Βαρουφάκης: Δεν συνεργαζόμαστε με την τρόικα, δεν ζητάμε παράταση

 
 
Βαρουφάκης: Δεν συνεργαζόμαστε με την τρόικα, δεν ζητάμε παράταση
Αθήνα
Η ελληνική κυβέρνηση δεν προτίθεται, τουλάχιστον ως πρώτη πράξη, να ζητήσει παράταση του προγράμματος που απορρίπτει, ούτε να συνεχίσει τη συνεργασία με την τρόικα, «μια εντεταλμένη επιτροπή», είναι οι ειδήσεις που προέκυψαν από τις απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών Γ.Βαρουφάκη στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Eurogroup Γ.Ντάισελεμπλουμ, το ύφος του οποίου πρόδιδε προβληματισμό -αν όχι εκνευρισμό.
Επισήμως πάντως ο ευρωπαίος αξιωματούχος μίλησε για εποικοδομητικές συναντήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Δεν παρέλειψε ωστόσο να συνδέσει την όποια ευρωπαϊκή στήριξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας. Απέφυγε δε οποιαδήποτε δέσμευση για παράταση του προγράμματος ή λήψη μέτρων για το ελληνικό χρέος, παραπέμποντας για όλα αυτά στο άμεσο μέλλον και
πετώντας το μπαλάκι στην ελληνική κυβέρνηση που «πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση της».

Το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα δεχτούμε να έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Αναφορικά με την τρόικα, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως με αυτή τα σαθρά δομημένη επιτροπή δεν θα συνεργαστούμε.

Ο κ. Βαρουφάκης σημειώσε ότι συζητήθηκε μια σειρά θεμάτων, με έμφαση στο ζήτημα της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης για μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα, που να μπορεί να αναπνέει μέσα σε μια Ευρώπη που αναπτύσσεται.

Συμπλήρωσε πως ο ίδιος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής.

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την προσοδοφορία που πλήτει βαναυσα τη χώρα πριν ακόμη δημιουργηθεί η ευρωζώνη, δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Είπε ακόμη πως αναφέρθηκε στην εγγύηση που προσφέρει η κυβέρνηση πρώτα στον ελληνικό λαό και μετά στους εταίρους για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με μικρό πλεόνασμα στο διηνεκές.
Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!