Translate

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ! ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟΛΚΑΣΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟΚαι ενώ η κυβέρνηση προσπαθούσε να «μαζέψει» το πολιτικό κόστος της υπόθεσης της κατάληψης της Νομικής από καθοδηγούμενους λαθρομετανάστες, με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, να τονίζει την ειλημμένη απόφαση υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών, οι «καθοδηγητές» της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης προκαλούν με δηλώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στο νεοκλασσικό της οδού Ηπείρου. ipirou-patision
«Οι μετανάστες και οι αλληλέγγυοι βγήκαν από τη Νομική με ψηλά το κεφάλι.
Με πορεία, κουβαλώντας τα υπάρχοντά τους, ήρθαμε εδώ για να αντιμετωπίσουμε την αθλιότητα. Ο χώρος που παραχωρήθηκε δεν επαρκεί ούτε για 100 άτομα. Αυτή τη στιγμή οι μετανάστες είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες. Δεν έχει παραχωρηθεί όλο το κτίριο, αλλά μόνο ο πρώτος όροφος και το υπόγειο. Συνολικά, 80 άνθρωποι κοιμόντουσαν μέχρι τις 6 το πρωί στην αυλή και μόλις άρχισε να ψιχαλίζει, μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους αλληλεγγύης στην Αθήνα» τόνισε ο Πέτρος Γιώτης, μέλος της επιτροπής αλληλεγγύης.
Την ίδια στιγμή οι μετανάστες δήλωναν ότι θα συνεχίσουν την απεργία πείνας, μέχρι την τελική δικαίωσή τους. Στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Ηπείρου φιλοξενούνται αυτήν τη στιγμή 157 μετανάστες και 15 μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης.
Το νεοκλασσικό που έγινε πρωτοσέλιδο
Μέσα σε λίγες ώρες ένα νεοκλασσικό κτήριο που στέκει στη γωνία των οδών Πατησίων και Ηπείρου επί έναν αιώνα, έγινε πρωτοσέλιδο θέμα, καθώς έμελλε να είναι εκείνο που έδωσε τη «λύση» στην κατάληψη της Νομικής Σχολής από λαθρομετανάστες.
Πρόκειται για ένα οικοδόμημα τεσσάρων ορόφων, συνολικής έκταση 1.240 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, τον Αλέξανδρο Νικολούδη.
Το κτήριο βρίσκεται απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα δείγματα της γαλλικής neo-baroque στην Αθήνα.
Είναι επίσης πολύ κοντά στην Πλατεία Αιγύπτου, και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σήμερα το κτήριο ανήκει στο Ινστιτούτο Υπατία, έναν μη κερδοσκοπικό φορέα, που ασχολείται με κοινωνικές και πολιτικές έρευνες.
Η επεισοδιακή μεταφορά με συνοδεία …εξ αποστάσεως
Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής και μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξόδου των 273 μεταναστών καθώς και των «προσκείμενων οργανώσεων» από το κτήριο της Νομικής στην οδό Σόλωνος στο νεοκλασσικό κτήριο της οδού Ηπείρου. Η ομαλή μετάβασή τους έγινε με τη συνοδεία της αστυνομίας, σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου.
Στον ίδιο χώρο, εγκαταστάθηκαν και οι Κινήσεις Αλληλεγγύης, ενώ θα επιτρέπεται να τους επισκέπτονται συγκεκριμένα πρόσωπα. Η συμφωνία προβλέπει ότι θα παραμείνουν στο νεοκλασικό-κόσμημα για 15 ημέρες.
Στη διάρκεια της νύχτας παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή, καθώς  ο ιδιοκτήτης του κτηρίου επικαλέστηκε την ύπαρξη …πινάκων ζωγραφικής στο ισόγειο, δηλώνοντας πως αυτοί δεν είναι δυνατό να μετακινηθούν νωρίτερα από το πρωί!
Εν μέσω συνθημάτων, προετοιμάστηκε πρώτα η αποχώρηση περίπου 15 μεταναστών με βεβαρημένη υγεία, μέσα σε ειδικά οχήματα, ενώ ξεκίνησε και μεταφορά αγαθών και προμηθειών που προσέφερε ο Ερυθρός Σταυρός.
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Θέμα

2 σχόλια:

diaskronos είπε...

ΧΑΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ... ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ… ΑΣ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ!!!
galaxiako

aoratos είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ diaskrone, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ.ΕΚΦΡΑΖΩ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ, ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΤΣΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΛΛΩ ΚΑΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ.ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Η΄ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ Ο ΟΦΕΛΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.