Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


 

Η πραγματική Ανάσταση του Ιησού Χριστού!..

Σε μία εποχή αμφισβητήσεως των πάντων και της παγκοσμιοποιήσεως' σε μία εποχή όπου οι πάντες ανατρέπουν τα πάντα και τα πάντα ανατρέπουν τους πάντες' σε μία εποχή που η μελαγχολία του θανάτου γίνεται βίωμα της καθημερινής μας ζωής, η Ανάσταση του Κυρίου έρχεται σαν το μοναδικό αγγελτήριο ελπίδας και ζωής των ανθρώπων πάνω στην έρμη τούτη γη!..
            ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας πολλοί μεγάλοι άνδρες άφησαν τα ίχνη της πορείας τους, όπως ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αννίβας, ο Μωάμεθ, ο Ναπολέων, ο Μαρξ, ο Λένιν, ο Χίτλερ.

            Άλλοι από αυτούς τους άνδρες επηρέασαν τον κόσμο της εποχής τους με τις ιδέες τους και τις θεωρίες τους, και άλλοι τον αιματοκύλισαν όπως τα εκατομμύρια των νεκρών του Β' παγκοσμίου πολέμου. Όλοι αυτοί ήρθαν στη ζωή και παρήλθαν. Έζησαν για λίγα χρόνια και χάθηκαν μέσα στην αδιάκοπη ροή του χρόνου και σε μας έμεινε η μακρινή μνήμη τους. Όμως μεταξύ όλων αυτών των μεγάλων που έζησαν σ' αυτή τη γη υπάρχει και μία Ασύγκριτη Προσωπικότητα, που έζησε μονάχα τρία χρόνια Δημόσιας Ζωής, δηλαδή από τα 30 μέχρι τα 33 και έπειτα έφυγε ξαφνικά απ' ανάμεσα μας.
           Και όμως αυτά τα τρία χρόνια ήταν αρκετά για να αλλάξουν την πορεία ολόκληρης της ανθρωπότητας και τα Λόγια Του να έχουν και σήμερα την ίδια λάμψη και την ίδια δύναμη, ώστε να συγκινούν όπως και τότε τις καρδιές όλων των ανθρώπων.
          Τα λόγια αυτά που βγήκαν από το στόμα Του παρηγόρησαν αμέτρητες ψυχές, σκούπισαν τα δάκρυα από τα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων, κι έδωσαν τη γλυκιά ελπίδα του ουρανού σε κάθε καρδιά που ξέρει να τα εκτιμήσει:
           Γεννήθηκε σ' ένα ασήμαντο χωριό από μια απλοϊκή γυναίκα.
           Ποτέ του δεν έγραψε βιβλίο.
           Ποτέ μου δεν είχε γραφείο.
           Ποτέ του δεν είχε οικογένεια ή σπίτι.
           Ποτέ του –όπως λένε- δεν πήγε σε σχολείο, ενώ αυτό το επιχείρημα τείνει να εκμηδενιστεί μετά από ένα συγκλονιστικό κείμενο του Νικολάου Πάρκα στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1908.
          Δεν χρειάστηκε διαπιστευτήρια.
          Πάντα παρουσιαζόταν μόνος του.
          Ήταν 33 ετών όταν οι πολιτικές και θρησκευτικές αρχές στράφηκαν εναντίον του.
          Οι δικοί Του τον εγκατέλειψαν.
          Τον πήραν οι εχθροί Του και με ειρωνείες τον δίκασαν.
          Όταν πέθανε τον έβαλαν σ' ένα τάφο δανεικό!..
         Έχουν περάσει από τότε 20 ολόκληροι αιώνες κι εξακολουθεί να είναι σήμερα η κεντρική μορφή της ανθρωπότητας.
Όλα τα στρατεύματα που έχουν παρελάσει. Όλοι οι στόλοι που έπλευσαν ποτέ. Όλες οι Κυβερνήσεις και τα Πανεπιστήμια κι αν μπουν μαζί δεν μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή των ανθρώπων πάνω στη γη τόσο, όσο Εκείνη η Εξαίσια Μοναδική Ζωή που λέγεται ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ !
         Και όμως!..
         Επειδή στη σημερινή κοινωνία που ζούμε όλα φαίνονται απίθανα 
    η Ανάσταση του Κυρίου έγινε από έναν πραγματικό άνθρωπο που όχι μόνον οι ιστορικοί ερευνητές, αλλά και οι επιστήμονες αποδέχονται και δεν αμφισβητούν!
ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ!..
         Είναι γεγονός ότι οι αρνητές κατά την πορεία των αιώνων τρεις απόψεις πρόβαλλαν για να πολεμήσουν την πραγματικότητα της εκ νεκρών Αναστάσεως του Ιησού:
         1) Ότι οι μαθητές έκλεψαν το σώμα Του.
         2) Ότι ο Ιησούς αναζωογονήθηκε από λήθαργο.
         3) Ότι οι Απόστολοι έπεσαν θύματα ψευδαισθήσεων.
         Και οι τρεις αυτές υποθέσεις όταν μελετηθούν απροκατάληπτα και σοβαρά αποδείχνονται ανυπόστατες και κατά συνέπεια απαράδεκτες, αφού τα ίδια τα Ευαγγέλια και οι ιστορικές έρευνες αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες ερευνητές απέδειξαν δια πειραμάτων την πραγματική ανάσταση του Θεανθρώπου (1), ενώ δεν είναι λίγα τα επιστημονικά περιοδικά που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές με ένα πλήθος επιστημονικών επιχειρημάτων!
        Αλλά και για την ιστορικότητα του Ιησού, μέσα στο βιβλίο μας «Ιησούς Χριστός: Ελληνισμός-Χριστιανισμός» (2) έχουμε αφιερώσει ειδικό κεφάλαιο, όπου αποδεικνύουμε την ιστορική φυσιογνωμία του Ιησού που γεννήθηκε πριν 2.006 χρόνια και υπάρχει στη ζωή μας από καταβολής κόσμου! Άλλωστε ποιος είναι εις θέσιν να αμφισβητήσει, για παράδειγμα:
          α) Τον Θ α λ λ ό (52 μ.Χ.) που περιγράφει το σύνολο των γεγονότων της Καινής Διαθήκης, δίνοντας έτσι μια μοναδική ιστορική σημασία στα τέσσερα Ευαγγέλια.
          β) Τον Κορνήλιο Τ ά κ ι τ ο (54—117), διάσημο Λατίνο ιστορικό, που κατέλαβε πολλά ανώτερα αξιώματα και έγραψε σημαντικά έργα όπωςτα «Ιστορικά» και «Χρονικά» στα όποια συγκεκριμένα αναφέρεται στους Χριστιανούς και τον Ιδρυτή τους.
          γ) Τον Γ ά ϊ ο Σ ο υ ε τ ώ ν ι ο, Ρωμαίο συγγραφέα, που έζησε μεταξύ πρώτου και δεύτερου αιώνα και στα συγγράμματα του «Περί επισήμων ανδρών» και «Περί του βίου των Καισάρων» αναφέρει πως οι Ιουδαίοι υποκινούν ταραχές συνεχώς υποκινούμενοι και αυτοί από κάποιον «Χριστόν».
         δ) Τον Ιούλιο τον Αφρικανό (220 μ.Χ.) ο όποιος περιγράφει τα γεγονότα του Σταυρού.
         ε) Τον Πλίνιο τον νεώτερο, διοικητή της Βηθανίας (Μικράς Ασίας), ο οποίος εξιστορεί με καταπληκτικές λεπτομέρειες τη ζωή των Χριστιανών και αναφέρεται στον Χριστό, ως τον Αναστάντα ιδρυτή αυτών των ταραχοποιών, που δεν διστάζει πιο κάτω σε μια αναφορά του να γράψει επαίνους για τους μαθητές του Ιησού.
        Αλλά και σήμερα, εάν διαβάσουμε την 14η έκδοση της φημισμένης Βρεττανικής Εγκυκλοπαίδειας (Encyclopedia Brittanica), θα διαπιστώσουμε μετ’ εκπλήξεως ότι μέσα σ’ αυτήν έχουν καταχωρηθεί είκοσι χιλιάδες (20.000) λέξεις για τον Ιησού και μάλιστα χωρίς την παραμικρή αμφιβολία σχετικά με τη ζωή του, δηλαδή περισσότερες λέξεις από όσες έγραψαν για τους Αριστοτέλη, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Κικέρωνα, τον Ιούλιο Καίσαρα ή τον Μεγάλο Ναπολέοντα! Και όχι μόνον!..
        Να πούμε και κάτι άλλο;
        Ο Ν. G. Welles εκφραζόταν βλάσφημα για τον Ιησού, όμως αναγκάστηκε να του παραχωρήσει δέκα σελίδες στο έργο του «Σκιαγραφία της Ιστορίας» (Outlines of History) χωρίς ποτέ ν' αμφιβάλλει για το γεγονός πως έζησε και απέθανε στην Παλαιστίνη.
       Στην πραγματικότητα ο Ερχομός του Ιησού στον κόσμο έχει τόση παγκοσμιότητα για την ανθρώπινη Ιστορία που για Δεκαπέντε Αιώνες τώρα όλος ο κόσμος χρονολογεί κάθε γεγονός στην πορεία της ιστορίας μας με τη γέννησή Του.
        Μέσα στη ζωή των Εθνών σήμερα κάθε εφημερίδα, κάθε δικαστική απόφαση, κάθε επιστολή, κάθε συμβολαιογραφική πράξη έχει μια ημερομηνία που είτε το γράφει είτε όχι εννοεί «μετά Χριστόν». Και αυτό είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση κάθε ανθρώπου που κάθε βιβλίο από τα εκατομμύρια που κυκλοφορούν και κάθε χρονολογημένη σελίδα είναι και ένας ισχυρός μάρτυρας της ύπαρξης στον κόσμο μας σχεδόν δύο χιλιάδες χρόνια πριν Κάποιας Ασύγκριτης Προσωπικότητας με το όνομα Ιησούς που αργότερα ονομάστηκε «ο Κύριος». (3)
        Όποιος διαβάσει το δίτομο έργο  α) «Οι ιστορικές αποδείξεις της Αγίας Γραφής» και β) «Οι επιστημονικές αποδείξεις της Αγίας Γραφής», θα διαπιστώσει του λόγου το αληθές, ενώ συγκλονιστικές είναι οι επιστημονικές αποδείξεις για την Ανάσταση του Κυρίου, που όλοι οι Χριστιανοί έχουν βιώσει μέσα στους αιώνες με τον δικό τους προσωπικό τρόπο!
        ..ΠΗΓΗ:SAKKETOSAGGELOS

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!