«Πρόβατα επί σφαγή….»

«Πρόβατα επί σφαγή….»
Πριν από λίγους μήνες ο τότε υπουργός Οικονομικών , κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, απέρριπτε μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους, θεωρώντας περίπου ως εχθρούς της χώρας όλους όσοι τυχόν άφηναν υπονοούμενα για κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, στην επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει χαρακτήριζε την αναδιάρθρωση εγκληματική για την ελληνική οικονομία και επικαλείτο τους κινδύνους για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και των ασφαλιστικών ταμείων.
Σήμερα, στην πιο κρίσιμη στιγμή για το μέλλον της χώρας, η κυβέρνηση των Γ.Παπανδρέου και Ευαγγ. Βενιζέλου αναμένει την ετυμηγορία των ισχυρών της Ευρώπης για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, χωρίς να διαθέτει κανένα εναλλακτικό σχέδιο, χωρίς καμία δική της πρόταση και χωρίς να έχει καμία διαπραγματευτική δυνατότητα στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.
Το απίστευτο είναι ότι η ίδια η κυβέρνηση, η οποία έχει αποτύχει σε όλους τους στόχους της, ακόμα και στην υλοποίηση αυτών που υπογράφει με την Τρόικα, ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει σχεδόν ως επίτευγμα την όποια απόφαση λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους κατά 50% ή και περισσότερο.
Οι δεσμεύσεις έναντι του ελληνικού λαού ότι μια τέτοια λύση δεν επρόκειτο ποτέ να γίνει αποδεκτή από την κυβέρνηση έχουν ξεχαστεί και μετατρέπονται τώρα σε αναγκαστική λύση.
Και οι αναλύσεις των «επιπτώσεων» του κουρέματος που θα οδηγούσε σε οικονομική καταστροφή δίνουν τη θέση τους σε διαβεβαιώσεις ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλιστεί η διάσωση της οικονομίας.
Το βέβαιο είναι ότι η Ελλάδα και οι πολίτες της στέλνονται ως «πρόβατα επί σφαγή» σε μια λύση που θα επιβληθεί έξωθεν, χωρίς καμία ελληνική παρέμβαση, αλλά με τις τεράστιες ευθύνες να βαρύνουν μια κυβέρνηση που παραπλάνησε σκόπιμα την κοινή γνώμη και οδήγησε τη χώρα στα βράχια.                ΠΗΓΗ:politis.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!