Ο Guardian σκιαγραφεί το προφίλ του Γ.Βαρουφάκη: Oρκίστηκε να καταστρέψει τους Έλληνες ολιγάρχες και να τελειώσει την ανθρωπιστική κρίση


Να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο ο Γιάννης Βαρουφάκης θα διαπραγματευτεί επιχειρεί ο Guardian.
Η εφημερίδα σκιαγραφεί το προφίλ του Γιάννη Βαρουφάκη και υπογραμμίζει ότι ο «νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας έγινε οικονομολόγος κατά λάθος (accidental economist) όπως ο ίδιος λέει».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι αναμένεται να υιοθετήσει μια εποικοδομητική προσέγγιση στις σκληρές διαπραγματεύσεις για το χρέος και προσθέτει ότι «είναι γνωστός για το σχολιασμό του στην οικονομική κρίση σε μια σειρά από posts στο blog του, που του έχουν χαρίσει χιλιάδες οπαδούς του Twitter και το σεβασμό της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως σημειώνει ο Guardian ο οικονομολόγος είναι Κεϋνσιανός με μια μικρή δόση Μαρξισμού.
Αναφέρει ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Essex και έχει διδάξει στην Αυστραλία, την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις προεκλογικές συνεντεύξεις του ορκίστηκε να καταστρέψει Έλληνες ολιγάρχες και να τελειώσει την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.
«Θα καταστρέψω τη βάση πάνω στην οποία έχει κατασκευαστεί ένα σύστημα, ένα δίκτυο που ρουφάει άγρια την οικονομική δύναμη από όλους τους άλλους στην κοινωνία« είπε στο Channel 4.
Πάντως οι επενδυτές αναμένουν να υιοθετήσει μια πιο μαλακό ύφος μπροστά στις σκληρές διαπραγματεύσεις.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!