Το κούρεμα και "ο Πινόκκιο της ημέρας"




Μας γέμισαν ψέμματα με το κούρεμα οι Ευρωπαίοι και τα ελληνικά ανδρείκελα του Ηγεμόνα: Δεν είναι το 50% αλλά μόλις το 17% του χρέους που μας αφήνουν. Και το γερμανικό Handelsblatt ανακήρυξε σήμερα τον Παπανδρέου σε "Πινόκκιο της ημέρας.

Επ' ευκαρία της 28ης Οκτωβρίου: ΟΧΙ στην κόλαση του χρηματοπιστωτικού καζίνου των Σιωνιστών και των τοπικών ανδρεικέλων του

Το περιοδικό των (παρα)μορφωμένων της Γερμανίας, το Spiegel απο το Αμβούργο, έγραφε στις 27.10.11: "οι τράπεζες χαρίζουν/αφήνουν/απαλάσσουν την Ελλάδα απο το ήμισυ των χρεών της". Και ακριβώς τα ίδια έγραφε την ίδια μέρα και το Focus απο το Μόναχο, ενώ η δηθεν σοβαρή εφημερίδα απο το Springer Verlag, „Die Welt“ έλεγε, πάλι την ίδια μέρα: "η Ευρώπη χαρίζει/αφήνει/απαλάσσει την Ελλάδα απο το ήμισυ των χρεών της".
 
Πολύ χουβαρντάδες φαίνεται να έγιναν τώρα τελευταία οι Εβραίοι των τραπεζών και τα πολιτικά ανδρείκελά τους στις διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η πραγματικότητα είναι όμως τελείως διαφορετική:
Αυτά που γράφουν και διατυμπανίζουν – και αναμεταδίδουν τα μεγάφωνά τους στην Ελλάδα - είναι ασύστολα ψέμματα, μια απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Τίποτε δεν μας χαρίζουν, τίποτε δεν μας αφίεται, τουναντίον με την απόφαση της συνόδου των Μεγάλων της Κυριακής
δεν λύθηκε καθόλου ούτε το ελληνικό πρόβλημα, ούτε και η κρίση που δημιούργησε στην Ευρωζώνη και το Ευρώ ο Δούρειος Ίππος των Εβραίων, ο Geoffrey Παπανδρέου, απλώς μετατέθηκαν για το μέλλον. Το οποίο δεν θα αργήσει καθόλου να έρθει, μια και η απόφαση του Ηγεμόνα για την υποβάθμιση της Ευρωζώνης είναι απο καιρό ειλημμένη.

Ήδη απο τις αρχές του 2010 και με αφορμή την κρίση που δημιούργησε ο Geoffrey στην Ελλάδα και στην ζώνη του Ευρώ, τα Hedgefonds στοιχημάτιζαν κατα του Ευρω. Η απόφαση ελήφθη σε μια συνάντηση που είχε γίνει στην Νέα Υόρκη και στην οποία είχε λάβει μέρος και ο διευθυντής του  Soros Fund Management LLC. Έναν περίπου χρόνο αργότερα ο George Soros έβλεπε την Ευρώπη "να βρίσκεται σε μια μεγάλη κρίση". Και μόλις πρίν λίγες μέρες ο πρώην διευθυντής της εβραιοκρατούμενης Federal Reserve Bank (Fed), Alan Greenspan (μεταλλαγμένο απο το γερμανικό Grünspan, που θα πεί Πρασινοσκουριά), είπε σε μια συνέντευξη που έδωσε στο CNBC, ότι η Ευρωπαική Ένωση θα καταρρεύσει λόγω των μεγάλων διαφορών μεταξύ Βορρά και Νότου.

Ναί, 
η εξασθένιση του Ευρώ και της Ευρωπαικής Ένωσης είναι προαποφασισμένη, γιατί στέκεται εμπόδιο στα σχέδια Παγκοσμιοποίησης του Ηγεμόνα. Πρώτα, γιατί το Ευρώ θα μπορούσε να εκτοπίσει το δολλάριο σαν ένα παγκόσμιο νόμισμα συναλλαγών, και, όπερ και το σπουδαιότερο, για τον φόβο δημιουργίας ενός άξονα Γερμανίας-Ρωσίας-Κίνας, που θα μοπορούσε να γίνει πραγματικότητα με μια ισχυρή Ευρωπαική Ένωση, εφιάλτης του Ηγεμόνα. Με την κρίση στην Ευρωζώνη που ξέσπασε με την βοήθεια του Geoffrey, ο κίνδυνος αυτός αποσοβήθηκε. Και η Ελλάδα πήγε στα Τάρταρα.
  
Ας δούμε τώρα και την μπαρούφα που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη και αναμετάδωσαν τα ελληνικά χαϊβάνια για την «σωτηρία» της Ελλάδος, ότι δηλαδή με την απόφαση της Κυριακής οι πιστωτές της Ελλάδος, οι τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, παραιτούνται απο το ήμισυ των απαιτήσεών τους έναντι της Ελλάδος. Όπου, μεταξύ άλλων που θα δούμε παρακάτω, δεν είπαν, ότι αυτό είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικο.

 

Ας πάμε όμως στα βασικότερα, τα ψέμματα και τίς διαστρεβλώσεις που ακούστηκαν γι' αυτή την "ιστορική" απόφαση", που όπως είπε ο Geoffrey, ύστερα απο διαπραγματεύσεις "καταφέραμε να διαγράψουμε ένα πολύ σημαντικό μέρος του χρέους μας". Με βάση το παραπάνω σκαρίφημα. 

Η Ελλάδα χρωστάει 350 δισεκατομμύρια ευρώ. Απο αυτά τα 70 δις είναι δάνεια της Τρόϊκας, που εξαιρούνται απο το κούρεμα καθώς και τα δάνεια της ΕΚΤ, 75 δις, που κι’ αυτά εξαιρούνται.
Έτσι το κούρεμα αφορά 205 δις, τα οποία «αφίονται» απο την Ελλάδα, άρα το πραγματικό «κούρεμα» ανέρχεται στο 28% και όχι στο 50% των θριαμβολογούντων Ευρωπαίων και των Ελλήνων παπαγάλων. Πάμε παρακάτω.

Απο τα 205 δις που μένουν τα
35 δις ανήκουν σε ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, που σημαίνει όχι μόνο μια μείωση των συνταξιοδοτικών τους αποθεματικών κατα 50%, αλλά και την ανακεφαλαίωσή τους απο το ελληνικό δημόσιο, και άρα οι Έλληνες είναι εδω αυτοί που πληρώνουν οι ίδιοι για την «άφεση» των χρεών της κυβέρνησής τους.

Έχει και συνέχεια. Οι ελληνικές τράπεζες έχουν στα σεντούκια τους περίπου 50 δισ. ευρώ σε ομόλογα. Που αδυνατούν να κουρέψουν, γιατί είναι φαληρισμένες: Το ελληνικό κράτος είναι μεγάλος οφειλέτης στην Εθνική Τράπεζα της Ελάδος, την EFG Eurobank, την Τράπεζα Πειραιώς και την Αγροτική Τράπεζα. Μετα έρχονται οι ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως η γαλλική BNP Paribas, η γερμανική Commerzbank, η ιταλική Generali και η ανγκλική Royal Bank of Scotland. Αν λοιπόν καλύτερα, θα διαπιστώσουμε, ότι το κούρεμα αφορά μόνο 120 δις ευρώ, τουτέστιν
απο τα 350 δις μας «αφίονται» μόνο τα 60 δις που είναι μόλις το 17% και όχι το 50% όπως μας λένε οι θριαμβολογούντες.

Πολλά άλλα δεν μας τα λένε καθόλου. Ότι για να πεισθουν οι τράπεζες να μας κουρέψουν (!), έπεπε να τις υποσχεθεί μια εγγύηση ύψους 30 δις ευρώ. Και ότι η Ελλάδα θα παίρνει μέχρι το 2014
δάνεια έκτακτης ανάγκης μέχρι και 100 δις ευρω, που θα ανεβάσουν πάλι το χρέος της, αντί να το μειώσουν. Εκτός αυτών: Το κούρεμα που μας έγινε μπορεί να αξιολογηθεί από τις τράπεζες ως ένα Ausfallereignis (γεγονός αθέτησης υποχρέωσης, event of default), το οποίο μπορούν να μετατρέψουν σε Credit Default Swaps (CDS), αν το δηλώσουν σαν απώλεια λόγω του κουρέματος. Και αυτό σημαίνει, ότι οι πιστωτές δεν θα χάσουν τίποτε ή πολύ λίγο, γιατί θα αντικαθιστούν τις απώλειες. Ναι, αυτή είναι η γενναιδωρεία τους και τα κόλπα και οι δήθεν δυσκολίες που φέρνανε στην Μέρκελ κατα τις διαβουλεύσεις.

Έχει και συνέχεια. Κατα την διάσκεψη αποφασίσθηκε η ενίσχυση του ταμείου διάσωσης (EFSF) με ένα ποσο απο 440 δις μέχρι και 1 τρισεκατομμύριο, που σημαίνει, ότι
οι πολιτικοί θεωρούν σαν βέβαιη την κρίση στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, το Βέλγιο, ακόμη και στη Γαλλία. Τι θα συμβεί, αν σε μια τέτοια περίπτωση οι χώρες αυτές πούν, αφού δώσατε στην Ελλάδα, θέλουμε κι’ εμείς, κάτι που θα απαιτήσει τουλάχιστον 2,5 τρισεκατομμύρια ευρώ;

Εκτός αυτού,
το κόστος για τα CDS και τις πιστωτικές ασφάλειες θα ανέρθει και αυτό σημαίνει πάλι, ότι τα δάνεια θα γίνουν ακριβότερα. Πώς θα τα σηκώσουν αυτά οι καταχρεωμένες χώρες; Και τι τύχη θα έχουν τώρα οι ελληνικές τράπεζες μετα το κούρεμα, όταν θα πάνε στις μεγάλες τράπεζες του Ηγεμόνα ζητώντας κεφάλαια κινήσεως; (τα παραπάνω με υλικά απο το http://alles-schallundrauch.blogspot.com/2011/10/die-tickende-zeitbombe-wurde-nicht.html).

Και μέσα σ’ αυτή την εικόνα της ολοκληρωτικής καταστροφής της χώρας μας, που μου θυμίζει το «στων Ψαρρών την ολόμαυρη ράχη» που μαθαίναμε στο σχολείο, βγαίνει προχθές ο υπουργός οικονομικών Βενιζέλος και τι λέει; Ότι το κατα 50% κούρεμα «τετραπλασιάζει το ωφέλιμο αποτέλεσμα για την Ελλάδα σε σχέση με τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου». Ή βλάκας είναι, ή απατεώνας ή δεν ξέρει που πάν τα τεσσερα.

Τα ίδια και ο Geoffrey, που εμφανίστηκε χθές το βράδυ στην τηλεόραση και έλεγε αυτά που ασφαλώς του είχε ετοιμάσει η διαφημιστική εταιρία του εβραίου David Axelrod, του ίδιου που είχε κατευθύνει και την προεκλογική του εκστρατεία: «Αυτή η απόφαση σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργεί πρόβλημα για το τραπεζικό σύστημα ή για τις συντάξεις...

Οι τράπεζες, αντί για τους πολίτες, θα πληρώσουν αυτό το κόστος... Μάχη που δεν δίνεται είναι μάχη που χάνεται... Σπάταλο και αδιαφανές κράτος μέχρι τώρα.» Etcetera, bla, bla. Με δύο λέξεις: Ψέμματα, διαστρεβλώσει, κατηγορίες για τον φταίχτη, την Νέα Δημοκρατία, και υποσχέσεις, θά, θα, η αιώνια συνταγή της δυναστείας Παπανδρέου.

Φαίνεται όμως, ότι τον εθνικό μας Geoffrey τον πήραν χαμπάρι στην Ευρώπη και τον δουλεύουν ακόμη και αυτοί, που μέχρι σήμερα τον επαινούσαν.  Έτσι η σημερινή Handelblatt γράφει σ' ένα άρθρο με τον τίτλο «Pinocchio des Tages» (ο Πινόκκιο της ημέρας), ότι έπιασε τον Παπανδρέου στα πράσσα, να ψεύδεται με κείνο το «θα ξεπληρώσουμε τις οφειλές μας μέχρι και το τελευταίο σεντ» που είπε στις 24.03.2011: «Την πρώτη επέτειο της κρίσης του χρέους στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός είχε υποσχεθεί τον Μάρτιο μεγάλα και τυρανά: Η χώρα του θα αποπληρώσει πλήρως το χρέος, είχε πει στους επενδυτές.

Αυτό όμως που απο χθές το βράδυ είναι επίσημα γνωστό, είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει μόνο το μισό του χρέους ομολόγων της - αυτό θα πρέπει ο πρωθυπουργός να το ήξερε απο τότε. Ότι μια πλήρης ικανοποίηση των πιστωτών θα είναι απλά αδύνατη. Κάτι που πριν ένα χρόνο είχαν πεί άλλωστε όλοι οι οικονομολόγοι. Και,  παρεμπιπτόντως, οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων Hellas δείχνουν, ότι η υπόσχεση του Παπανδρέου το Μάρτιο δεν αξίζει ούτε δεκάρα».  

Και το τελευταίο. Με την τελειωτική καταστροφή που επέφερε ο Geoffrey στην Ελλάδα θα ξαναγυρίσουμε σε δέκα χρόνια λέει, το 2020, στο 120% του ΑΕΠ. Στο 120% του ΑΕΠ που ήταν και επι Νέας Δημοκρατίας το 2009. Μπράβο Geoffrey!

http://www.berlin-athen.eu

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!