Τη γαλλική υπηκοότητα θα λάβει ο μουσουλμάνος που έσωσε πολίτες στο εβραϊκό σουπερμάρκετ


λασανα'Η Γαλλία αποφάσισε να δώσει τη γαλλική υπηκοότητα στον Λασάνα Μπατίλι, τον μουσουλμάνο από το Μαλί που εργαζόταν στο εβραϊκό σουπερμάρκετ του Παρισιού

ο οποίος βοήθησε τους πελάτες να κρυφτούν σε ένα δωμάτιο-ψυγείο κατά την επίθεση του Αμεντί Κουλιμπαλί, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, διευκρίνισε ο Καζνέβ, ο οποίος εξήρε «την ανδρεία πράξη» του Μπατίλι. Ο 24χρονος νεαρός που ζει στη Γαλλία από το 2006 υπέβαλε τον Ιούλιο του 2014 αίτηση για να λάβει τη γαλλική υπηκοότητα.

Αφού ο Κουλιμπαλί είχε ήδη σκοτώσει κάποιους από τους πελάτες του εβραϊκού σουπερμάρκετ και κρατούσε τους υπόλοιπους ομήρους, ο Μπατίλι έκρυψε αρκετούς ανθρώπους στο δωμάτιο ψυγείο του καταστήματος, έκλεισε το φως και τους είπε να παραμείνουν ψύχραιμοι.
Στη συνέχεια έφυγε για να ζητήσει βοήθεια.

«Δεν έκρυψα εβραίους, έκρυψα ανθρώπους», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Από την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορεί μια αίτηση στη Γαλλία με αίτημα να δοθεί η γαλλική υπηκοότητα στον Μπατίλι.

«Μετά τις ανδρείες πράξεις του Μπατίλι στη διάρκεια της κατάστασης ομηρείας στο εβραϊκό σουπερμάρκετ στις 9 Ιανουαρίου, το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να επισπεύσει τις διαδικασίες για το αίτημά του να λάβει την υπηκοότητα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.                                    http://olympia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!