Η φράση του Γ.Ντάισελμπλουμ προς τον Γ.Βαρουφάκη: "Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα"


Άφωνη η Ευρώπη , φίλοι και εχθροί παρακολουθούν την αντίδραση της εθνοκεντρικής αντίληψης και ορθολογίας απέναντι στο ζήτημα του χρέους από την νέα ελληνική κυβέρνηση.
 
Ειδικά ο νέος Υπουργός Οικονομικών Γ.Βαρουφάκης έδωσε ένα πραγματικό σόου το οποίο έβαλε την Τρόικα στο αεροπλάνο της επιστροφής.
 
Ο συντομότατος διάλογος του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ μακριά από τα μικρόφωνα ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά την ένταση που είχε προκληθεί από το ηχηρό «όχι» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών στην Τρόικα αποτελεί από το απόγευμα της Παρασκευής ένα μεγάλο μυστήριο.
 
Η αντίδραση έκπληξης του Γιάννη Βαρουφάκη στα όσα του είπε ο επικεφαλής του Eurogroup που μεταφράστηκε σε ένα «ουάου» προδίκαζε ότι αυτό που άκουσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν ήταν μια συνηθισμένη φράση στα πλαίσια των επαφών υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μπροστά σε δεκάδες δημοσιογράφους.
 
Πληροφορίες από παρόντες του περίφημου διαλόγου-μυστήριο λένε ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε προς τον Γιάννη Βαρουφάκη: You just killed Troika (μτφ. Μόλις «σκότωσες» την Τρόικα).
 
Αν αληθεύει η φράση μόνον συνηθισμένη δεν είναι στη διπλωματική διάλεκτο τόσο υψηλόβαθμών αξιωματούχων γεγονός που δικαιολογεί το επιφώνημα «ουάου» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.
 
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Eurogroup έφυγε τρέχοντας από το υπουργείο Οικονομικών, έχοντας προλάβει όμως να ακούσει από τον κ. Βαρουφάκη, μέσα σε μία ώρα που διήρκεσε η συνάντηση, ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να συνομιλεί μόνο με τους κυρίους Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ (δηλαδή ζητά πολιτική διαπραγμάτευση) και δεν δέχεται πια να συνομιλεί με τους... υπαλλήλους «της Επιτροπής, η οποία είναι εντεταλμένη από ένα πρόγραμμα, το οποίο έχουμε ήδη απορρίψει», και που οδήγησε σε αυτή την φράση από τον Ολλανδό.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!