ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ




ImageΗ θεωρία λεει ξεκάθαρα πως τίποτα δεν μπορεί να ταξιδέψει γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός, ήτοι κάπου 300.000 χλμ. το δευτερόλεπτο καθώς για ένα σώμα με μάζα μεγαλύτερη του μηδενός θα χρειαστεί άπειρη ενέργεια για να επιταχυνθεί στην παραπάνω τιμή. Παρόλα αυτά και σύμφωνα με το περιοδικό Discovery κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως υπάρχει δυνατότητα για την επίτευξη ταχύτητας μεγαλύτερης από αυτής του φωτός. Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως η αρχική ιδέα προέρχεται από τον γερμανό φυσικό Burkhard Heim πριν από 50 χρόνια περίπου, ο οποίος πρότεινε πως ένα πανίσχυρο μαγνητικό πεδίο ένα διαστημόπλοιο ή μια συσκευή θα μπορούσε να το ωθήσει σε μια άλλη διάσταση, μια διάσταση όπου οι φυσικοί νόμοι δε θα ισχύουν και κατά συνέπεια ούτε και ο περιορισμός της «οροφής» των 300.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο.
Αν και η ιδέα ακούγεται ως επιστημονική φαντασία και μέχρι ενός σημείου είναι, εντούτοις η προοπτική να ταξιδέψει κάποιος στον Άρη μέσα σε τρεις ώρες ή σε ένα κοντινό άστρο μέσα σε τρεις μήνες ακούγεται αρκετά ελκυστική. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται πως το αμερικανικό υπουργείο ενέργειας διαθέτει μια τέτοια συσκευή την οποία ονομάζει η μηχανή Ζ, από όπου θα μπορούσε σε πρώτη φάση να διαπιστωθεί εάν η ιδέα έχει τουλάχιστον επιστημονική βάση.
Ταυτόχρονα ένα πλήρως λειτουργικό μοντέλο θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέσα σε πέντε χρόνια. Όπως και να είναι πάντως, όσοι οραματίζονται την ιδέα ενός ταξιδιού στο διάστημα άλλων διαστάσεων θα πρέπει να περιμένουν αρκετά μέχρι να γίνει πραγματικότητα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!