Τουρκία: Ο Οτσαλάν ζητά «συνάντηση» με τον Ερντογάν, τον Φιντάν και τον Γερλίκαγια

Αύγουστος 15, 2024. Ελλάδα.

Ο βουλευτής του Κόμματος DEM  στην Ούρφα, Ομέρ Οτσαλάν υπέβαλε αίτηση στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να συναντηθεί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Ο βουλευτής του Κόμματος Λαϊκής Ισότητας και Δημοκρατίας (DEM) που εκλέγεται στην Ούρφα, στην αναφορά που μοιράστηκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ως οικογένεια του, δεν μπορούμε να μιλήσουμε τον κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος αυτή τη στιγμή κρατείται στο Κλειστό Σωφρονιστικό Ίδρυμα Υψηλής Ασφάλειας  στο νησί Ιμραλί, και ανησυχούμε για την κατάσταση της υγείας του.

Ως ανιψιός μου, θα ήθελα να επισκεφτώ τον κ. Αμπντουλάχ Οτσαλάν στις 16.08.2024. «Ζητώ να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η συνάντηση».

Κάλεσμα στον Ερντογάν, τον Φιντάν και τον Γερλίκαγια

Σε μήνυμά του, ο Οτσαλάν επισήμανε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς, τον Υπουργό Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και τον Υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια  και ζήτησε συνάντηση μαζί τους.

Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται από τις 15 Φεβρουαρίου 1999, είχε τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία με τον αδελφό του Μεχμέτ Οτσαλάν στις 25 Μαρτίου 2021.

Δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση με τον Οτσαλάν από την εν λόγω ημερομηνία, όπως σημειώνεται.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ακολουθείστε στο Χ το  @Valkaniko

https://echedoros.blog/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

Ο Ερντογάν κάλεσε σε τζιχάντ για την Ιερουσαλήμ – Jerusalem Post: «Τώρα η Άγκυρα έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο»