ΑΠAΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ, ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΙΧ. Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ
1fbarozoΣυνειδητή παράλειψη από αντι-χριστιανούς Μανδαρίνους της Ευρωπαικής Ένωσης, ηθελημένη αστοχία των περιξ του Μπαρόζο  στενής κάστας καρεκλοκένταυρων, κατ’επιλογήν «λάθος» νοσηρών παγκοσμιοποιημένων «εγκεφάλων» των Βρυξελλών ή απλά γκάφα ολκής των  γραφειοκρατών της Ευρωπαικής Διοίκησης;


Η μη αναφορά των εορτών του χριστιανισμού- συμπεριλαμβανομένου των Χριστουγέννων και του Πάσχα- από το νέο Ημερολόγιο που διανέμεται στα Λύκεια και τα Κολέγια με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαικής Επιτροπής σήμανε συναγερμό στους θρησκευτικούς ταγούς της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Πόσο, μάλλον, όταν το εν λόγω Ημερολόγιο περιλαμβάνει όλες τις εορτές του Ισλάμ, του Ιουδαισμού, των Ινδουιστών ακόμη και των Σιχ!
«Τούτο προκαλεί πολλά ερωτηματικά δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαικής Ενώσεως ανήκει στις μεγάλες Χριστιανικές ομολογίες.

Πως είναι δυνατόν σε εκδόσεις της Ευρωπαικής Ενώσεως να υποτιμάται και να παραθεωρείται η πίστη και η παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων;» αναρωτιέται με νόημα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος σε επιστολή διαμαρτυρίας την οποία απέστειλε, ήδη, στο γραφείο του Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο.
Πάνω από 3.000.000 αντίτυπα του ευρω-ημερολογίου έχουν εκδοθεί και περισσότερα από 330.000 αντίτυπα των ημερολογίων, που συνοδεύονται από 51 γυαλιστερές σελίδες με πληροφορίες σχετικά με την ΕΕ, παραδόθηκαν στα βρετανικά σχολεία ως «περιζήτητα χριστουγεννιάτικα δώρα» στους μαθητές από την Επιτροπή.
Όμως, οι Χριστιανοί εξοργίστηκαν επειδή στο ημερολόγιο η σελίδα της 25ης Δεκεμβρίου είναι κενή και στο κάτω μέρος της σελίδας με την ημέρα των Χριστουγέννων αναφέρεται μόνο ένα κοσμικό μήνυμα: «Ένας αληθινός φίλος είναι κάποιος που συμμερίζεται τις ανησυχίες σου και θα διπλασιάσει τη χαρά σου».
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Συνόδου, πάντως, είναι κατηγορηματικοί και ζητούν τάχιστα να επανορθωθεί αυτό το σοβαρό σφάλμα. Η πλήρης και εμπεριστατωμένη επιστολή της Συνόδου, η οποία δημοσιεύεται σε αποκλειστικότητα έχει ως εξής:
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
agenda_2
Πρωτ. 231
Αριθμ. Διεκπ. 131

Αθήνησι 17η Ιανουαρίου 2011
Προς
τον Εξοχώτατον
κ. JOSE MANUEL BARROSO,
Πρόεδρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Εις Βρυξέλλας

Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με δυσάρεστη έκπληξη πληροφορήθηκε ότι με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εξεδόθη και κυκλοφορεί ένα νέο Ημερολόγιο απευθυνόμενο σε παιδιά, το οποίο παραθέτει όλες τις εορτές του Ισλάμ, του Ινδουισμού και άλλων θρησκειών, αλλά δεν αναφέρει τις Χριστιανικές εορτές. Τούτο προκαλεί πολλά ερωτηματικά δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ανήκει στις μεγάλες Χριστιανικές ομολογίες.

Πώς είναι δυνατόν σε εκδόσεις της Ευρωπαϊκής Ενώσεως να υποτιμάται και να παραθεωρείται η πίστη και η παράδοση εκατοντάδων εκατομμυρίων Ευρωπαίων;
Ο ρόλος του Χριστιανισμού στην διαμόρφωση της Ευρώπης είναι ένα αναμφισβήτητο γεγονός.

Στο Ημερολόγιο αναφέρεται, ότι είναι «μία αστείρευτη πηγή πληροφοριών για την Ευρωπαϊκή Ένωση» και παρά τη δήλωση αυτή παραλείπεται κάθε αναφορά στον Χριστιανισμό. Πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε την εκπαίδευση της νεολαίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση αρνούμενοι μια θρησκεία που έχει συμβάλει στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και την ενότητά της;
Η Χριστιανική θρησκεία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις θρησκείες της Ευρώπης. Είναι αδιανόητο να αμφισβητείται η τόση σημασία που έχει στις ζωές των Ευρωπαίων πολιτών και η κοινή πίστη στις ευαγγελικές αξίες και αρχές.
Η Χριστιανική θρησκεία, περισσότερο από ένα θρησκευτικό γεγονός, είναι επίσης ο συντελεστής και διαμορφωτής μιας πολιτιστικής ιστορίας και πνευματικής ταυτότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Επιπλέον οφείλουμε να υπενθυμίσουμε τις Χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης, όπως καταγράφονται στην Ιστορία και όπως τις παραδέχονται κορυφαίοι Ευρωπαίοι διανοητές, όπως ο Τόμας Έλλιοτ, ο Πωλ Βαλερύ κ.ά. Άλλωστε και οι πρώτοι ιδρυτές της τότε Ε.Ο.Κ. (Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητος) και συγκεκριμένα ο Αντενάουερ, ο Μονέ, ο Σπάακ, ο Ντε Γκάσπερι κ.ά., είχαν θέσει ως σαφή στόχο τους τη δημιουργία μιας ειρηνικής και δημοκρατικής ενώσεως Κρατών με βάση τις αρχές του Ευαγγελίου.
Ο Χριστιανισμός μαζί με τον κλασσικό ελληνικό πολιτισμό και το ρωμαϊκό (ορθότερα βυζαντινορωμαϊκό) Δίκαιο υπήρξαν οι δεξαμενές από τις οποίες η Ευρώπη άντλησε τις αξίες της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, του σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανεκτικότητος.
Οι Χριστιανικές εορτές όπως τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, που τις παραλείπει το Ημερολόγιο, εορτάζονται σ’ όλη την Ευρώπη από πολλούς ανθρώπους, ακόμη και μη χριστιανούς.
Είμεθα βέβαιοι ότι θα προβείτε στις δέουσες ενέργειες να επανορθωθεί αυτό το σοβαρό σφάλμα και ότι θα δώσετε τις κατάλληλες οδηγίες ώστε να μην διανεμηθεί το Ημερολόγιο αυτό, αλλά να εκτυπωθεί άλλο στο οποίο θα αναφέρονται ρητά και οι Χριστιανικές εορτές.

Τούτο θα είναι συμβατό και με το άρθρο 17 της Συνθήκης της Λισσαβώνος, με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει τον ρόλο των Εκκλησιών στην κοινωνία και τον πολιτισμό και καλεί τις μεγάλες θρησκευτικές κοινότητες σε συνεχή και ανοικτό διάλογο.
Με την ευκαιρία αυτή, σας ευχόμεθα υγεία και ευόδωση από το Θεό των έργων σας κατά το Νέον Έτος 2011 και διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση.
+ Ο Αθηνών ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Πρόεδρος
Ο Αρχιγραμματεύς
+ Αρχιμ. Μάρκος Βασιλάκης»


Ανεπίσημη αντίδραση Ε.Ε
Επίσημη ανακοίνωση ή δελτίο τύπου δεν έχει μέχρι στιγμής εκδοθεί, ωστόσο, ανεπισήμα σε σχόλιο του εκπρόσωπος της Επιτροπής περιέγραψε το ημερολόγιο ως «γκάφα» τονίζοντας ότι προς το συμφέρον της «πολιτικής ορθότητας» θα έπρεπε να μη γίνει καμία αναφορά σε οποιαδήποτε θρησκευτική γιορτή σε μελλοντικές εκδόσεις.
“Λυπόμαστε γι ‘αυτό, και θα το διορθώσουμε στην επόμενη έκδοση. Οι θρησκευτικές αργίες μπορεί να μην αναφέρονται καθόλου για να αποφευχθεί οποιαδήποτε διαμάχη», είπε λακωνικά. Αυτή η έμμεση παραδοχή της ευθύνης δεν είναι αρκετή, καθώς καθολικές, κυρίως, αλλά και προτεσταντικές ενώσεις έχουν, κυριολεκτικά, ξεσηκωθεί από το απαράδεκτο ολίσθημα των Κοινοτικών Αξιωματούχων.
Η Johanna Touzel, εκπρόσωπος της «Καθολικής Επιτροπής της Διάσκεψης των Επισκόπων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας» δεν χαρίστηκε δηλώνοντας ότι η απουσία χριστιανικών γιορτών είναι κάτι το «απίστευτο».
«Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι σημαντικές γιορτές για εκατοντάδες εκατομμύρια χριστιανών και Ευρωπαίων. Είναι μία πολύ παράξενη παράλειψη. Ελπίζω να μην έγινε εκ προθέσεως», ανέφερε με έμφαση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Ευρωπαίοι Ευρωβουλευτές Phillipe Juvin και Constance Le Grip, οι οποίοι στην επιστολή τους με τίτλο: «la petition»δηλαδή «Η απαίτηση» ζητούν από την Ευρωπαική Επιτροπή να αποσύρει άμεσα το ημερολόγιο που μοίρασε στους μαθητές και το οποίο «αγνοεί» τις χριστιανικές εορτές. «Οι χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης είναι μια πραγματικότητα.
Η Ευρώπη είναι ο καρπός μιας μακρόχρονης διαδικασίας ωρίμανσης που έχει τις ρίζες της στην Ελλάδα, στη Ρώμη κια βεβαίως μέσα στο Χριστιανισμό. Το λίκνο όλης της ιστορίας στηρίζεται στη συνάντηση των ανθρώπων με τις χριστιανικές αξίες. Η Ευρώπη δημιουργήθηκε μέσα στον Χριστιανισμό. Αν το ξεχνάμε αυτό είναι σαν να αρνούμαστε αυτό που είμαστε» υποστηρίζουν με ανησυχία.
Και ενώ  ο χριστιανισμός «εξοστρακίζεται» από επίσημο έγγραφο της Ευρωπαικής Επιτροπής, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές  φαίνεται να κοιμούνται τον... ύπνο του δικαίου. Δείχνουν να μην έχουν πάρει χαμπάρι! Ευτυχώς,όμως, στη Βουλή των Ελλήνων υπάρχουν ...αγρυπνούντες.
Ο βουλευτής β΄Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, σε ερώτησή του προς την υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου θίγει το σχετικό ζήτημα επιθυμώντας να μάθει σε ποιές ενέργειες θα προβεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, λαμβανομένου υπ’όψιν ότι ως χριστιανική χώρα η πατρίδα μας  θα δεχθεί να μοιραστούν στα σχολεία μας τα «ψαλιδισμένα» μαθητικά-όπως τα χαρακτηρίζει-λευκώματα.
Παράλληλα, επισημαίνει πως η αποκάλυψη της απαλείψεως των χριστιανικών εορτών έγινε από την πρώην Γαλλίδα υπουργό Christine Boutin, η οποία σε ιστοσελίδα υπογραμμίζει ότι «η Χριστιανική Θρησκεία έχει περιπέσει σε μια συλλογική λήθη».

Το παρασκήνιο με Μπαρόζο και Μασόνους
Η απάλειψη του χριστιανισμού-ως ένας εκ των τριών πυλώνων του ευρωπαικού πολιτισμού- από το προοίμιο του Ευρωσυντάγματος σε συνδυασμό με τον...εκτοπισμό των χριστιανικών εορτών από το ευρω-ημερολόγιο δικαιολογούν σίγουρα τους αρνητικούς συνειρμούς.
Άραγε, ήταν σε γνώση του Προέδρου Μπαρόζο αυτή η εξέλιξη; Για τους καλά γνωρίζοντες τα ευρωπαικά τεκταινόμενα τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.
Επικαλούνται, μάλιστα, δημοσίευμα του euobserver, σύμφωνα με το οποίο  οι Ελευθεροτέκτονες (Μασόνοι) σχεδιάζουν να ανοίξουν γρήγορα γραφείο στις Βρυξέλλες, έτσι ώστε να αρχίσουν καμπάνια πίεσης κατά της αυξημένης επιρροής των παραδοσιακών θεσμικών θρησκειών της Ευρώπης.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, το 2008 ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής συναντήθηκε με αντιπροσώπους που εκπροσωπούσαν διάφορες μασονικές στοές, μεταξύ των οποίων και τη δική του Μεγάλη Στοά της Ανατολής της Γαλλίας και πέτυχε να δοθεί αντιπροσώπευση της μασονίας σε υψηλό επίπεδο πολιτικής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ίσως, η συγκεκριμένη διεργασία να «φωτίζει» σε σημαντικό βαθμό την...ημερολογιακή αβλεψία των ιθυνόντων, οι οποίοι έστρεψαν το βλέμμα προς άλλες κατευθύνσεις και όχι προς τη χριστιανική.
Του Ζαχαρία Γεωργούση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!