Ποιοι εκλέγονται βουλευτές - Ποια ηχηρά ονόματα μένουν έξω από τη Βουλή

Ηχηρά ονόματα, πρώην υπουργοί και κορυφαία στελέχη των κομμάτων, μένουν έξω από τη νέα Βουλή ενώ υπάρχουν και πολλοί νέοι και άγνωστοι βουλευτές. Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής κι ενώ δεν είχαν ενσωματωθεί πολλά εκλογικά τμήματα στην Αττική, αρκετοί έδιναν μάχη σώμα με σώμα για να μπουν στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Πέντε βουλευτές Επικρατείας εκλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις η ΝΔ και από έναν βουλευτή η Χρυσή Αυγή, το Ποτάμι και το ΚΚΕ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανατροπής.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει, κατά σειρά, τον Κ. Τσουκαλά, την Αντωνοπούλου Ουρ., τον Σκουρλέτη Π., την Κυρίτση Αγ. και τον Τόσκα Ν.
Η ΝΔ εκλέγει τους Φορτσάκη Θ. , Σταμάτη Δ., Κεραμέως Ν. και Οικονόμου Β.
Επίσης, η Χρυσή Αυγή τον Παπά Χρ., το Ποτάμι τον Καρκατσούλη Π. και το ΚΚΕ την Παπαρήγα Αλ.
ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ δεν κατάφεραν να εκλέξουν από το ψηφοδέλτιο επικρατείας.
Στα χαρακτηριστικά των εκλογών είναι ότι πήραν το εισιτήριο με άνεση στον ΣΥΡΙΖΑ η κ. Ραχήλ Μακρή, παρά την ατάκα της περί τυπώματος χρήματος αλλά και η κ. Τζάκρη.
Στην Α' Αθήνας προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης, ενώ για τη ΝΔ πρώτη εμφανίζεται η Ολγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία στις 3 τα ξημερώματα εκλέγονταν.:
1. Αλέξης Τσίπρας
2. Ζωή Κωνσταντοπούλου
3. Γαβριήλ Σακελλαρίδης
4. Νίκος Βούτσης
5. Νίκος Φίλης
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1. Όλγα Κεφαλογιάννη
2. Βασίλης Κικίλιας
3. Ντόρα Μπακογιάννη
4. Φωτεινή Πιπιλή
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
1. Σπύρος Λυκούδης
ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
1. Νίκος Μιχαλολιάκος
ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ
1. Λιάνα Κανέλλη
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
1. Έλενα Κουντουρά
ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
1. Κώστας Σκανδαλίδης
Στη Β' Αθήνας και για τη ΝΔ προβάδισμα εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ φαίνεται να ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας και ο Αδωνις Γεωργιάδης. Εκτός φαίνεται να μένουν οι κ. Ντινόπουλος, Μιχελάκης, Παναγιωτόπουλος, όλοι πρώην υπουργοί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μια έδρα και παίρνει 19 με τους πρώτους να είναι ο Γ Βαρουφάκης, ο Γ. Δραγασάκης, η Ν. Βαλαβάνη, ο Ευ. Τσακαλώτος, ο Π. Κουρουμπλής και τελευταία η δημοσιογράφος Αννέτα Καββαδία.
Τέσσερις βουλευτές εκλέγει το Ποτάμι μεταξύ των οποίων ους κ. Ψαριανό, Χάρη Θεοχάρη, την κ. Λυμπεράκη.
Εκτός μένει πιθανότατα η κυρία Άντζελα Γκερέκου καθώς στην Κέρκυρα προηγείται ο κ. Στέφανος Γκίκας. Τυχερότερος στέκεται ο κ. Βασίλης Οικονόμου -η άλλη μεταγραφή της ΝΔ- καθώς φαίνεται πως θα ξαναμπει στη Βουλή ως τέταρτος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Επιπροσθέτως, ως άκρως επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η μεταγραφή της κυρίας Ραχήλ Μακρή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η κυρία Ραχήλ Μακρή προηγούταν με περισσότερους από 2.000 «σταυρούς» από τους συνυποψηφίους της. Την μια έδρα που αναλογεί στην ΝΔ την παίρνει ο Γιώργος Κασαπίδης.
Το ίδιο ισχύει και για την κυρία Θεοδώρα Τζάκρη που προηγείται στους «σταυρούς» στην Πέλλα «κλειδώνοντας» την μια έδρα καθώς και ο κ. Θεόδωρος Παραστατίδης που πιθανότατα θα πάρει την μια έδρα στο Κιλκίς αφήνοντας εκτός την κυρία Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Την επανεκλογής τους επίσης πετυχαίνουν για την ώρα και οι πρώην υπουργοί: Χαράλαμπος Αθανασίου (Λέσβος), Κώστας Σκρέκας (Τρίκαλα), Χρήστος Σταϊκούρας (Φθιώτιδα).
Στην Αιτωλοακαρνανία ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 2 έδρες (όσες είχε και το 2012), η ΝΔ 2 και από μία η ΧΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας και την ενσωμάτωση να έχει ξεπεράσει το 70%, ο κ. Γ. Βαρεμένος είχε «κλειδώσει» την μια έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μάχη για την δεύτερη έδιναν ο κ. Δημήτρης Δούρος και η κα. Μαρία Τριανταφύλλου. Οι δύο της ΝΔ είναι οι Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης. Από την ΧΑ ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Για το ΠΑΣΟΚ μικρό προβάδισμα είχε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντοπούλος και ακολουθούσε η κα. Αννα Ροκόφυλλου ενώ για το ΚΚΕ ο κ. Νίκος Μωραϊτης.
Στην Αργολίδα από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (Γιάννης Αδριανός), ΣΥΡΙΖΑ (Δημήτρης Κοδέλας) και ΧΑ (Γιώργος Γαλέος ή Γιάννης Σχοινάς).
Από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (μάχη μεταξύ Κ. Βλάση, Α. Λυκουρέντζου και Εύη Τατούλη), ΣΥΡΙΖΑ (Κ. Ζαχαριάς ή Αντ. Γιαννούλη) και ΠΑΣΟΚ (σίγουρος ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος) στην Αρκαδία,
Στην Αρτα για τον ΣΥΡΙΖΑ τις δύο έδρες παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας και η κυρία Ολγα Γεροβασίλη. Αν τελικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει την Α' Αθήνας τότε την έδρα θα πάρει ο κ. Βασίλης Τσίρκας.
Από τη ΝΔ σαφές προβάδισμα έχει ο Γιώργος Στύλιος.
Στην Αχαΐα οι τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Βασίλη Χατζηλάμπρου, Μαρία Κανελλοπούλου ενώ μάχη θα δώσουν οι Αθανασία Αναγνωστοπούλου και Ευάγγελος Κατσακούλης με την πρώτη να έχει προβάδισμα.
Η ΝΔ λαμβάνει μια έδρα και σαφές προβάδισμα εμφανίζει ο Ανδρέας Κατσανιώτης. Μια έδρα παίρνουν και οι ΑΝΕΛ με τον Νίκο Νικολόπουλο όπως επίσης από μια παίρνουν ΚΚΕ (Νίκος Καραθανασόπουλος), Ποτάμι (μάχη μεταξύ Ιάσων Φωτήλα και Ηλία Γκοτσόπουλου), και η Χ.Α με τον Μιχάλη Αρβανίτη - Αβράμη.
Στη Βοιωτία ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει δύο έδρες με τον Γιάννη Σταθά να παίρνει σίγουρα την μια και τον Αθανάσιο Σκουμά να έχει προβάδισμα για τη δεύτερη. Για την μια έδρα της ΝΔ δίνουν μάχη οι Γιάννης Καράμπελας και Ευάγγελος Μπασιάκος με τον πρώτο νε έχει προβάδισμα.
Η μονοεδρική των Γρεβενών μένει πιθανότατα στη ΝΔ και στον κ. Τιμολέων Κοψαχείλη.
Η τριεδρική της Δράμας σπάει σε ΝΔ (Δημήτρης Κυριαζίδης) ΣΥΡΙΖΑ ( Χρήστο Καραγιαννίδη) και Ποτάμι (Κυριάκος Χαρακίδης).
Στα Δωδεκάνησα τέσσερις έδρες πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ και προβάδισμα για να τις πάρουν έχουν οι Ηλ. Καματερός, Ν. Σαντορινιός, Δ. Γάκης και Μαρία Βαλάτσου και μια έδρα στην ΝΔ (δίνουν μάχη οι Μ. Κόνσολας, Ι. Παππάς, Βας. Υψηλάντης και Μ. Ιατρίδη).
Στον Εβρο μια έδρα λαμβάνει η ΝΔ με τον Αναστάσιο Δημοσχάκη και τρεις ο ΣΥΡΙΖΑ (προηγούνται οι (Γ Καϊσας, Αναστασία Γκαρα και Δ Ρίζος)
Στην Εύβοια ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει πέντε έδρες με τον κ. Ευάγγελο Αποστόλου να έχει «κλειδώσει» την μια και άλλους έξι υποψηφίους να «σφάζονται» για τις υπόλοιπες 4.
Ο Σίμος Κεδίκογλου έχει προβάδισμα έναντι του Κώστα Μαρκόπουλου για την μια έδρα που μένει στην ΝΔ.
Η μονοεδρική της Ευρυτανίας θα αλλάξει χέρια και θα πάει στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Θωμά Κώτσια.
Στην Ηλεία τέσσερις έδρες θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ (Ε. Σαλτάρη, Δ. Μπαξεβανάκης, Π. Βεργέτης και Γ Μπαλαούρας). Μάχη μέχρις εσχάτων θα δοθεί μεταξύ Κώστα Τσαβάρα και Διονυσίας Αυγερινοπούλου για την μια έδρα της ΝΔ.
Η μια από τις τρεις έδρες του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία πηγαίνει σίγουρα στον Κώστα Λαπαβίτσα που κερδίζει με άνεση ενώ για την ΝΔ δίνουν μάχη Απ. Βεσυρόπουλος και Λάζαρος Τζαβδαρίδης.
Στο Ηράκλειο ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα θα λάβει 4 έδρες (Ι. Μιχελογιαννάκης, Σ. Βαρδάκης, Ν. Ηγουμενίδης και Μ. Κριτσωτάκης), από μία η ΝΔ (Λ. Αυγενάκης), Ποτάμι (Ρ. Κυπριωτάκης ή Σπ. Δανέλλης), ΠΑΣΟΚ (Βασίλης Κεγκέρογλου) και ΑΝΕΛ (Κ. Δαμαβολίτης).
Στην Καβάλα τρεις έδρες πηγαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ και μια μένει στην ΝΔ. Πιθανότατα εκτός από την ΝΔ θα μείνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής.
Στην Καστοριά από μια έδρα μοιράζονται ΝΔ (προηγείται η Μ. Αντωνίου) και ΣΥΡΙΖΑ (μάχη μεταξύ Β. Διαμαντόπουλου και Ολ. Τελιγιορίδου).
Η μονοεδρική της Κεφαλονιάς μένει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κα. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου.
Στο Κιλκίς ο Θεόδωρος Παραστατίδης προηγείται για την έδρα του ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα θα πετάξει εκτός της κα. Ειρήνη Αγαθοπούλου.
Η μονοεδρική της Ζακύνθου «κλειδώνει» στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Σταύρο Κοντονή.
Για την μια έδρα που δικαιούται η ΝΔ στην Κόρινθο προβάδισμα έχει ο Χρήστος Δήμας έναντι των Νίκου Ταγαρά και Κώστα Κόλλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3 έδρες.
Στις Κυκλάδες την επανεκλογή του εξασφάλισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
Βουλευτή στην «γαλάζια» Λακωνία εκλέγει για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ (Σταύρος Αραχωβίτης) ενώ για την μια έδρα της ΝΔ προηγείται ο Θανάσης Δαβάκης και για το ΠΑΣΟΚ ο Λ. Γρηγοράκος.
Στην Λάρισα οι δύο έδρες του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνουν στους Αννα Βαγενά και Ηρώ Διώτη και εκτός μένει ο Δημήτρης Γελαλής.
Στην Λέσβο μια έδρα μοιράζονται ΣΥΡΙΖΑ (Γ. Ζαρδελής), ΝΔ (Χαράλαμπος Αθανασίου) και ΚΚΕ (Σταύρος Τάσσος)
Η μονοεδρική της Λευκάδας αλλάζει χέρια και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην Μεσσηνία παρατηρούνται οι παραδοξότητες του εκλογικού νόμου καθώς η ΝΔ με 38% παίρνει μια έδρα και ο ΣΥΡΙΖΑ με 31,8% 4 έδρες. Τη μία έδρα της ΝΔ παίρνει ο Αντ. Σαμαράς, εκτός κι αν επιλέξει τη Θεσσαλονίκη.
Στην Πέλλα την και έδρα της ΝΔ παίρνει ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης και εκτός μένει ο Δάνης Τζαμτζής.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ την μια από τις δύο έδρες κλείδωσε η Θεοδώρα Τζάκρη.
Στις Σερρες οι δύο έδρες της ΝΔ πάνε στον Κώστα Καραμανλή του Αχιλλέα και στην Φωτεινή Αραμπατζή. Επανεκλέγεται η κ. Κόλλια Τσαρουχά από τους ΑΝΕΛ ενώ μία έδρα παίρνουν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.
Στα Τρίκαλα επανεκλέγεται ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ενώ εκτός μένουν οι Ηλ. Βλαχογιάννης και Μ. Ταμήλος.
Στην Φθιώτιδα η ΝΔ μειώνει την δύναμή της σε μια έδρα και επανεκλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Χέρια αλλάζει και η μονοεδρική της Φωκίδας και πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στα Χανιά ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 3 έδρες με τον Γιώργο Σταθάκη να προηγείται σταθερά. Η ΝΔ δεν παίρνει καμία έδρα και δεν επανεκλέγονται οι Χρ. Μαρκογιαννάκης και Μ. Βολουδάκης ενώ μια έδρα παίρνει το Ποτάμι και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Τέλος μια έδρα παίρνει η ΝΔ στη Χίο (ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης) και μια ο ΣΥΡΙΖΑ (Αν. Μιχαηλίδης).
Ποιοι μένουν εκτός
Εκτός μένει ο Γιάννης Μανιάτης, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν παίρνει έδρα στην Αργολίδα.
- Εκτός μένει ο Γιώργος Νταβρής (ΝΔ), καθώς στην Άρτα βρίσκεται πολύ πίσω σε σταυρούς από τον Γιώργο Στύλιο, που προπορεύεται.
- Εκτός μένει, φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού μολονότι έχει συγκεντρώσει περισσότερους σταυρούς από κάθε άλλο υποψήφιο οποιουδήποτε κόμματος στην Αχαΐα, το κόμμα του δεν μπαίνει στη Βουλή.
- Εκτός φαίνεται να μένει η Μίκα Ιατρίδη (ΝΔ) στα Δωδεκάνησα, καθώς είναι αυτή τη στιγμή τέταρτη σε σταυρούς. Στην ίδια περιφέρεια, εκτός μένει ο Δημήτρης Κρεμαστινός (ΠΑΣΟΚ), αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει έδρα.
- Εκτός μένει ο Γιώργος Ντόλιος στον Έβρο, αφού το ΠΑΣΟΚ δεν κερδίζει έδρα.
- Εκτός φαίνεται να μένει ο Κώστας Μαρκόπουλος, καθώς στην Εύβοια η ΝΔ βγάζει έναν μόνο βουλευτή, και αυτή τη στιγμή στους σταυρούς προηγείται ο Σίμος Κεδίκογλου.
- Εκτός μένει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος στην Ημαθία, καθώς αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος σε σταυρούς από τη ΝΔ στην Ημαθία.
- Εκτός φαίνεται να μένει ο Μιχάλης Κασσής, αφού το ΠΑΣΟΚ δε φαίνεται να βγάζει βουλευτή στα Ιωάννινα.
- Εκτός μένει η Άντζελα Γκερέκου, καθώς βρίσκεται πολύ πίσω σε σταυρούς από τον πρώτο μέχρι στιγμής για τη ΝΔ στην Κέρκυρα, Στέφανο Γκίκα.
- Εκτός μένει ο Πάρις Κουκουλόπουλος, αφού το ΠΑΣΟΚ δε βγάζει βουλευτή στην Κοζάνη.
- Εκτός φαίνεται να μένει η Φεβρωνία Πατριανάκου, που υπολείπεται αρκετές εκατοντάδες σταυρών του πρωτοπόρου της ΝΔ στη Λακωνία, Αθανάσιου Δαβάκη. Αμφίβολο είναι επίσης αν το ΠΑΣΟΚ θα βγάλει έδρα στη Λακωνία, κάτι που αν δε συμβεί, θα μείνει εκτός ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
- Στη Λάρισα, εκτός φαίνεται να μένει ο Δημήτρης Γελαλής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η Άννα Βαγενά προπορεύεται σε σταυρούς.
- Στην Πέλλα, εκτός φαίνεται να μένει ο Δάνης Τζαμτζής, καθώς η ΝΔ παίρνει μία έδρα, που πιθανότατα καταλαμβάνει ο Γιώργος Καρασμάνης.
- Στις Σέρρες, εκτός φαίνεται να μένει ο Θεόφιλος Λεονταρίδης (ΝΔ), ενώ αμφίβολο είναι αν θα πάρει έδρα στην περιφέρεια η Χρυσή Αυγή, την οποία διεκδικεί ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.
- Στα Τρίκαλα, πολύ πίσω από τον πρωτοπόρο σε σταυρούς για τη ΝΔ, Κώστα Σκρέκα, βρίσκεται ο Μιχάλης Ταμήλος.
imerisia.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!