Όλα τα χωριά της Ελλάδος φαίνονται κυρίως με τούρκικα ονόματα σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού! Τι ντροπή!!!


TO1-495x303

Άλλο πάλι και τούτο! Σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού, όλα τα χωριά της Ελλάδος ονοματίζονται ΚΥΡΙΩΣ με τουρκικά ονόματα.

Οι μετονομασίες, ή καλύτερα, οι μεμετ-ονομασίες αυτές είναι αδιάφορες για τους αδιάφορους, ανούσιες για τους εφησυχασμένους, ελπιδοφόρες για τους εχθρούς μας και σημαντικές για τους γνωρίζοντες.

Το θέμα δεν είναι αθώο όπως κατ’ αρχάς φαίνεται, γιατί έτσι «αθώα» άλλαξε την ονομασία της Vardarska σε Macedonia ο ηγέτης της Νοτιοσλαβίας (Γιουγκοσλαβία) Ιωσήφ Μπρος, γνωστός ως Τίτο, και τα αποτελέσματα τα ζούμε τώρα.

Σε μεγάλη λοιπόν ιστοσελίδα του εξωτερικού, η οποία παρέχει χάρτες, εύρεση πορειών, διευθύνσεων κλπ, όλα τα χωριά της Ελλάδος εμφανίζονται κυρίως με τούρκικα ονόματα. Για να γίνει σαφές αυτό θα παρθεί ως υπόδειγμα το χωριό Νέο Περιβόλι που βρίσκεται κοντά στη Λάρισα, και αυτό γιατί έχει έντονα τούρκικο όνομα.

Το Νέο Περιβόλι πριν από το 1927 ονομαζόταν Αμπντουλάρ (Abdular).

Όταν κάποιος πληκτρολογήσει στην ιστοσελίδα αυτή ότι ψάχνει το χωριό «Νέο Περιβόλι» ή «Νέον Περιβόλιον» θα δει τον παρακάτω πίνακα

TO2

Όπως φαίνεται στον πίνακα, μόνο το χωριό Αρμένιο εμφανίζεται με ελληνική ονομασία, το οποίο όμως εμφανίζεται και με την τούρκικη, είναι το Γκερλί (Gerli).

Η ιστοσελίδα παρέχει πίνακες με «πόλεις», εννοούνται χωριά, που βρίσκονται κοντά στο Νέο Περιβόλι το οποίο αναφέρει και ως Αμπντουλάρ (Abdular), αλλά και κοντά στα χωριά, Αλίτσι (Alitsi) που είναι οι Κοκκίνες, Χατζημπαϊράκ (Haji Bairaki) που είναι τα Μύρα, Σουφλάρ (Suflar) που είναι το Χειμάδιον και Τσουλάρ (Chular) που είναι η Μελία!

Εάν τώρα κάποιος πληκτρολογήσει στο πεδίο αναζήτησης της συγκεκριμένης ιστοσελίδας «Abdular», δηλαδή κάνει αντίστροφη αναζήτηση, (ποιός μπορεί να ξέρει την τούρκικη ονομασία του χωριού αυτού και για ποιόν λόγο να το κάνει;) θα δει τον παρακάτω χάρτη, όπου φαίνεται η τοποθεσία του χωριού, και πίνακα.

TO3

Όπως φαίνεται στον πίνακα, και η αντίστροφη αναζήτηση έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

Υπάρχει κατάλογος με τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο Νέο Περιβόλι, κάποια αναγράφονται τόσο με ελληνικά όσο και με τούρκικα ονόματα, αλλά συνολικά υπάρχουν 9 ελληνικές ονομασίες και 13 τούρκικες.

Και όλα αυτά στην Ελλάδα!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και σε μια άλλη μεγάλη ιστοσελίδα πρόγνωσης του καιρού.

Μας δείχνει τον καιρό στο Αμπντουλάρ, αλλά υπάρχει και ένας πίνακας με τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο Abdular!!!

TO4

Και εδώ παρατηρείται το ίδιο ακριβώς φαινόμενο.

Οι περισσότερες ονομασίες των χωριών που βρίσκονται κοντά στο Νέο Περιβόλι είναι στα τούρκικα.

Πρέπει να τονισθεί ότι δεν συμβαίνει κάτι αντίστοιχο στις ελληνικές περιοχές που τώρα ανήκουν στην Τουρκία.

Αν πληκτρολογήσει κανείς ένα τούρκικο χωριό στις ελληνικές περιοχές της Τουρκίας, οι ιστοσελίδες αυτές, δεν θα δώσουν ούτε ένα ελληνικό τοπωνύμιο.

Θα δώσουν μόνο ονόματα σημαντικών αρχαίων ελληνικών πόλεων π.χ. Έφεσος.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες στις οποίες θα υπάρχουν ανάλογα φαινόμενα και τα λογικά ερωτήματα όπως, πως ξέρουν όλοι αυτοί, στην άλλη άκρη της Γης, τα παλιά ονόματα των χωριών της Ελλάδος και γιατί τα εμφανίζουν μετά από τόσες δεκαετίες;

Γιατί δεν έκαναν κάτι ανάλογο και στα όμορα, τώρα, με την Ελλάδα κράτη;

Ποιοι είναι αυτοί που εισηγήθηκαν στους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων αυτών να κάνουν αυτές τις μεμετ-ονομασίες; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα προκύπτουν αλλά κανείς δεν θα δώσει απάντηση!

Όμως και η ελληνική πολιτεία έχει δώσει δικαιώματα.

Το 1985, επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, με Προεδρικό Διάταγμα μετονομάστηκε το χωριό Κυψέλη Λαρίσης σε Κιλελέρ.

Το χωριό αυτό ονομαζόταν Κυψέλη από το 1919. Αφαιρέθηκε δηλαδή η ελληνική του ονομασία και του δόθηκε τούρκικη.

TO5

Το τούρκικο όνομα του χωριού αυτού, ως ιός, «μόλυνε» μέσω της ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων περισσότερα από 50 χωριά που αποτελούν τώρα τον Δήμο Κιλελέρ, διότι πολύ απλά, ανήκουν σ’ αυτόν. Τι ανυπόφορη ντροπή να έχει ελληνικός δήμος τουρκικό όνομα!

Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά και θα φέρουν εκπλήξεις στους αδαείς, που είναι οι περισσότεροι, στο μέλλον. Επειδή βλέπουμε τις συνέπειες του ονόματος Μακεδονία και επειδή δεν πρέπει να λησμονείται η πραγματικότητα ότι, όπως υπάρχουν κρυπτοχριστιανοί στην Τουρκία, υπάρχουν και κρυφότουρκοι στην Ελλάδα, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Οι ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων οι οποίες παρουσιάζουν τα χωριά της Ελλάδος με τούρκικα ονόματα, το κάνουν γιατί εξυπηρετούν κάποιον σκοπό. Οι ίδιοι μπορεί να μην γνωρίζουν ποιος είναι αυτός, αλλά σίγουρα τον γνωρίζουν αυτοί από τους οποίους παίρνουν διαταγές.

Χρήστος Μαντζιάρης

pentapostagma.gr,

Όλα τα χωριά της Ελλάδος φαίνονται κυρίως με τούρκικα ονόματα σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού! Τι ντροπή!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!