Τουρκικό «φέσι» στο Αιγαίο για έναν ολόκληρο χρόνο! «Κλειδώνει» περιοχές για το 2015 η Άγκυρα


F16TurkflareSΗ Τουρκία επιχειρεί παράνομα και προκλητικά να “κλειδώσει” για έναν ολόκληρο χρόνο τεράστιες περιοχές του Αιγαίου. Σε μία πρωτοφανή ακόμη και για την Άγκυρα επίδειξη προκλητικότητας η Τουρκία δέσμευσε με δύο navtex μεγάλες περιοχές στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής το οποίο αποκαλύπτει τις navtex:

•Το απόγευμα της 31ης Δεκεμβρίου οι Τούρκοι εξέδωσαν τις navtex 1076/14 και 1077/14 με τις οποίες δεσμεύουν για επικίνδυνες επιχειρήσεις τις περιοχές που περικλείουν Άθω,Θάσο,Σαμοθράκη,Λήμνο στο κεντρικό Αιγαίο και Ικαρία,Φούρνους,Πάτμο,Κίναρο,Λεβίθα ,Αμοργό στο κεντρικό Αιγαίο.

•Οι δεσμεύσεις ισχύουν κατά την Τουρκία από 1η Ιανουαρίου ως 31 Ιανουαρίου 2015 ,καθημερινά από τις 5 τα ξημερώματα μέχρι τις 4.00 απόγευμα εκτός από τα Σαββατοκύριακα!

Αυτή ήταν η αιτία της σύσκεψης που έγινε στο ΥΠΕΞ με την συμμετοχή των υπουργών Εθνικής Άμυνας και ΥΠΕΞ και των Αρχηγών όλων των Γενικών Επιτελείων.

Η Αθήνα κήρυξε άκυρες τις τις navtex αλλά όλα δείχνουν ότι το σχοινί στο Αιγαίο δεν θέλει και πολύ για να σπάσει.

Και οι δύο τουρκικές navtex επικαλύπτουν περιοχές όπου η Ελλάδα έχει κυριαρχικά δικαιώματα και φθάνει στο σημείο στην Λήμνο να καλύπτει τμήμα της τερματικής περιοχής του αεροδρομίου του νησιού.

Είναι δεδομένο ότι μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του εκτιμά ότι δεν προβλέπει κάτι απρόοπτο. Όμως ακόμη κι αν έχει δίκιο είναι δεδομένο ότι η επόμενη κυβέρνηση ,όποια κι αν είναι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μία «βόμβα» στο Αιγαίο που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να απενεργοποιηθεί και να εκραγεί.

Δεν είναι απλη η κατάσταση και οι ενδειξεις της τουρκικής συμπεριφοράς και των προθέσεων της Άγκυρας δεν επιτρέπουν αισιοδοξία για όσα έρχονται.

http://national-pride.org/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!