ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ



Ως μήνυμα με αποδέκτες στην Αγκυρα, αλλά και στην Αθήνα, ερμηνεύεται η χτεσινή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την υποδοχή του Αρμένιου ομολόγου του, Σερζ Σαρκισιάν.
«Κατακρεουργηθήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο», είπε ο Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Αρμενίας, ενώ ευχήθηκε να ανταποκριθεί η Τουρκία στις προσπάθειες της ελληνικής πλευράς για την οικοδόμηση σχέσης εμπιστοσύνης. Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι, «αν η Ελλάδα δεν είχε το οικονομικό βάρος της ισορροπίας των εξοπλισμών, δε θα είχε ανάγκη το ΔΝΤ», ενώ υπενθύμισε ότι η Ελλάδα δαπανά περισσότερα χρήματα από όλους τους συμμάχους της για εξοπλισμούς.
«Δύσκολοι γείτονες»Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Σερζ Σαρκισιάν μίλησε για «δύσκολους γείτονες και δύσκολα προβλήματα» και δε δίστασε να καταλογίσει στους Τούρκους ότι «συνεχίζουν να ομιλούν με τον τόνο της θέσης ισχύος, συνεχίζουν, όπως πάντα, να διεκδικούν τα πάντα και πάρα πολύ γρήγορα μάλιστα». Ο Αρμένιος πρόεδρος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «έχουμε δικές μας επιθυμίες και οράματα για το μέλλον των χωρών μας».
Η παρέμβαση του Κ. Παπούλια ήρθε στον απόηχο της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου προς τη σύναξη των Τούρκων διπλωματών στο Ερζερούμ, όπου ο πρωθυπουργός ζήτησε να σταματήσουν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο ως προϋπόθεση για να γίνουν τα επόμενα βήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Πάντως, στο υπουργείο Εξωτερικών δηλώνουν ότι οι προσπάθειες στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και σήμερα πραγματοποιείται στην Αγκυρα ο 49ος γύρος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!