Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ!!



i

Rate This
Quantcast

Το τρίγωνο της φωτιάς στο χάρτη !!! Κι η Ελλάδα μας στη μέση..

Προφανώς η Αίγυπτος δεν μοιάζει με την Τυνησία.Ούτε η Τυνησία με την Αλβανία.Και καμιά και σε τίποτα δε μοιάζει με την Ελλάδα.Όλες όμως έχουν ενα κοινό παρονομαστή. Εξουσιάζονται απο καθεστώτα ,αν όχι απολυταρχικά αλλά επίγονους τέτοιων.Σ’ όλα  αυτά τα κράτη η εξουσία επιβάλλεται με κοινοβουλευτικό αυταρχισμό ντυμένο με  μανδύα Δημοκρατίας. Οι θρησκευτικές έριδες και η διχόνοια  μεταξύ των λαών που τις απαρτίζουν και οι και καλά “ταξικές διαφορές” στο κόκκινο ολούθε. Τελευταία το βιώνουμε και στη χώρα μας με την αθρόα εισβολή αλλοθρήσκων και απελπισμένων ανθρώπων που αναζητούν εδω σανίδα σωτηρίας , παράλληλα με την στυγνή επίθεση απο το Γαπ “ελέω Τρόϊκας” στο πορτοφόλι του Νεοέλληνα.(λες και ήταν ποτέ γεμάτο… μια ζωή λιτότητα θυμάμαι και  το φώς στην άκρη του τούνελ ακόμη να φανεί) .

 Και έχουμε και το Γαπατο με τον Χοσνυ και τον Μπέν Αλή στήν ίδια κλίκα ,κι ακολουθεί κι ο Στρος Καν.Όλοι της Σοσιαληστικής Διεθνούς. Με τον Μπερίσσα ,δεν ξέρω ,δε γράφω και δε μιλώ να ‘μαστε  ξηγημένοι !Κι αυτός άλλωστε στην πρώτη εξέγερση του είδους στη πρόβα “τζενεράλε” ήταν πρωταγωνιστής αλλά και νικητής. Κι απο τότε κρατά γερά την καρέκλα της εξουσίας. “Κόλλησε” πάνω της σα βδέλλα κι οσο αίμα και να τρέξει δε χαμπαριάζει.Κι ο Γαπας πάλι έκανε την δική του εξέγερση ,απ το 89 ακόμη ,μόνο που ‘ταν μόνος και “ξένοιαστος ποδηλάτης” ενάντια στο μπαμπά ,είχε και συνοδοιπόρους να βγάλει απ τη μέση , άφησε το χρόνο και άλλους (βλ. Σημίτη, Μάγκυ ) να το κάνουν . Άρα ; κόλλημα κι αυτός ,απλά τόσα χρόνια το’παιζε χαζό για να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητος. Όχι οτι δεν είναι ζαβό το “παιντί” , αλλά τέσπα !!Κι ο Μπουμπάρακ ; κι αυτουνού η πορεία “ζέχνει” απο πραξικόπημα σε πραξικόπημα και Σταλινισμό χειρίστου είδους.Μοιάζει με τον Μπέν Αλη ,αλλά μόνο στα σημεία :   Ο Αλή σε μια δυο μέρες ταραχών και τρείς νεκρούς αν δεν κάνω λάθος , σηκώθηκε κι έφυγε να γλυτώσει. Ο Χοσνυ για παραμύθι έκανε πως φεύγει αλλά πήγε μάλλον σε ασφαλέστερο για τον ίδιο σημείο να οργανώσει το πως θα καταπνίξει την εξέγερση του Αιγυπτικού λαού. Άφησε την Αστυνομία να “καθαρίσει” αλλά σίγουρα γνώριζε οτι της είναι αδύνατον.Πρόφαση  και ..να τα Τάνκς ! Τώρα ακούσαμε πως πήγε να επιβλέψει και το κέντρο επιχειρήσεων του Στρατού του. Ωω! της υποκρισίας το κάγκελο ,έκκληση έκανε ο ΟΗΕ για ηρεμία πίστη στους θεσμούς και τερματισμό της βίας….τόσα ξέρουν ή μάλλον αυτά τους βολεύουν ,αυτά λένε .Απ τις ταραχές έχουμε ήδη 100 νεκρούς και δεκαπλάσιο αριθμό τραυματιών.Να η βία που “νομιμοποιεί” τον “εκλεγμένο” Πρόεδρο μιας χώρας να κάνει χρήση του Στρατού χωρίς να φανεί δικτάτορας. Μήπως για αυτό και η αστυνομία του είναι απούσα ; κι “ αμόλυσε ” και τα σκυλιά της (φυλακισμένους εγκληματίες ) ; Να αρχίσει το πλιάτσικο  οι σφαγές και οι λεηλασίες μια ώρα  νωρίτερα  ; Το έργο το ‘χουμε ξαναδεί εδώ και χρόνια , στην Αλβανία “πρόβα τζενεράλε” το 96 ,στην Αθήνα του 2008 επαναεφαρμογή μπας και χρειάζεται καμιά βελτίωση .Δυο χρόνια μετά τσούπ ! στη Τυνησία ,η Αίγυπτος εδώ και καιρό “βράζει”, ταραχές στην Αλβανία , η κατάληψη της Νομικής στην Αθήνα , και καλά και σώνει  να γίνει της  ..  πόπης κι εκεί,  το Κάϊρο  στις φλόγες  κι ολόκληρη η Αίγυπτος. Τι παίζει ρε παιδιά ; Πού πάει το πράμα ; Είναι τυχαία όλα αυτά ; Τί είναι το…  11888 ; Πολλές συμπτώσεις… Η Μεσόγειος φλέγεται ,οι “κουκουνάρες” σκάνε και πέφτουν στα πόδια μας κι ας μην έχει απ αυτές !

Ο Θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του μη σκοντάψει κανείς  κι ανάψει κι εδώ καμιά πυρκαγιά !   πηγη

Σχόλια

Ο χρήστης ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε…
Αν το σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά αυτό το η Μεσόγειος φλέγεται θα δούμε πως είναι πιο αληθινό ακόμη κι από ότι φαίνεται. Όρα Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Αλγερία,Τουρκία Ισραήλ, Λίβανος, κλπ. Οικονομικά προβλήματα και κοινωνικές αναταραχές... δεν ξέρω...
Ο χρήστης aoratos είπε…
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!