Σε «προεδρικό κιουλίγιε» μετονομάστηκε το «Λευκό Παλάτι»



Το τεράστιο, πολυτελές και αμφιλεγόμενο παλάτι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που... μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως το «Λευκό Παλάτι», αλλάζει όνομα και πλέον θα φέρει το όνομα των κτιριακών συγκροτημάτων που περιβάλλουν τα… αυτοκρατορικά τεμένη.

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε, ο Ερντογάν μετονόμασε την κατοικία του σε «προεδρικό κιουλίγιε» (külliye στα τουρκικά), μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράφονται συγκροτήματα κτιρίων κοινωφελούς σκοπού, ιεροδιδασκαλείων, μαγειρείων, λουτρών και ξενώνων, τα οποία περιβάλλουν ένα τέμενος και διαχειρίζεται ο ιμάμης.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να ανακοινώσει ότι στο παλάτι του στεγάζεται μεταξύ άλλων ένα τέμενος, ένα συνεδριακό κέντρο και μία μεγάλη εθνική βιβλιοθήκη.

«Βλέπετε, το να έχεις μεγαλόπνοες βλέψεις δεν είναι δυνατόν για τους νάνους» σχολίασε ο Ερντογάν και προσέθεσε ότι «δεν το λέω αυτό προκειμένου να προσβάλω τους άνθρωπος με νανισμό, που επίσης αγαπώ».

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επιπλέον ότι ενδέχεται το νέο του παλάτι να ανοίγει τις πύλες του προκειμένου να το επισκέπτεται το κοινό.

«Υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το Κρεμλίνο» υποστήριξε ο ίδιος και «οι τουρίστες επισκέπτονται επίσης τα ανάκτορα Τοπ Καπί και Ντολμά Μπαχτσέ» στην Κωνσταντινούπολη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!