ΑΕΡΟΝΑΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ- ΗΠΑ-ΙΣΔΡΑΗΛ


Rate This
Quantcast

Αεροναυτική άσκηση μεταξύ  των δυνάμεων της Ελλάδος, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, προγραμματίστηκε  για τις 4 έως 14 Απριλίου και φαίνεται ότι με την άσκηση αυτή αποτυπώνεται η νέα τριμερής συμμαχία στην περιοχή. Η περιοχή της άσκησης θα εκτείνεται από την Σούδα μέχρι την Χάϊφα.

Θα έχει κωδικό «Noble Dina», και οποία µέχρι τώρα πραγµατοποιούνταν µεταξύ του Ισραήλ και των ΗΠΑ στην ίδια ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου.

Το Πολεµικό Ναυτικό έχει κατ’ αρχήν προτείνει τη συµµετοχή µιας φρεγάτας µε ελικόπτερο, ενός υποβρυχίου και αεροσκάφους που θα εκτελέσει καθήκοντα ΑΦΝΣ, (ναυτικής συνεργασίας) C-27 ή C-130.


Η Ελλάδα συµµετέχει για πρώτη φορά στην άσκηση αυτή έπειτα από πρόσκληση του Τελ Αβίβ. Τα σενάρια και οι ακριβείς περιοχές των διεθνών υδάτων, στα οποία θα αναπτυχθούν οι συνασκούµενες δυνάµεις,θα καθοριστούν σε τριµερή σύσκεψη στις αρχές Φεβρουαρίου, όπως και τα πλοία και εναέρια µέσα που θα διατεθούν. Η άσκηση αποφασίστηκε χθες κατά τις συνοµιλίες που είχε στο ελληνικό Πεντάγωνο ο αρχηγός τουΝαυτικού του Ισραήλ, αντιναύαρχος Ελιέζερ Μαρούν µε τον έλληνα οµόλογό του, αντιναύαρχο ∆ηµ. Ελευσινιωτη και εν συνεχεία µε τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, πτέραρχο Γ. Γιάγκο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γνωρίζατε ότι το Εθνικό Ζώo της Ελλάδας είναι το δελφίνι;

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΤΑ!