Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να ανοίξει εστιατόριο στη Σκωτία -Σπεσιαλιτέ του η σούπα σκύλου

Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να ανοίξει εστιατόριο στη Σκωτία
Άνοιγμα στη Δύση αποφάσισε να κάνει ο ηγέτης της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να ανοίξει εστιατόρια με σπεσιαλιτέ της βορειοκορέατικης κουζίνας.

Εμπειρογνώμονες που μελετούν το καθεστώς και τα τεκταινόμενα του ισχυρίζονται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι έτοιμος για την κίνηση αυτή. Ήδη έχει ξεκινήσεις τις σχετικές διαδικασίες για το άνοιγμα ενός τέτοιου εστιατορίου στη Ολλανδία, ενώ, όπως όλα δείχνουν, θα ακολουθήσει και ένα δεύτερο στη Σκωτία.


Πάντως, η επιλογή της Σκωτίας δεν είναι τυχαία. Οι εμπειρογνώμονες ισχυρίζονται ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης επιθυμεί να ανοίξει διπλωματικές επαφές με ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αριστερά καθεστώτα και η προτίμησή του για επιχειρηματικό άνοιγμα της Βόρειας Κορέας στη Σκωτία έγκειται σε δύο βασικούς παράγοντες.

Πρώτον την αγάπη του για το σκωτσέζικο ουίσκι αλλά και στην απόφαση της Σκωτίας να διενεργήσει δημοψήφισμα για την απόσχισή της από τη Μεγάλη Βρετανία.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η Βόρεια Κορέα στηρίζει τις χώρες που αγωνίζονται για ανεξαρτησία επειδή και η ίδια προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι ένα νόμιμο κράτος που επιζητεί τη διεθνή αναγνώριση. Σημειώνεται ότι ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της βορειοκορεάτικης κουζίνας είναι η σούπα σκύλου, που στη Δύση προκαλεί απλά απέχθεια. Επίσης, τα κρύα νουντλς, οι σουπιές στα κάρβουνα, τα παξιμάδια από πλιγούρι και το κρασί από τζίνσενγκ.                                                     http://www.kontranews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!