Σνόουντεν: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται εντατικά για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο




Με την κυριαρχία στο διαδίκτυο

Ιανουάριος  2015.
Ο Αμερικανός φυγάς, Έντουαρτ Σνόουντεν, σε άρθρο του στο Spiegel, υποστηρίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εργάζονται ενεργά προετοιμάζοντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, ο κύριος στόχος της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να εδραιωθούν οι ΗΠΑ, παγκόσμιος διευθύνων του Διαδικτύου  και στόχος τους είναι να ξεκινήσουν ένα σχέδιο, μυστικό πρόγραμμα,  που έχει την ονομασία Politerain.
Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί τον ‘στρατό συλλογής αξιοποίησης πληροφοριών’ και αφού θα κατέχουν την προηγμένη τεχνολογία του Διαδικτύου, θα εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα προσαρμογής  σε πρακτική πρόσβαση, για να προβούν σε επιθέσεις, ώστε να χειραγωγήσουν και να αναλάβουν τα συστήματα  των υπολογισμών του εχθρού και να τα καταστρέψουν.
Ο Snowden υποστηρίζει ότι αυτό το σχέδιο έχει τεθεί σε εφαρμογή εδώ και οκτώ χρόνια και στο διάστημα αυτό είναι πιθανόν να έχουν αναπτύξει διάφορες στρατηγικές πολέμου στο Διαδίκτυο.
Με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος θα είναι δυνατόν να περιορίσει την προμήθεια πόσιμου νερού σε εχθρικούς στόχους, να αποσυνδέσει την ηλεκτρική ενέργεια και να στοχοποιήσει με χάκερ τα αεροδρόμια.
Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία,  μερικές από τις πιο επιτυχημένες αμερικανικές δράσεις που εφαρμόζονται με τη βοήθεια αυτού του προγράμματος είναι η δημιουργία του ιού Stuxnet που χρησιμοποιήθηκε στην παράλυση του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, καθώς και τη δημιουργία του ιού Regin, με την οποία οι αρχές των ΗΠΑ, διείσδυσαν με επιτυχία στο δίκτυο υπολογιστών των γερμανικών αρχών. Ο ιός είχε κατασκοπεύσει και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι πέντε χώρες συμμετέχουν στο πρόγραμμα για τον έλεγχο του Διαδικτύου. Είναι η λεγόμενη «Συμμαχία των πέντε οφθαλμών», το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία.
Ο Snowden τονίζει εκ νέου, ότι οι ΗΠΑ, συνεχίζουν να αξιοποιούν τους πλέον διεθνείς δημοσιογράφους  ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων ενημέρωσης, καθώς και άλλα μέσα επικοινωνίας προσωπικοτήτων.
--
               

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!