Κύπρος: Δεν υπάρχουν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες φυσικού αερίου στα τεμάχια 10 και 11

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου για τα αποτελέσματα των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ. Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος "Αφροδίτη" στο τεμάχιο 12,
Απομακρυσμένη είναι, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, η παραμονή της εταιρείας Τotal στην Κύπρο, μετά τις έρευνες της στα τεμάχια 10,11 της κυπριακής ΑΟΖ που έδειξαν, ότι δεν υπάρχουν εκμεταλλεύσιμες ποσότητες φυσικού αερίου.
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο παραδέχθηκε, ότι στην προσέγγιση του ενεργειακού πλούτου στην κυπριακή ΑΟΖ υπήρξαν και υπερβολές.
Ο κ. Λακκοτρύπης σε δηλώσεις του, μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ανέφερε ότι εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η Τotal προτίθεται ή εξετάζει τις επιλογές της για αποχώρηση από την κυπριακή ΑΟΖ.
«Οι λόγοι», είπε, «είναι γεωλογικοί, γεωφυσικοί, οικονομικοί».
Η κυβέρνηση, σημείωσε, επικεντρώνεται στην εκμετάλλευση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12, τονίζοντας πως προχωρά η ερευνητική δραστηριότητα στο τεμάχιο 9 με τη γεώτρηση «Αμαθούσα» και τις επόμενες βδομάδες αναμένονται αποτελέσματα.
«Συμφωνώ», είπε, ότι «δεν πρέπει να απογοητευόμαστε. Αυτού του είδους οι εξελίξεις είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση. Δηλαδή αποτυχημένες γεωτρήσεις ή μη εξεύρεση υδρογονανθράκων είναι περισσότερο ο κανόνας και όχι η εξαίρεση», προσθέτοντας πως «ακόμη και προχθές είχαμε την εταιρεία Noble να ανακοινώνει αποτυχημένη γεώτρηση στον κόλπο του Μεξικού».
http://news247.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!