ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ "ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ" ΚΑΤΑΘΕΤΗ ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ Ο ΕΡΟΓΛΟΥ


Με πρόταση «βελγικού μοντέλου» θα πάει η τουρκική πλευρά στην τριμερή συνάντηση στη Γενεύη, αναφέρει σε δημοσίευμα της το Σάββατο, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Γιενί Σαφάκ», επικαλούμενη διπλωματικές πηγές.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, θα προτείνει αντί την εθνοτική, τη «γλωσσική διχοτόμηση». Με βάση την πρόταση, «δεν θα μπορούν να εγκαθίστανται στην τουρκική πλευρά όσοι δεν γνωρίζουν την τουρκική γλώσσα και στην ελληνική όσοι δεν γνωρίζουν την ελληνική».

Θα εξαιρούνται όμως όσοι είναι άνω των 65 ετών, καθώς επίσης και η Λευκωσία, όπου εκεί «το καθεστώς θα είναι όμοιο με αυτό των Βρυξελλών και θα υπάρχουν δύο επίσημες γλώσσες, η τουρκική και η ελληνική». Η εφημερίδα επικαλείται επίσης δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Κίπρις» για να αναφέρει ότι η τουρκική δέσμη προτάσεων «προβλέπει κυριαρχία για κάθε ένα από τα ιδρυτικά κράτη», ενώ «διευρύνονται τα δικαιώματα των εγγυητριών χωρών και προτείνεται, να εγγυώνται οι εγγυήτριες χώρες την εδαφική ακεραιότητα και των ιδρυτικών κρατών».                         ΠΗΓΗ:tromaktiko

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!