωχεύσεις στο εσωτερικό. Η Εξωτερική πολιτική του θα βλάψει τα συμφέροντα των ΗΠΑ για τις επόμενες γενιές. Οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι εφαρμόζει λάθος οικονομική πολιτική και τώρα οι περισσότεροι παρατηρητές πιστεύουν ότι είναι επίσης λάθος και η εξωτερική του πολιτική.

Το Ισραήλ είναι μια ισχυρή χώρα στη Μέση Ανατολή, με μεγάλη στρατιωτική δύναμη. Κάποτε, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν δήλωσε ότι «το Ισραήλ μπορεί να έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τους άλλους, αλλά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταγγείλει τον εβραϊκό λαό και το κράτος του Ισραήλ.
 Αναφερόταν στις ΗΠΑ, στη Ρωσία και στην ΕΕ, ιδιαίτερα δε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Μπαρζανί και Ταλαμπανί ως διεφθαρμένοι ηγέτες του κουρδικού λαού δεν εγκαθίδρυσαν τέτοιο κράτος για τους Κούρδους. Οι Κούρδοι δεν διαθέτουν στρατιωτική ισχύ για την υπεράσπιση του κουρδικού λαού. Οι Μπαρζανί και Ταλαμπανί με τους υποστηρικτές τους, ασχολούνται με την κλοπή  δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον πλούτο του κουρδικού λαού, αντί να οικοδομήσουν ένα στρατό για τους Κούρδους. Είναι ντροπή για τον κουρδικό λαό να έχει ηγέτες όπως οι σεΐχηδες Μπαρζανί και Ταλαμπανί.

Η τουρκική κυβέρνηση ήταν πάντα μεταξύ των πιο καταπιεστικών καθεστώτων της Μέσης Ανατολής, εναντίον των δικαιωμάτων του κουρδικού λαού. Οποιαδήποτε ελπίδα ότι η ισλαμική κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ερντογάν θα καθοδηγούσε μια μεταρρύθμιση ήταν αφελή. Στην ουσία ήταν  φαντασιώσεις του διπλωματικού τμήματος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Ομπάμα ντρόπιασε τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν, μετά την άρνηση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας να αφήσει να περάσει ο στρατός των ΗΠΑ από την Τουρκία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ συντάχθηκε με αραβικές τρομοκρατικές οργανώσεις κατά του Ισραήλ, περιέγραψε τον πρωθυπουργό Ερντογάν ως δημοκράτη και ως «μοντέλο εταιρικής σχέσης» για τους ΗΠΑ. Οι Κούρδοι βοήθησαν τον στρατό των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Αλλά οι Τούρκοι αρνήθηκαν να επιτρέψουν στις αμερικάνικες στρατιωτικές δυνάμεις να περάσουν από τη Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην αποτυχία των ΗΠΑ στον ιρακινό πόλεμο και τη απώλεια 4.500 Αμερικανών στρατιωτών.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προσπαθεί να πείσει τους Ιρανούς ότι χρησιμοποιεί τον Πρόεδρο Ομπάμα. Υπόσχεται στους Ιρανούς ότι δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί η αντιπυραυλική ασπίδα για την προστασία του Ισραήλ ή εναντίον του Ιράν σε καιρό πολέμου. Ο ίδιος πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν επέτρεψε στις αμερικανικές δυνάμεις να περάσουν από την Τουρκία κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.

Το Ιράν δεν αγοράζει τις υποσχέσεις και εξηγήσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ θα δώσει γραμμή ζωής στη συριακή δικτατορική κυβέρνηση. Οι ιρακινές σιιτικές κυβερνήσεις ήδη βοηθούν την κυβέρνηση της Συρίας να επιβιώνει από την εξέγερση του λαού.

Η ελπίδα του προέδρου Ομπάμα ότι η Τουρκία και το Ιράν θα συγκρουστούν μεταξύ τους δεν βασίζεται πουθενά. Η Τουρκία και το Ιράν είναι ενωμένοι στην καρδιά εναντίον του Ισραήλ και των Δυτικών δυνάμεων. Είναι ενωμένοι κατά του κουρδικού λαού, διότι ο κουρδικός λαός είναι πραγματικός σύμμαχος της Δύσης, του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Το ζήτημα του τι θα μπορούσε να συμβεί μετά από την απόσυρση των ΗΠΑ από το Ιράκ είναι δύσκολο ζήτημα για τους Αμερικανούς διπλωμάτες που έχουν χάσει πολύ περισσότερο χρόνο προσπαθώντας να πείσουν τους Σιίτες Ιρακινούς να συμμετέχουν στη κυβέρνηση, παρά να προσεγγίσουν τους Κούρδους της αντιπολίτευσης.

Στις 21 Οκτωβρίου 2011, ωστόσο, ο Ομπάμα απέρριψε περιφρονητικά την γνώμη  του στρατού των ΗΠΑ για την αποχώρηση από το Ιράκ, και δήλωσε: «Ήρθε η ώρα για την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Ιράκ».

Οι Κούρδοι του Ιράκ δεν μπορούν να περιμένουν καλά νέα από την Ουάσιγκτον ενώ οι Αμερικανοί διπλωμάτες προσπαθούν να απαντήσουν στην ερώτηση του Ομπάμα, για το ποια θα ήταν η συνέπεια από μια καθυστερημένη αποχώρηση από το Ιράκ. Η αποτυχία του Λευκού Οίκου να αναγνωρίσει τη δυσχερή θέση της κουρδικής μειονότητας στο Ιράκ είναι μεγάλη. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ επέβαλαν τους  Μπαρζανί και Ταλαμπανί ως δικτάτορες του Κουρδιστάν και δεν επέτρεπαν στον κουρδικό λαό να σχηματίσει μια δημοκρατική κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ χρησιμοποίησαν τους Μπαρζανί και Ταλαμπανί για να τους υπηρετήσουν μέχρι που συμφώνησαν για τη συνεργασία της Τουρκίας για την τοποθέτηση του ραντάρ αντιπυραυλικής ασπίδας στη νοτιο-ανατολική περιοχή της. Ο Πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να προστεθεί στα άτομα τα οποία πρόδωσαν τους Κούρδους στο παρελθόν. Οι Κούρδοι πρόκειται να βομβαρδιστούν από την Τουρκία και το Ιράν, και οι δολοφονίες Κούρδων στο Κουρδιστάν θα μπορούσαν να αναφέρονται περιστασιακά στην ετήσια έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα δώσει σημασία  στα πολύ βαθύτερα δεινά του κουρδικού πληθυσμού της περιοχής.

Τέσσερις χώρες της Μέσης Ανατολής κατέχουν το Κουρδιστάν:  Η Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία. Οι Κούρδοι της Τουρκίας αποτελούν την πλειοψηφία. Αλλά τα δεινά των Κούρδων στην Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και στην Συρία δεν διαφέρουν ιδιαίτερα. Μέρα με τη μέρα γίνονται όλο και χειρότερα. Το πρόβλημα ξεκίνησε για τους Ιρακινούς και τους Σύριους Κούρδους με την ίδρυση των αραβικών κρατών του Ιράκ και της Συρίας. Το πρόβλημα για τους Κούρδους της Τουρκίας ξεκίνησε με την ίδρυση της τουρκικής Δημοκρατίας και για τους Κούρδους του Ιράν με τον Σάχη Ρέζα.

Οι οργανώσεις του ΡΚΚ δεν εξαρτώνται από εξωτερική βοήθεια. Εξαρτώνται μόνο από τη βοήθεια του κουρδικού λαού. Η Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία αντιμετωπίζουν μια πραγματικά γνήσια οργάνωση του κουρδικού λαού υπό την ηγεσία του PKK ως εσωτερική αντίσταση, για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Αυτοκρατορίας των Μήδων. Σήμερα, το PKK επικεντρώνεται στο πόλεμο της Τουρκίας κατά των Κούρδων. Μόνο ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν μπορεί να φέρει την ειρήνη για τους Τούρκους στην Τουρκία. Οι συμμαχίες με άλλες χώρες δεν πρόκειται να φέρουν την ειρήνη στους Τούρκους. Ο Σαντάμ Χουσεΐν στο Ιράκ έκανε μια συμφωνία με το Σάχη του Ιράν, αλλά αυτή η συμφωνία έφερε αργότερα τον πόλεμο Ιράν-Ιράκ για το ιρακινό και το ιρανικό λαό.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι ικανό να προστατεύσει τους Τούρκους από έναν εσωτερικό πόλεμο. Μπορούν να πουλήσουν όπλα στους Τούρκους για να σκοτώσουν τους Κούρδους αλλά στο τέλος του πολέμου οι Τούρκοι και οι Κούρδοι θα πρέπει να ζήσουν δίπλα-δίπλα στην ίδια περιοχή. Ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν απευθύνει έκκληση για την ειρήνη, η Τουρκία πρέπει να απαντήσει στο αίτημα του για ειρηνική συνύπαρξη.

Hamma Mirwaisi
Οι απόψεις που εκφράζονται είναι του συγγραφέα και μόνο.

Hamma Mirwaisi, είναι μέλος του Kurdistan National Congress (KNC), εκπρόσωπος του KNC στην Αμερική και συγγραφέας του βιβλίου, «Η επιστροφή των Μήδων». Γεννήθηκε στο Κουρδιστάν, είναι πολίτης των ΗΠΑ και έζησε στις ΗΠΑ για πάνω από 35 χρόνια. Σήμερα εργάζεται ως εκπρόσωπος και σύμβουλος επιχειρήσεων για την περιοχή της Μέσης Ανατολής, και ελπίζει κάποια μέρα να μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία μιας «Οικονομικής Ένωσης» στην περιοχή που εκτείνεται από τα σύνορα  της Τουρκίας με το Κουρδιστάν έως  την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: