Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Από μαύρο πρόβατο των αγορών φαβορί των Οσκαρ με τον Κυνόδοντα!


- Υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου
- Στις 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre η απονομή

- Ποιοι προτάθηκαν για Όσκαρ α' ανδρικού και α' γυναικείου, ποιες οι ταινίες της χρονιάς
- Δείτε σε βίντεο όλες τις υποψηφιότητες

Η άλλη Ελλάδα τελικά υπάρχει. Η Ελλάδα της δημιουργίας που δεν μιζεριάζει και αντιστέκεται στο νοσηρό και απαισιόδοξο κλίμα των ημερών. Η υποψηφιότητα για όσκαρ μιας ελληνικής ταινίας δείχνει οτι η δημιουργία δεν σταματά, ακόμα και σε καιρούς κρίσης.


Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος κατάφερε "πηγαίνοντας" τον Κυνόδοντα στα Οσκαρ, να κάνει τους έλληνες να χαμογελάσουν έστω και για λίγο. Η Ελλάδα που διασύρθηκε επι μήνες τώρα επιβραβεύεται συμμετέχοντας σε έναν "διαγωνισμό" με παγκόσμια εμβέλεια και σε έναν θεσμό ο οποίος απογειώνει καριέρες.

Η Ελλάδα επέστρεψε στο Hollywood



Ο Κυνόδοντας είχε προκαλέσει αίσθηση και πριν φτάσει στα Όσκαρ αφού είχε σαρώσει τα διεθνή βραβεία. Εκτός των άλλων, η παρουσία της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου στην πεντάδα για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας αποτελεί και την επιστροφή της Ελλάδας στο... Χόλιγουντ.


Την τελευταία φορά που ελληνική ταινία είχε προταθεί για Όσκαρ ήταν η Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογιάννη, το 1978. Είχαν προηγηθεί επίσης η Ηλέκτρα (1963), τα Κόκκινα Φανάρια (1964) και το Αίμα Βάφτηκε Κόκκινο (1966).


Σε μια λιτή τελετή, το μεσημέρι της Τρίτης, σχεδόν ένα μήνα πριν στρωθεί το κόκκινο χαλί στο Kodak Theatre του Λος Άντζελες, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ.


Οι εκπλήξεις έλειψαν, αφού λίγο ως πολύ, όλα τα φαβορί συμπεριλήφθηκαν στις υποψηφιότητες. Μεγάλος κερδισμένος ο «Λόγος του Βασιλιά», του Τομ Χούπερ, με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φερθ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και Τζέφρι Ρας. Συγκέντρωσε 12 υποψηφιότητες. Ακολουθεί το True Grit των αδελφών Κοέν με 10 υποψηφιότητες και τα Social Network και Inception με οκτώ.ΠΗΓΗ:NewsIt

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!