Οι αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη

 
Οι αντιδράσεις στον διεθνή Τύπο μετά τις δηλώσεις Βαρουφάκη
 
Αθήνα
«Σύγκρουση στην Αθήνα: Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δείχνει την πόρτα στην τρόικα» είναι ο τίτλος του Spiegel για το αποτέλεσμα των συναντήσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα.
Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλάζει στάση προς τη σκληρή αναμέτρηση και ότι δεν δέχεται να συνεργαστεί με την τρόικα, απορρίπτοντας την πολιτική λιτότητας.

Ο βρετανικός Guardian αναμετέδωσε σχόλιο της ανταποκρίτριάς του στην Αθήνα, Ελένα Σμιθ:

«Η επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα τελείωσε με μία απίστευτη αντιπαράθεση, όταν ο Βαρουφάκης τον πάγωσε με τη δήλωση για την τρόικα. Ο Ολλανδός έμοιαζε εξοργισμένος, ενώ έσκυψε εμπρός και ψιθύρισε κάτι στο αυτί του Βαρουφάκη στο οποίο ο Έλληνας υπουργός δεν απάντησε. Ένας υπάλληλος του υπουργείο Οικονομικών που στεκόταν πίσω μου μονολόγησε «Ω, Θεέ μου». Άλλος είπε «αναρωτιέμαι αν αυτή είναι η ώρα να μαζέψω τις βαλίτσες μου». Σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μπορούσε σχεδόν να νιώσεις την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.»

Η ανταποκρίτρια της El Pais στην Αθήνα γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση σκληραίνει τη στάση της έναντι των δανειστών, επικαλούμενη τις δηλώσεις Βαρουφάκη ότι δεν αναγνωρίζει ως συνομιλητή την τρόικα.

Η πορτογαλική Jornal do Noticias, αναφέρει ότι η Αθήνα απορρίπτει την τρόικα ως συνομιλήτρια, ενώ στέκεται ιδιαίτερα στην ένταση που επικρατούσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μεταξύ του Γιάνη Βαρουφάκη και του πρόεδρου του Eurogroup.

«Η Ελλάδα πάει για πρόβλημα ρευστότητας το Μάρτιο, λέγοντας στην ΕΕ ότι τελειώσε» είναι ο τίτλος σχετικού ρεπορτάζ του Bloomberg. Όπως σημειώνει το αμερικανικό οικονομικό δίκτυο, η άρνηση της Αθήνας σε παράταση του προγράμματος βάζει την κυβέρνηση σε τροχιά να μπει στο Μάρτιο χωρίς οικονομική υποστήριξη, για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.


Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!