Η μακεδονική Σάρισα και οι Βούλγαροι τσάροι θα διακοσμήσουν πάλι την «Disneyland των Σκοπίων»

Αύγουστος 20, 2024. Ελλάδα.

Η νέα κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία του Χριστιάν Μίτσκοσκι θέλει να ολοκληρώσει το έργο του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι με νέα αγάλματα από την αρχαιοελληνική ιστορία και τη Βουλγαρία των μεσαιωνικών χρόνων. Ένα συνονθύλευμα μνημείων που, όπως πιστεύουν, θα τονώσουν τη διαταραγμένη καταγωγή των Νοτιοσλάβων του Βαρδαρίου.

Γράφει η βουλγαρική Blitz αναφερόμενη στις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων:

«Θέλω πραγματικά όλες οι τοποθεσίες του «έργου Σκόπια 2014» να κατασκευαστούν πλήρως το συντομότερο δυνατό. Αυτό το θέμα με αφορά προσωπικά. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Σκόπια. Είναι πολύ άσχημο να φαίνονται ημιτελή τα αντικείμενα. Αναζητούμε τρόπο να κατασκευαστεί ένα μεγάλο μέρος τους μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο», τόνισε ο Χριστιάν Μίτσκοσκι.

Προβλέπεται ότι τα κονδύλια θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2025.

«Αρχίζουν να χτίζουν πιο μεγαλεπήβολα μνημεία στη «Disneyland των Σκοπίων», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα

Το έργο «Σκόπια 2014», που δημιουργήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος κατέφυγε στην Ουγγαρία, μετέτρεψε το κέντρο της πρωτεύουσας σε παιδική χαρά με αμέτρητα μνημεία αρχαίων ηρώων. Κάποιοι άρχισαν να αποκαλούν κοροϊδευτικά το μέρος  ως «Disneyland» των Βαλκανίων.

Οι προσόψεις των κτιρίων μεταμορφώθηκαν σε στυλ μπαρόκ. Μετά την εκδίωξη του Γκρούεφσκι από την εξουσία το 2017, το έργο πάγωσε, αλλά οι υποσχέσεις για άρση της «αρχαιοποίησης των Σκοπίων» δεν έγιναν ποτέ.

«Μετά την παραβίαση της συμφωνίας της Αχρίδας, τον εξευτελισμό των Αλβανών, το μπλοκάρισμα των διαδικασιών ένταξης, τις διαμάχες με τις γειτονικές χώρες – Ελλάδα, Βουλγαρία και Κόσοβο, τη σχέση με τη Σερβία και την Ουγγαρία, η παράνομη μονοεθνική κυβέρνηση θα επιστρέψει επίσης το Έργο Σκόπια 2014».

Εκτός από το εκπληκτικό και αδικαιολόγητο κόστος, αυτό το έργο συμβολίζει και την αναβίωση του «μακεδονικού εθνικισμού»,  γράφουν τα αλβανικά media των Σκοπίων επικαλούμενα δηλώσεις του επικεφαλής του κόμματος «Συμμαχία για τους Αλβανούς».

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθείστε στο Χ το  @Valkaniko

https://echedoros.blog

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»